Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Házibulit szervezek egy...

Házibulit szervezek egy üdülőben milyen kérvényt kell írnom csendháborítás ügyben? Mennyi idővel hamarabb kell beadnom?

Figyelt kérdés
2013. jan. 18. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Mi csak a szomszédoknak szólunk,hogy házibulit szeretnénk tartani,és szólunk,hogy meddig tart.Eddig nem volt probléma.
2013. jan. 18. 14:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kérdés arra irányul, hogy a rendőrségen szeretnéd bejelenteni akkor az akár egy kézzel írott levél is lehet, amit bevihetsz személyesen.

Ami fontos a rendőrség csak tudomásul veszi, a szabálysértések alól felmentést nem ad, csendháborítást el lehet követni!

Leírod, hogy mekkora időtartamban, hány fő, hol tartózkodik, illetve, hogy milyen céllal, személyes adataid, illetve telefonszám. Ez a bejelentés arra jó, hogy ha bejelentés érkezik a hangos zene miatt, akkor telefonon felhívnak, hogy bejelentést tettek, halkítsd lejjebb. Ha megteszed, akkor nem megy ki rendőr tönkre téve a bulit, nem kapsz rögtön bírságot.

Azonban ha a figyelmeztetés ellenére továbbra is hangos a zene, vagy később érkezik bejelentés akkor szankcionálniuk kell! Ha ezt követően is hangos, akkor szabálysértés tovább folytatása miatt előállíthat, a zajkeltő eszközt lefoglalhatja.

Célszerű ilyen esetben a szomszédokkal is beszélni, hogy te bulit tartasz, ha bármi baj van akkor szóljanak neked, és te intézkedsz, de ne rögtön a rendőrségnek. (Persze ha nem cselekszel amikor szólnak, akkor joggal fognak a hatósághoz fordulni.

2013. jan. 18. 14:33
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat .

Arra vagyok kíváncsi hogy mivel ez egy üdülőben lesz , szerintetek megírjam ezt a levelet ?

Vagy ez inkább csak ha lakott területen lenne számítana nagyon ?

2013. jan. 18. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs közvetlen szomszéd, és nem kint fog szólni a zene akkor szerintem felesleges.
2013. jan. 18. 20:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Előre nem tudom lesznek e a mellettünk lévő üdülőben , igen kint fog szólni a zene és közel 70 ember lesz a vendég .

Akkor jobb egy levél írása ...

2013. jan. 18. 21:14
 6/7 balkalolka ***** válasza:
100%
A legjobb személyesen átmenni a szomszédokhoz és vinni nekik egy üveg pezsgőt, marék sütit, táblacsokit stb. és ELŐRE elnézést kérni amiért a vigasság miatt adott időpontban esélyesen nem lesz zavartalan a pihenésük. Meg is lehet őket hívni (visszautasítják az esetek 95%-ban), legyen idejük más programot szerezni maguknak. Hacsak nincs eleve nagyon elmérgesedve a viszony NEM a hatóság az amit ilyen esetekben keresni kell. Meg kell beszélni, barátságosan. A legtöbb ember megértő ha pozitív kezdeményezést, tiszteletteljes megkeresést tapasztal.
2013. jan. 22. 10:19
 7/7 A kérdező kommentje:

Ez jó , elöször elkezdtem mosolyogni az utolsó hozzászóláson , de nem is olyan hülyeség .

Mindenesetre egy levéllel bemegyek a rendőrségre is . Tudjanak a dologról .

Azt hittem nem nagy felellőséggel jár egy ekkora buli szervezése , és rájöttem dehogyisnem !

2013. jan. 22. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!