Tegyük fel, hogy egy rendőrautót nagy sebességgel megelőzök autóval jóval gyorsabban, mint a megengedett. Gondolom utánamjönnek és megállítanak de mit tudnak csinálni? Nincs sebességmérő műszer a járőrkocsiban. Ha kamera van is, azon sincs rajta, hogy mennyivel mentem. Szóval a kérdés az, hogy mégis hogyan tudnak így rámbizonyítani gyorshajtást? Vagy utánam sem jönnének, mert semmi értelme? Gondolom nem sokan próbáltak még ilyet, én sem tervezem csak felvetődött bennem ez a kérdés. :D
Meg. 2 rendőr szemtanú + kamerafelvétel + te. Egy felvételről bőven meg lehet állapítani, hogy mennyivel megy egy rajta levő autó. Felkeresik azt a helyet ahol a felvétel készült, kinéznek a felvételen 2 feltűnő épületet/fát/táblát akármit és megnézik, hogy a valóságban milyen messze van egymástól ez a két pont, a felvételről meg látszik, hogy te mennyi idő alatt jutottál el egyiktől a másikig, ebből meg lehet sebességet számolni.
2015. febr. 15. 16:15
4/24 anonim válasza:
A rendőrjárőr kéttagú!
Ez min. egy helyszíni jogosítvány elvétel!
2015. febr. 15. 16:18
5/24 anonim válasza:
"Nincs sebességmérő műszer a járőrkocsiban." - de ott van a saját km órája, és két rendőr vallja majd a te sebességtúllépésed, és a közúti forgalom veszélyeztetését.
A két rendőr vallomása ellen kevés a te tagadásod!
2015. febr. 15. 16:31
6/24 anonim válasza:
"de ott van a saját km órája"
Az autó sebesség mérője nem hitelesített, az ügyészség röhögve dobná vissza az ilyet. Ne írjatok már hülyeségeket...
2015. febr. 15. 16:59
7/24 anonim válasza:
2. vagyok,persze, elméletileg ki lehetne számolni, de én is úgy tudom, csak hitelesített mérőműszerrel állná meg a helyét bármelyik bíróságon.
2015. febr. 15. 17:17
8/24 anonim válasza:
A rendőrségnek minden esetben hitelesített mérőműszerre van szüksége, ha valamilyen mértékegységben megadott adatot kell bizonyítaniuk, mérniük, legyen az sebesség, hosszúság, súly stb
2015. febr. 15. 17:25
9/24 anonim válasza:
Nem. Elképzelhető, hogy megállítanának, szívóznának, de nem.
Kamionosként volt ilyen esetem: jött mögöttem a rendőrautó, ő ennyivel meg annyival jött, én gyorshajtottam. Uram, jelentsen fel. Semmi nem történt.
2015. febr. 15. 18:05
10/24 anonim válasza:
Olvassuk el egyszer a kérdést: "Tegyük fel, hogy egy rendőrautót nagy sebességgel megelőzök autóval jóval gyorsabban, mint a megengedett."
Ha 50-es táblánál 56-al megelőzöl egy rendőrt, akkor nyilván nem fog ezzel szívózni, de itt jelentős sebesség túllépésről volt szó. Lakott területen 90-nel elzúgni egy rendőr mellett szerintem nem túl jó ötlet, mert úgyis ráfázol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!