Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Így megbüntethetnek gyorshajtá...

Így megbüntethetnek gyorshajtásért?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy rendőrautót nagy sebességgel megelőzök autóval jóval gyorsabban, mint a megengedett. Gondolom utánamjönnek és megállítanak de mit tudnak csinálni? Nincs sebességmérő műszer a járőrkocsiban. Ha kamera van is, azon sincs rajta, hogy mennyivel mentem. Szóval a kérdés az, hogy mégis hogyan tudnak így rámbizonyítani gyorshajtást? Vagy utánam sem jönnének, mert semmi értelme? Gondolom nem sokan próbáltak még ilyet, én sem tervezem csak felvetődött bennem ez a kérdés. :D
2015. febr. 15. 15:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

" Lakott területen 90-nel elzúgni egy rendőr mellett szerintem nem túl jó ötlet, mert úgyis ráfázol."

Kifejtenéd hogy hogyan?

2015. febr. 15. 19:30
 12/24 anonim ***** válasza:

Utolsó, de akkor sem valószínű, hogy megbüntetik gyorshajtásért. Helyszíni bírságot mi alapján adnának, mennyiről szólna a csekk, hány %-os túllépés volt?

Ha meg feljelentenek, máris bukik a mutatvány hitelesített mérőeszköz hiányában. Utána mehetnek, ejnye-bejnyézhetnek,de kb ennyi.

2015. febr. 15. 19:33
 13/24 anonim ***** válasza:

Közúti veszélyeztetés

234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Amennyiben nagy sebességgel előzöd meg, akkor ráhúzhatják a fenti jogszabályt. A felvételek alapján valóban csak hitelesítés esetén mondhatják, h xyz km/h -val mentél és ennyi a bünti miatta, de arra a a vallomások és a sima kamera is elég, hogy megmondja, te száguldoztál, és lényegesen többel mint ami megengedett. Tehát nem az a kérdés, hogy megbüntetnek e, hanem az, hogy pontosan miért fognak megcseszni.

2015. febr. 15. 20:11
 14/24 anonim ***** válasza:
Köszi Kamumail, most nem nekem kell kifejteni :D
2015. febr. 15. 20:16
 15/24 anonim ***** válasza:
de nem lehet bizonyítani a szabálysértést.
2015. febr. 15. 20:19
 16/24 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, azért látom nem olyan egyértelmű dolog ez :D

tehát akkor megbüntethetnek, de nem gyorshajtásért, hanem közúti veszélyeztetésért, én is valami ilyesmire gondoltam

egyébként ha csak egy rendőr van és kamera sem rögzített, akkor mi van?

mert én úgy hallottam, hogy egy rendőr még kevés ahhoz, hogy bármit is bizonyítson

2015. febr. 15. 21:06
 17/24 anonim ***** válasza:
A kocsiban 2 rendőr van, de egyébként meg felejtsük már el ezt, hogy csak videófelvétellel lehet intézkedni. Bíróságon kizárólagos bizonyítéknak el sem fogadnak fényképet vagy videót, mert egy 15 éves gyerek is tudja manipulálni.
2015. febr. 15. 21:13
 18/24 anonim ***** válasza:
13-as, azt senki nem mondta, hogy más szabsértést nem húzhatnak rá. Gyorshajtás volt a kérdés.
2015. febr. 15. 21:23
 19/24 anonim ***** válasza:
2015. febr. 16. 00:12
 20/24 A kérdező kommentje:

miért ne lehetne egy rendőr egy kocsiban?

te tényleg nem láttál még ilyet?

KMB-sek is legtöbbször egyedül vannak

2015. febr. 16. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!