Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Lefoglalhatják az új gépem is?

Lefoglalhatják az új gépem is?

Figyelt kérdés
Helósztok. Tavaly a rendőrség a távollétemben lefoglalta a gépem, mert állítólag arról feltörtek egy fb akkot, adatokkal éltek vissza stb. Mivel számítógéppel dolgozok, ezért gyors vettem egy másikat, a lefoglalt pedig fél évig ült a rendőrségnél mire a kihallgatás napján vissza kaptam. A kihallgatás alatt próbáltak rávenni, hogy tegyek vallomást stb.(bizonyítékokat nem tudtak ismertetni, csak az IP címekkel és dátumokkal dobálóztak). Mivel ártatlan vagyok, természetesen ennek nem tettem eleget. Most megint el telt fél év és kaptam egy levelet az ügyészségtől, hogy a nyomozás folytatására adtak ki parancsot, a papíron pedig megint vádlottként szerepelek. Eddig türelmes voltam, de most már a tököm ki van velük. Keressek ügyvédet? Az új gépem lefoglalhatják, mert amit el vittek azt már eladtam. A válaszokat előre is köszi.

2015. márc. 20. 15:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A kiragadott szöveg a kontextusból, pedig akár hamis tanúzásnak is számíthat. Az ilyen szerencsétlen konzervatív agresszív emberekkel, mint te kár vitába szálni, mert nem látnak tovább annál amit a saját kis fejükben összerakosgattak . A kérdező LEÍRTA, hogy a rendőrök nem találtak közvetlen bizonyítékot ellene, erre írtam. Mindegy, Te nyilván jobban tudod, úgyhogy holnap reggel megyek is ésvisszaadom a diplomám.
2015. márc. 22. 18:43
 12/12 anonim ***** válasza:

Nyugodtan visszaadhatod, mivel a bűnismétlés, mint büntetőeljárási fogalom valóban nem foglalja magában a jogerős bírói ítéletet.

Jó példa erre a már említett előzetes letartóztatás.

Tetten érnek egy súlyos bűncselekmény elkövetésén.

Jogerős ítélet még nincs, nem is lesz még hónapokig, tehát nem vagy bűnös hivatalosan, de a körülmények alapján előzetes letartóztatást alkalmazhatnak a bűnismétlés veszélye miatt.

Nyilván a kérdezőt valszeg nem fogják elővenni és előzetesbe tenni egy FB profil miatt, de ettől még fogalmazhatnánk kicsit pontosabban is, mert amit írtál, az tényleg nem igaz.

Egyébként a kérdésre válaszolva:

Az új géped alapjáraton nem foglalhatják le, mert a feljelentés meg a nyomozás olyan bűncselekményre terjed ki, amit az új gép vásárlása előtt követtek el.

Ha azonban azóta újabb bűncselekményt követtek/követtél el akkor igen, de ezt ennyi alapján nem lehet eldönteni.

Valóban érdemes lenne egy ügyvéddel konzultálni.

2015. márc. 22. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!