Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Lefoglalhatják az új gépem is?

Lefoglalhatják az új gépem is?

Figyelt kérdés
Helósztok. Tavaly a rendőrség a távollétemben lefoglalta a gépem, mert állítólag arról feltörtek egy fb akkot, adatokkal éltek vissza stb. Mivel számítógéppel dolgozok, ezért gyors vettem egy másikat, a lefoglalt pedig fél évig ült a rendőrségnél mire a kihallgatás napján vissza kaptam. A kihallgatás alatt próbáltak rávenni, hogy tegyek vallomást stb.(bizonyítékokat nem tudtak ismertetni, csak az IP címekkel és dátumokkal dobálóztak). Mivel ártatlan vagyok, természetesen ennek nem tettem eleget. Most megint el telt fél év és kaptam egy levelet az ügyészségtől, hogy a nyomozás folytatására adtak ki parancsot, a papíron pedig megint vádlottként szerepelek. Eddig türelmes voltam, de most már a tököm ki van velük. Keressek ügyvédet? Az új gépem lefoglalhatják, mert amit el vittek azt már eladtam. A válaszokat előre is köszi.

2015. márc. 20. 15:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lefoglalhatják az újat is ha fenn áll a bűnismétlés veszélye,sőt a már eladottat is az új tulajtól.
2015. márc. 20. 15:24
 2/12 anonim ***** válasza:
Diktatúrában élünk, ezért ha úgy tartja kedvük, igen. Esetleg nem írogattál hazafias vagy rasszista, zsidóellenes kommenteket?
2015. márc. 20. 15:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Volt néhány kormánykritikus, és enyhén nacionalista kommentem, de nem több mint másoknak. Ennyi erővel a fél országnak le lenne foglalva a gépe...
2015. márc. 20. 15:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Mivel, jogerősen nem lettél elítélve, nem állhat fenn bűnismétlés veszélye, mivel jogilag nem vagy bűnös. Kevés infot írtál le, a legegyszerűbb, ha keresel egy ügyvédet, de ha tudod venni a fáradságot, hogy leírd az egészet, én is tudok segíteni.
2015. márc. 20. 17:35
 5/12 anonim ***** válasza:

"Mivel, jogerősen nem lettél elítélve, nem állhat fenn bűnismétlés"

Ez nem így működik.

Előzetesbe is elsősorban azokat rakják, akiknél fennáll, hogy bűnismétlést követnek el.

Pedig az előzetes még nem jelenti azt, hogy leültetnek, benne van, hogy szankció nélkül kisétálsz.

2015. márc. 20. 18:22
 6/12 anonim ***** válasza:

A jogáááász :D

Kérlek :) Ha nincs bizonyíték rá, hogy bűncselekményt követett el az illető, hogy kerül előzetesbe ? Az előzetes teljesen más tészta, akkor kerül oda valaki, ha valamit elkövetett, a kérdező nem követett el semmit. Mivel nem is volt bizonyíték ellene, így nem kerülhetett semmilyen előzetesbe.

2015. márc. 20. 21:22
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát közelebb állok a jogászhoz, mint te.

Amiről te beszélsz alapos gyanúnak hívják.

Mivel láthatóan a BE törvényhez túl hülye vagy, ezért ajánlom a wikipédiát, nézz utána mi is az előzetes meg mi a bűnismétlés veszélye.

Nem csak akkor áll fenn, ha már elítéltek jogerősen, hanem tarthat a hatóság a bűncselekmény újbóli elkövetéstől vagy a bűncselekmény befejezésétől még az eljárás alatt.

2015. márc. 21. 14:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Huha :D Nincs bajom veled, csak nem értem ,miért szólsz hozzá olyan kérdéshez, amihez szemmel láthatóan nem értesz. A rendőrség ha valakit úgy tesz be előzetesbe, hogy nem áll fenn alapos gyanú, nagyon megütheti a bokáját. A kérdezőre semmit sem lehetett rábizonyítani, ezért nem is kerülhet előzetesbe, nem értem, ezen emberek mit nem tudnak megérteni.
2015. márc. 21. 16:25
 9/12 anonim ***** válasza:

"Mivel, jogerősen nem lettél elítélve, nem állhat fenn bűnismétlés"

Ezt írtad.

Ez nem így van, mert ez egy baromság.

Az, hogy nem tudod elviselni, mert egy idióta barom vagy, arról nem tehetek.

Le kellene szállni a magas lóról és beismerni, ha marhaságokat írunk.

Leírja az 1998 évi xix. BE törvény is az igazam.

Az alapos gyanú meg bármikor lérejöhet a nyomozás során, találnak valamit és kész.

Én a vitát lezártnak tekintem, hülye is láthatja, hogy fogalmad nincs az egészről.

2015. márc. 21. 18:36
 10/12 anonim ***** válasza:
akkor is csak egy here jogász vagy
2015. márc. 22. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!