Miért van az hogy emberek többsége utálja a rendőröket de ha még is valamilyen kár éri azonnal rendőrt hív vagy rendőrrel fenyegetőzik?
Én rühellem őket,mert sportlövőként,autósként,okmány csináltató állampolgárként csak szoptam miattuk. Nem fenyegetőztem még soha velük,és egy alkalommal hívtam ki őket betörési kísérlet miatt,de akkor is csak azért,mert kellett a papírjuk a biztosítónak.
Amúgy minek? Fegyverem,ásóm,autóm van,és közel az erdő.
"Amúgy minek? Fegyverem,ásóm,autóm van,és közel az erdő."
A rendőrkutyáknak elég jó a szimatuk és bárki megláthat.
Miért van az, hogy az emberek többsége utálja a hivatalnokokat a felsőbbrendűségi komplexusuk miatt, de ha el akarnak intézni valami hivatalos ügyet, akkor mindig az adott hivatalba járnak és nem mondjuk a cipészhez vagy a henteshez?
Kb. ennyire értelmes a kérdésed.
Hát pl. azért "utálják" őket, mert hiába hívják nem biztos, hogy segíteni fognak.
Kb. értelmetlen a kérdésed.
Rosszul közelíted meg a dolgot.
A rendőr azért van, azért kapja a fizetését, hogy nekünk segítsen. Ha utálják, ha nem.
Nem kívánok megsérteni senkit - nekem is van rendőr rokonom - de a többségük bizonyára azért megy rendőrnek, mert szeretné ha igazságosabb, biztonságosabb világban élhetnénk. Eddig rendben is van, de aztán a többségükkel történik valami, kiégnek, vagy hasonló, és ez a hivatástudat valahol elvész.
A mezei állampolgár csak akkor találkozik velük, ha valamit vét - ez az esetek többségében valami közlekedési ügy - ott azt tapasztalja, baromi hatékonyan járnak el - ellene.
De ha baj éri, nem kap segítséget, ellopják a biciklijét, és bemegy feljelentést tenni, megváratják, egy rossz arcú (ha nem lenne egyenruhában simán lehetne bűnöző is), unott rendőr úgy kezeli, miközben felveszi a jegyzőkönyvet, mintha legalábbis ő lenne a bűnelkövető. Már ott megmondják, nemigen lesz meg a tettes, "pingvineznek" mit csináljanak hát most ők?
Na ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!