Utólag megbüntethetnek csendháborításért?
Kihívták a rendőrt, aki felvette az adataimat. Helyszíni bírságot nem adott, csak azt mondta, hogy ezért akár 30.000 Ft-ra is megbüntethet.
Miután elment tőlünk, odament ahhoz a szomszédhoz, aki kihívta.
Utólag megbüntethet a rendőr, vagy helyszíni bírság jár ezért? Hogyan tudják bizonyítani a dolgot, ha nem történt tetten érés?
Nem írtam alá semmit, de az adataimat felvették.
Természetesen megbüntethetnek utólag is.
De első esetben nem szoktak.
Ha másodszor is ki kell,hogy menjen a hatóság hozzád,akkor viszont már tutira lesz bünti.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__28919..
Az én kérdésem. :D
Az végül nem derült ki h elegek e bizonyítéknak a vallomások, az elévülési idő 6 hónap, ha hozzád kiment a rendőr, lehet utólag kapsz majd csekket.
Na egyet tisztázzunk.
Csendháborítás címén, feljelentést a kedves szomszédnak személyesen a kapitányságon kell megtennie.A folyosón nem lehet feljelentést tenni,egy szolgálatban lévő rendőrnél.A másik:Hogy valaki követett-e el csendháborítást vagy nem,azt azért "megnézik".Ennyi erővel feljelenthetem bármelyik szomszédomat,mert a sikeres érettségit ünnepelték egy családi összejövetelen,és engem ku@ára zavar a hangos zene.Ilyen alapon minden csendháborításnak számítana.Az adataidat azért vették fel,mert valaki rád hívta a rendőrséget.Na de mégis mit csináltál???: DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!