Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Így megbüntethetnek gyorshajtá...

Így megbüntethetnek gyorshajtásért?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy rendőrautót nagy sebességgel megelőzök autóval jóval gyorsabban, mint a megengedett. Gondolom utánamjönnek és megállítanak de mit tudnak csinálni? Nincs sebességmérő műszer a járőrkocsiban. Ha kamera van is, azon sincs rajta, hogy mennyivel mentem. Szóval a kérdés az, hogy mégis hogyan tudnak így rámbizonyítani gyorshajtást? Vagy utánam sem jönnének, mert semmi értelme? Gondolom nem sokan próbáltak még ilyet, én sem tervezem csak felvetődött bennem ez a kérdés. :D
2015. febr. 15. 15:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Így meg.
2015. febr. 15. 15:47
 2/24 anonim ***** válasza:
Így nem!
2015. febr. 15. 16:01
 3/24 anonim ***** válasza:
48%
Meg. 2 rendőr szemtanú + kamerafelvétel + te. Egy felvételről bőven meg lehet állapítani, hogy mennyivel megy egy rajta levő autó. Felkeresik azt a helyet ahol a felvétel készült, kinéznek a felvételen 2 feltűnő épületet/fát/táblát akármit és megnézik, hogy a valóságban milyen messze van egymástól ez a két pont, a felvételről meg látszik, hogy te mennyi idő alatt jutottál el egyiktől a másikig, ebből meg lehet sebességet számolni.
2015. febr. 15. 16:15
 4/24 anonim ***** válasza:
11%

A rendőrjárőr kéttagú!

Ez min. egy helyszíni jogosítvány elvétel!

2015. febr. 15. 16:18
 5/24 anonim ***** válasza:
48%

"Nincs sebességmérő műszer a járőrkocsiban." - de ott van a saját km órája, és két rendőr vallja majd a te sebességtúllépésed, és a közúti forgalom veszélyeztetését.

A két rendőr vallomása ellen kevés a te tagadásod!

2015. febr. 15. 16:31
 6/24 anonim ***** válasza:

"de ott van a saját km órája"

Az autó sebesség mérője nem hitelesített, az ügyészség röhögve dobná vissza az ilyet. Ne írjatok már hülyeségeket...

2015. febr. 15. 16:59
 7/24 anonim ***** válasza:
2. vagyok,persze, elméletileg ki lehetne számolni, de én is úgy tudom, csak hitelesített mérőműszerrel állná meg a helyét bármelyik bíróságon.
2015. febr. 15. 17:17
 8/24 anonim ***** válasza:
A rendőrségnek minden esetben hitelesített mérőműszerre van szüksége, ha valamilyen mértékegységben megadott adatot kell bizonyítaniuk, mérniük, legyen az sebesség, hosszúság, súly stb
2015. febr. 15. 17:25
 9/24 anonim ***** válasza:
52%

Nem. Elképzelhető, hogy megállítanának, szívóznának, de nem.

Kamionosként volt ilyen esetem: jött mögöttem a rendőrautó, ő ennyivel meg annyival jött, én gyorshajtottam. Uram, jelentsen fel. Semmi nem történt.

2015. febr. 15. 18:05
 10/24 anonim ***** válasza:

Olvassuk el egyszer a kérdést: "Tegyük fel, hogy egy rendőrautót nagy sebességgel megelőzök autóval jóval gyorsabban, mint a megengedett."

Ha 50-es táblánál 56-al megelőzöl egy rendőrt, akkor nyilván nem fog ezzel szívózni, de itt jelentős sebesség túllépésről volt szó. Lakott területen 90-nel elzúgni egy rendőr mellett szerintem nem túl jó ötlet, mert úgyis ráfázol.

2015. febr. 15. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!