Vagyonőr vagyok, a szomszédom ezzel "ellentétes" beállítottságú. Feljelentett bosszúból! A rendőrségen, fegyverrel való fenyegetéssel. Már kihallgattak, és az amit állít, nem történt meg. Mire számítsak?
Nincs minden esetben tárgyalás. Feljelentésnél a rendőrségen összeállítanak egy nyomozati peranyagot. Ez alapján indítják meg a büntetőpert (emelnek vádat), ha elégségesnek találják az összegyűlt bizonyítékokat.
Esetedben a bizonyítás elég nehézkes. Fegyvered van (gondolom), indítékod van, tanúk vannak. Ha esetleg pontosan le tudják írni a fegyvered, vagy van képi vagy hangfelvétel, akkor esetleg megállhat egy buzgó ügyésszel a fegyverrel való visszaélés. Necces. (bár nem tudom a részleteket)
"Nem az idén barnult személyek,az kizárt , hogy felvétel lett volna ."
Tehát nem az a kizárt, hogy megtörtént volna hanem az, hogy van róla felvétel?
A rendőrség a nyomozati anyagokat és a meghallgatásokat megküldi vádemelési javaslattal az ügyészségnek. Az ügyészség dönt, hogy vádat emel, ha igen, akkor milyen bűncselekmény miatt, és ezt követően kerül bíróságra az ügy.
Ott majd várhatóan lesz tárgyalás, ahol szintén meghallgatnak minden felet, és a nyomozati anyagokat értékelik, tanúkat idéznek stb.
A bűncselekményt először is nekik kell valamivel alátámasztani, hogy egyáltalán megtörtént-e. Ha azt állapítják meg, hogy nem történt meg, és az kitaláció, akkor a hamis vád megállhat a feljelentőnek.
"A büntetőjogban a rágalmazás egy szabadság és emberi méltóság elleni bűncselekmény. A rágalmazás vétségét követi el, aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ."
Az lenne rágalmazás, ha én személyesen rólad, nyilvánosság előtt azt állítanám, hogy fogalmad sincs miről beszélsz gyakori kérdéseken.
Érthető példa? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!