Így megbüntethetnek gyorshajtásért?
" Lakott területen 90-nel elzúgni egy rendőr mellett szerintem nem túl jó ötlet, mert úgyis ráfázol."
Kifejtenéd hogy hogyan?
Utolsó, de akkor sem valószínű, hogy megbüntetik gyorshajtásért. Helyszíni bírságot mi alapján adnának, mennyiről szólna a csekk, hány %-os túllépés volt?
Ha meg feljelentenek, máris bukik a mutatvány hitelesített mérőeszköz hiányában. Utána mehetnek, ejnye-bejnyézhetnek,de kb ennyi.
Közúti veszélyeztetés
234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Amennyiben nagy sebességgel előzöd meg, akkor ráhúzhatják a fenti jogszabályt. A felvételek alapján valóban csak hitelesítés esetén mondhatják, h xyz km/h -val mentél és ennyi a bünti miatta, de arra a a vallomások és a sima kamera is elég, hogy megmondja, te száguldoztál, és lényegesen többel mint ami megengedett. Tehát nem az a kérdés, hogy megbüntetnek e, hanem az, hogy pontosan miért fognak megcseszni.
köszi a válaszokat, azért látom nem olyan egyértelmű dolog ez :D
tehát akkor megbüntethetnek, de nem gyorshajtásért, hanem közúti veszélyeztetésért, én is valami ilyesmire gondoltam
egyébként ha csak egy rendőr van és kamera sem rögzített, akkor mi van?
mert én úgy hallottam, hogy egy rendőr még kevés ahhoz, hogy bármit is bizonyítson
miért ne lehetne egy rendőr egy kocsiban?
te tényleg nem láttál még ilyet?
KMB-sek is legtöbbször egyedül vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!