Ehhez joga van egy rendőrnek?
Tegnap éjjel egy bálról hazatérőben megállítottak.Az igazoltatás alatt nem találtak semmit, irataim rendben, kocsi iratai is, alkoholt sem fogyasztottam, szabályosan közlekedtem. Hagsúlyozom, a rendőr végig udvarias volt, de annyira átlátszó a szándéka, hogy addig keres, amíg meg tud büntetni valamiért.Gondolom unalmas volt neki egész éjjel ott leselkedni egy kanyarban, és ha nem büntet meg senkit, akkor nincs "papír" tehát nem látszik úgy, hogy dolgozott volna! Végül mikor a csomagtartóban sem volt a tombolán nyert tányérokon egy kis maradék sütin és ásványvízen kívül semmi,...akkor átkutatta a kocsi belsejét, és diadalmasan elkobozta azt a kb 40 cm hosszúságú kis fahusángot(kb. mint egy nagyobbfajta kalapácsnyél), amit az ülés alatt tart a feleségem (nem mintha tudná használni), csak amolyan biztonságérzet adása céljából. Ezek után a rendőr boldogan kijelentette, hogy ezt elkobozza, feljelent szabálysértésért, mert "ütés erejét megsokszorozó tárgyat" tartunk a kocsiban.
Szomorú, hogy idáig süllyedtünk, hogy minket,normálisan dolgozó, adózó, gyermeket nevelő állampolgárokat megbüntetnek ha védeni próbálnánk magunkat, de ők képtelenek megvédeni minket a bűnözőktől!Három kérdésem lenne:
1)Ezek szerint bárkit feljelenthetnek ha egy seprűnyél, egy kalapács, egy csődarab,kapa vagy bármi van a kocsijában????
2) vajon ugyanígy elkobozzák e a cigányok baseballütőit, szamurájkardjait?
3) Milyen bírásgra számíthatok? 30 ezer FT kissé soknak tűnik azért, mert egy fadarab volt a kocsimban!
ma 18:05
enyémen van és mégse szívózott múltkor
"Olvastam valahol, hogy egy traffipaxnál is 8-10 okmánynak ott kell lenni a rendőrkocsiban a műszerre vonatkozóan, mert ha nem, az csak nekik szopás és nem hiteles a mérés."
Drága, és azt is olvastad, hogy ezt mi írja nekik elő? Vagy az nem volt odaírva? Mert ha csak úgy benyögöd a rendőrnek, hogy mutassa ezeket az állítólagos "hitelesítő" okmányokat, és visszakérdez, hogy hol van az előírva, te meg nem tudsz rá válaszolni, akkor neked lesz szopás... de nagyon. Aztán persze jön a felháborodás... :)
"Drága, és azt is olvastad, hogy ezt mi írja nekik elő?"
Minek után egyik szakmámból kifolyólag kéthetente adtam át az OMH-nak (Országos Mérésügyi Hivatal) hitelesítésre eszközöket, ezért pontosan tudom, hogy minden, ami mér, számlál, stb. hitelesítésre kötelezendő!
"A mérésügyi törvény ugyanis kimondja, hogy Magyarországon joghatással járó mérés csak hitelesített mérőberendezéssel végezhető. A törvény a sebesség ellenőrző eszközöket kötelező hitelesítésű eszközöknek nyilvánítja, ami azt jelenti, hogy kétévente hitelesíttetni kell őket. A kollégák egy általunk kiadott bizonyítvánnyal tudják igazolni a mérőműszer hitelességét tájékoztatta a Zsarut Csóka Gábor, a BRFK Dunai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság rendészettechnikai osztályának csoportvezetője."
Az igazi csemegét, már csak linkelem:
Feltételezem, hogy minden pont mögött hatályban lévő jogszabály húzódik, megfelelő helyen, módon leírva.
Hát figyi, feljelenteni nem igazán tudod miért, mert sajnos megtehet, bár szerintem abszolut gernictelenség volt (mondom ezt úgy, hogy én is rendőr vagyok), ha ő mege kotorászott a kocsidban, és nem veled pakoltatta ki, azért reklamálhatsz, mert ezt csak így nem teheti meg, és megütheti érte a bokáját.
Ha megkapot a határozatot a bűntetésről és nem egy ejnye-bejnye lesz benn, akkor azonnal fellebezz, sírj és sírj a fellebezésben, hogy nagy a család kicsi a bevétel, nehéz megélhetés, minden percben utcára kerülhetsz, és még hasonló válogatott finomságok!
Sajna többet nem tehetsz, szerintem is szégyen, hogy itt tart a rendőrség, de azért higyjétek el vannak még normális rendőrök!
bocsánat, költői túlzásba estem a tények rovására! valójában a rendőr csak benézett és bevilágított a kocsiba, velem pakoltatta ki a kesztyűtartóból a magnókazettákat, és velem vetette elő a farudacskát is az ülés alól, és úgy adatta át magának.tehát ezügyben szabályszerűen járt el,...viszont azt nem tudom, hogy az azonosítószámát nem kellett volna e láthatóan hordania???ugyanis a bezippzárolt kabátján csak egy rendőrség felirat volt.
mindenestere egyet tehetek, lévén hogy újságíró iskolába járok, és azt már így első évben a fejünkbe verték, hogy a sajtó nagyhatalom,....minden lehetséges fórumra az interneten fel fogom tenni az esetből írt cikkemet, minden általam ismert újságnak elküldöm a cikket, így próbálom meg híres emberré tenni ezt a kedves Szőke Tamás rendőr törzsőrmestert a paksi rendőrkapitányság közlekedési osztályáról!
Kedves kérdezőnek először is kérdésekre a válaszok:
1. sajnos, lehet hülyeség, de "elméletileg" lehetőség van rá a jogszabály alapján. A gyakorlat persze más, hiszen sok-sok körülmény van, ami megalapozza, vagy éppen megcáfolja a fenti szabálysértést, ezeket mind-mind egyedileg vizsgálni kell.
2. IGEN!!! Mégha ez annyira hihetetlenül is hangzik sokaknak.
3. 3-30.000 Ft, de mivel gondolom nem notórius szabálysértő vagy, nem kell a maximummal számolni.
A trafis kérdésekkel kapcsolatban pedig részben van igaza a hozzászólóknak: a trafit valóban két évente hitelesíteni kell, erről van is jókora paksaméta okmány, de nem az intézkedő rendőrnél. Ez a sok-sok okmány arra szolgál, hogy az induló eljárás alapjául tanúsítja, hogy a gép hiteles.
Az intézkedő rendőrnél csak egy kivonat van, de ez sem azért, hogy a gyorshajtók "igazoltassák" a rendőrt :)
Üdv: egy motoros rendőr
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!