Ehhez joga van egy rendőrnek?
Tegnap éjjel egy bálról hazatérőben megállítottak.Az igazoltatás alatt nem találtak semmit, irataim rendben, kocsi iratai is, alkoholt sem fogyasztottam, szabályosan közlekedtem. Hagsúlyozom, a rendőr végig udvarias volt, de annyira átlátszó a szándéka, hogy addig keres, amíg meg tud büntetni valamiért.Gondolom unalmas volt neki egész éjjel ott leselkedni egy kanyarban, és ha nem büntet meg senkit, akkor nincs "papír" tehát nem látszik úgy, hogy dolgozott volna! Végül mikor a csomagtartóban sem volt a tombolán nyert tányérokon egy kis maradék sütin és ásványvízen kívül semmi,...akkor átkutatta a kocsi belsejét, és diadalmasan elkobozta azt a kb 40 cm hosszúságú kis fahusángot(kb. mint egy nagyobbfajta kalapácsnyél), amit az ülés alatt tart a feleségem (nem mintha tudná használni), csak amolyan biztonságérzet adása céljából. Ezek után a rendőr boldogan kijelentette, hogy ezt elkobozza, feljelent szabálysértésért, mert "ütés erejét megsokszorozó tárgyat" tartunk a kocsiban.
Szomorú, hogy idáig süllyedtünk, hogy minket,normálisan dolgozó, adózó, gyermeket nevelő állampolgárokat megbüntetnek ha védeni próbálnánk magunkat, de ők képtelenek megvédeni minket a bűnözőktől!Három kérdésem lenne:
1)Ezek szerint bárkit feljelenthetnek ha egy seprűnyél, egy kalapács, egy csődarab,kapa vagy bármi van a kocsijában????
2) vajon ugyanígy elkobozzák e a cigányok baseballütőit, szamurájkardjait?
3) Milyen bírásgra számíthatok? 30 ezer FT kissé soknak tűnik azért, mert egy fadarab volt a kocsimban!
Ez nagyon igazságtalan tényleg!
De sajnos ellene nem tudunk mit tenni a magyarokkal megtehetik bezzeg a cigányokkal nem merik mert agyonvernék őket!
A kerékkulcs is az ütés erejét megsokszorozó tárgy, és az autó alaptartozéka.
Télvíz idején nálam van egy összecsukható gyalogsági ásó a csomagtartóban. Akkor engem terrorveszély miatt helyben főbe lőnének.
Jelentsd fel Te is!
Igazság szerint egy veled szemben intézkedő rendőrt minden további nélkül meg lehet kérni, hogy igazolja magát, ha kiröhög, akkor mondja a nevét, meg amivel még azonosítani lehet és majd meggondolja magát, hogy b.zizni akar-e.
Olvastam valahol, hogy egy traffipaxnál is 8-10 okmánynak ott kell lenni a rendőrkocsiban a műszerre vonatkozóan, mert ha nem, az csak nekik szopás és nem hiteles a mérés :)
véletlenül nem volt Nagy-Magyarországos matrica a kocsidon???
mert akkor világos....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!