Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrségi informátor (tudom...

Rendőrségi informátor (tudom hogy az de én nem tudom bizonyítani) nem a valós tényeket állít rólam és ez alapján hamis infórmációk kerülnek jegyzőkönyvbe mit tudok ilyen esetben tenni vagy lépni?

Figyelt kérdés
rendőrség
2014. ápr. 9. 15:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az informátor az más. Azt soha nem tudod meg, hogy ki és azt sem, hogy mit mondott, mert azt főként csak titkosított anyagban írják le, amihez még az "ombucmanus" sem tud betekinteni bizonyos minősítés felett. Így amit mond csak az az egy rendőr tud.

Milyen jegyzőkönyvről beszélsz? Kihallgatási? Mert ha veled szemben állít valamit egy tanú, akkor veled is közölni fogják. Téged is kihallgatnak és elmondod a te verziódat. Ha ellentétes, akkor majd megy a szembesítés.

2014. ápr. 9. 15:18
 2/2 anonim válasza:
Ezek szerint nyomozati szakban lenne az ügyed, és valószínű meg lennél-leszel gyanúsítva. A gyanúsítottnak nincs igazmondási kötelezettsége, viszont a tanúnak igen, különben hamis vád miatt eljárást kell, hogy indítsanak ellene. Egyébként legkésőbb az iratismertetésen elolvashatsz minden kihallgatási jegyzőkönyvet az ellened folyó ügyben (gyanúsítottak, tanúk, szakértők, etc..)
2014. ápr. 21. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!