Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ilyen esetben kihívhatom a...

Ilyen esetben kihívhatom a rendőrséget? Ez csendháborítás kategóriájába esik?

Figyelt kérdés

Van egy idős házaspár a 2. emeleten (felettünk kettővel). 70-80 körüliek. Az apóka állandóan beiszik, most már egyre sűrűbben.

Tegnap este - ma hajnalban odáig fajult a dolog, hogy este 7-8 órától egészen hajnali fél 4-ig üvöltöztek (főleg a papa), ment a krv 'nyázás, a dglj meg és társai a nő felé. Mi ezt idelent úgy hallottuk, mintha a szomszéd szobában történne minden. Arról nem beszélve, hogy folyamatosan dübörögtek. A falaknak állandóan neki vágtak valamit. Székeket, asztalt földhöz vágtak (azaz eldöntöttek). Volt csörömpölés, minden, amit csak el lehet képzelni.

A felettünk lakó (1. emeleti szomszéd) füldugóval próbált ilyenkor aludni, de tegnap azzal sem sikerült.

Én felmentem elsőnek hajnali 3/4 2-kor, csöngettem, de nem nyitottak ajtót. 10 percig álltam ott és közben olyan dolgokat hallottam, hogy elgondolkoztam hívjak -e rendőrön kívül mentőt, mert az anyóka rettentően fájlalta a szemét (ugyanis megütötte a papi) és folyamatosan azt mondta, hogy "nem látok, nem látok". Teljesen pánikolt.

Végül visszajöttem a lakásunkba, hogy megpróbáljak elaludni. El se telt 5-10 perc, egy férfi hang hallatszott, amint mondta a párnak, hogy fejezzék be azonnal, amit csinálnak, mert kihívja a rendőröket, stb.

Úgy tűnt, hogy csend van, de megint elkezdték. Ekkor átmentem a gondnokhoz, akivel együtt felmentünk. Viszont akkor már megint csendesebbek lettek. Kihallatszott, ahogy az anyóka mondta a papinak, hogy "Látod mit csináltál? kihívják a rendőröket", stb.

Kb. negyed óra után lejöttünk, reménykedve, hogy most már csend lesz.

Negyed 4-kor meguntam a dolgot és felmentem, mert mindent újra kezdtek. Törtek - zúztak, ment az üvöltözés, káromkodás.

Ekkor ráfeküdtem a csengőre, kb. 2-3 perc után kinyitotta az anyóka az ajtót. Megkérdezte, hogy mit szeretnék? Elmondtam, hogy hajnali negyed 4 van, fejezzék be, amit művelnek, mert mások aludnának éjszaka. Az anyóka nem hitte el, hogy mennyi az idő. Végig azzal jött, hogy ő már aludna rég, de a férjétől nem tud, mert csinálja a cirkuszt. Kinyitotta az ajtót és akkor láttam, hogy a közlekedő folyóson a fürdő és a wc közötti részen ül alsógatyában és trikóban egy rongy szőnyegen és próbál csúszni vele. A felesége is mondta, hogy nem bírja fel emelni, stb.

Kérdeztem tőle, hogy segítsek? Felemeljem? Bevigyem a szobába az ágyba? Nem kért segítséget. Kérdeztem, hogy hívjak mentőt? Azt sem kérte.

Mondtam neki, hogy a házból biztos bárki segít, csak szóljon, mert ez így nem állapot, amit csinálnak.

Folyamatosan jött a bocsánat kéréssel, magyarázkodott, hogy a telken voltak a barátokkal és többet ivott a férje a kelleténél (állandóan iszik, nem első eset volt ez. Csak eddig ez volt a legdurvább).

Mondtam neki búcsúzóul, hogy legyenek szívesek csendben lenni, mert ha nem, akkor kénytelen leszek segítséget hívni.

Mentem lefelé, az 1. emeleti szomszéd kijött pont. Beszéltem vele pár szót, majd mentem én is haza a lakásunkba.

Onnantól kezdve nem hallottam (szerencsére) a hangjukat.

Viszont nem tudom, hogy ilyenkor mi a teendő?

Nyilván nem tartozik rám, hogy odabent mi történik, nem is érdekel.. de elegem van abból, hogy egyre sűrűbben zeng a 10 emeletes ház és senki nem bír tőlük aludni. Kezdve a gyerekeim se.

Az 5-6. emeleten is mindent tisztán lehetett hallani. Ma már többen jelezték a gondnoknak, hogy nem bírtak aludni éjszaka miattuk.

Ha kihívom a rendőröket, akkor mit csinálnak?

Illetve, hányadik alkalom után történik hatásos beavatkozás?

2015. febr. 25. 13:57
1 2
 11/11 mogulov válasza:
0%
azéert az alkolista meg az alkohol-lista közt is van különbség áám, mig az előző veri a feleségét, a másikat én megiszom :)
2015. máj. 7. 05:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!