Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mit tehetek a biztonságunk...

Mit tehetek a biztonságunk érdekében?

Figyelt kérdés

Közös udvaros társasházban lakunk, én babával vagyok itthon napközben kettesben.

Van egy elmebeteg szomszéd (60 körüli, magas, erős kötésű), aki kizárólag fenyegetően tud fellépni. Kétszer már rávágtam az ajtót, amikor átjött valamiért pampogni.

Korábban már volt rendőrségi ügye, mert egy másik szomszéddal összevitatkozott és leütötte azt a szomszédot, akinek kórházban varrták össze a fejét később.

Agresszív és kiszámíthatatlan. Nem is annyira a saját testi épségemért aggódok, inkább a babáért. Vagy ha engem megtámad, egyedül marad a gyerek (egy év alatti).

50 kg vagyok, 160 cm alatt, tehát nem próbálnék ki egy verekedést, valószínűleg nem én nyernék.

Milyen önvédelmi eszköz van, amit magamnál tudnék tartani, nem tudja ellenem fordítani és legális?

Valamint mi történik akkor, ha például konkrétan nem üt meg, de megpróbál benyomulni a lakásba - én pedig önvédelmi eszközt használok ellene? Engem vesznek elő?

Eddig működött az a megoldás, hogy én is nagyon határozottan és agresszívan léptem fel, egyelőre láthatóan elbizonytalanította ez. Mégis tartok tőle, hogy egyszer annyira elborul, hogy rám támad.

2015. ápr. 22. 09:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én aikidóra járok. Ahogy írod, az edzésen mindig barátságos mindenki. 50 kilómmal engem is ha ledöntenek edzéskor, mindig felsegítenek, sőt ha az "ellenfelem " 100 kilós, ő mindig besegít mozdulatokkal, hogy az adott fogás vagy gyakorlat jó legyen. Végül is ezért megyek oda, hogy megtanuljam az összes önvédelmi gyakorlatot. Tavaly volt alkalmam élesben is használni az aikido tudományomat. Este munkából mentem hazafelé (délutánosként este 10-kor végeztem) amikor hátulról egy nagydarab állat elkapta a nyakamat, arra kényszerítve, hogy kövessem a bokorba. Én 157 cm és 53 kilómmal majd besz*rt*m. De az adrenalin a plafonon volt a félelem miatt, és nem is gondolkodtam csak cselekedtem. Mindent amit eddig tanultam az edzésen az agyamban volt. a pasast olyan könnyedén a földre kényszerítettem, hogy ma sem tudom, ő vagy én voltam a legjobban meglepve. Még arra is volt bátorságom, hogy a pasast jól tökön rúgjam majd az első házig elszaladjak, és onnan hívjam a rendőrséget.

Ha tanultál önvédelmet, és nem csak jó pofiztál az edzéseken, akkor hidd el a tanultak hasznodra fognak válni. Az ember ha veszélyhelyzetben van, másképp reagál dolgokra, és tényleg triplán megerősödik az ember.

Csak megjegyzem: A pasast elkapták, és nem kellett évekig bíróságra járnom. Mindössze 3 alkalommal kellett megjelenem a támadás miatt. Az első alkalom amikor a rendőrségen kellett vallomást, és feljelentést tennem. Majd a bíróságon egy előzetes tárgyaláson. Majd a végleges tárgyaláson. Nem bántott senki, pedig a támadásnál a pasas sérült meg jobban. (eltört 2 bordája, és a keze. Én csak a vallomásomat mondtam el.

2015. ápr. 22. 16:26
 12/15 anonim ***** válasza:

De mégis mi a kínja a szomszédnak? Miket mond? És van valami oka?

Egyébként a gázspray tényleg jó, a test-test elleni harcban nem igazán "hiszek" persze aki tényleg jó, annak valóban "fegyver", de ha van egy eszköz ami 10x hatásosabb ellene? Egyként gáz/risztó pisztolyt otthon engedélymentesen tarthatod, csak viselni nem viselheted, ha gumilövedékkel homlokon durrantod azt megérzi.

Amúgy ha rádtöri a az ajtót és tényleg támadó szándékkal jön feléd, a saját lakásodban, akkor az új BTK szerint már nagyobb jogköröd van, persze így is megráncigálnak, de nagyon nem. Az meg egy életre megtanulja hogy többet nem szarakszik...

Egyébként nálunk faluban volt egy alkesz, akinek már józanul sem volt tiszta az agya, éjszaka bejött a portára, mert őt "ugatja a kutya" anyámnak majdnem nekiment (egyedül lakik+beteges is), ő bezárkózott a házba megvárta míg elmegy, a rendőrök mire kiértek, hűlt helye volt, mondanom sem kell lefosták az egészet mert vér nem folyt.

Utána elég gyakran hazajártam, otthon aludtam. Egyik este megint ugyan ezt csinálta, bejött a portára, ordítozott, hajnali fél 2 magasságában. Kimentem majd felszólítottam, menjen el nem ment, meg nekem jött. Kokrétan egy ásónyelet szétvertem a fején, a kutyát meg elengedtem az meg széttépte a lábát, fogtam kihúztam a kapu elé, reggelre már nem volt ott. :D

Után mondta nekem: feljelent meg börtönbe kerülök, azóta is jelent, meg jönnek értem a rendőrök. Bár ő vagy egy hónapig kötéssel a fején járkált.

Azóta lesunyt fejjel gyalogol az utcába a bolondja, főleg mikor a portánkhoz ér.

Én megvédem magam, ha törvényes, ha nem, a többi nem érdekel, nekem is diplomám van, agresszív sem vagyok, verekedni 1x verekedtem az életben. De van egy pont mikor cselekedni kell, folyjon az ő vére, ne az én gyerekemé/családomé, ebből a szempontból marhára harcias vagyok, és ha kell még ki is csinálnám szívfájdalom nélkül.

2015. ápr. 22. 17:20
 13/15 anonim ***** válasza:
A börtönőrök hordanak tonfát és sokkolót.
2015. ápr. 22. 17:25
 14/15 A kérdező kommentje:

Önvédelemből azért nem érzem annyira pengének magamat, hogy élesben próbáljam ki. Eddig az volt a tuti elméleti megoldásom, ha megtámadnak: összehugyozom magam ijedtemben, aztán elájulok.

A csávónak nem tudom, hogy mi baja van, de úgy viselkedik, mintha egy mindenki felett álló ezredes lenne. Üvöltözve, arrogánsan kommunikál, utasítgat mindenkit. Nem normális, hogy pontosan mi baja van, azt nem tudom, annyira nem keresem a társaságát.

Amúgy kitalált hülyeségek miatt jön át. Odaképzel dolgokat, vagy olyanokba köt bele, hogy miért van 10 db tégla kirakva a saját ajtónk elé (kertépítéshez félretéve egy kupacban) és azonnal pakoljuk el onnan. A valóságtól el van szakadva, az biztos. A felesége is bolond, de ő békés bolond. 1920-as évek divatja szerint öltözik, néha magában táncol és énekel, vagy elrévedve néz egy pontra az égen órákon át, zavaros szemekkel. Ha nem hatvanas korosztály lenne, valami szerhasználatra gyanakodnék.

Az mindkettőre jellemző, hogy összefüggéstelenül beszélnek, nincs logikai átkötés egy-egy mondat között, néha a tagmondatok se stimmelnek ("Tegnap megharapott egy kutya, és maguk se menjenek boltba párizsit venni" - például).

Lényeg, hogy a testharcot a kockázat miatt nem szívesen vállalnám be, mert nem csak a saját épségemért felelek.

Sokkolón is gondolkoztam, bár attól amiatt félek, hogy kíváncsi babával egy háztartásban sokkolót tartani... ha elzárjuk, nincs kéznél, amikor hirtelen kellene, ha nem zárjuk el, akkor meg a gyerek elektródát fog nyalni. Egyik se jó.

2015. ápr. 22. 17:43
 15/15 anonim ***** válasza:

Felteszed egy magas polcra mondjuk a bejárati ajtó környékén, amúgy a sokkoló azért nem jó, mert közel kell kerülni hozzá, és inkább sprét vagy a gáz/riasztó pisztolyt javaslom, vagy a vascsövet. XD

De lényeg a lényeg. Ne hagyd, még leghibbantabbnak van egy olyan ösztöne hogy gyengébbet bántjuk, mert nem tud visszaütni.

A pacifizmus nem az erősségem: [link]

2015. ápr. 22. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!