Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért lett ilyen a magyar...

Miért lett ilyen a magyar igazságszolgáltatás, és rendőrség? Hogyan lehetne normálissá tenni?

Figyelt kérdés

Nem provokációnak szánom, de ma a magyar igazságszolgáltatás egy hatalmas nagy tragédia a rendőrséggel együtt.

Mikre értem:

- A rendőrség a lopásokkal egyáltalán nem foglalkozik, tudom, mert minket is megloptak, és nem is kis értékben. Utána csodálkoznak, hogy elszaporodtak a lopások, betörések. Tőlünk egy 600ezer FT-ot érő tárgyat loptak el a lakásból, a rendőrsék meg széttett karokkal mondta, hogy nem tudnak mit csinálni.

- Milliárdos lopások, hatalmas korrupció és adócsalások, mégsem történik semmi. Győzike sem ül börtönben, pedig 22 milliós adócsalása van. Ellenben ha az átlag ember átmegy a piroson, vagy kicsit többel megy a kelleténél, már jön a vaskos büntetés, és ilyenkor érdekes, a rendőrség tudja tenni a dolgát.

- Eleve milyen rendőr az, aki csak akkor hajlandó kijönni, ha már vér folyik. Az már régesrég késő.

- Az igazságszolgáltatásban egytől egyig korrupt emberek vannak, elnézik a százmilliárdos csalásokat, az átlag emberek problémáival meg nem foglalkoznak.

- Traffipaxoláskor 4-en ülnek egy autóban, de ha szükség van rájuk, jó ha 1 ember kijön.

stb stb.

Ti hogyan reformálnátok meg alaposan a rendőrséget és az igazságszolgáltatást? Mert ez már botrányos.

Nektek milyen ötleteitek lennének? Kifejtenétek?

2015. jan. 30. 11:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
39%

Hááát persze!

Ha a kőművesek felépítenek egy házat ami aztán összeroskad, akkor a nem kőművesek is érzik azt, hogy itt valami nem kóser a kecóval... :).

Szóval:

tuti jó a közbiztonság, emberek, nyugi van! Azért látszik korruptnak és kilátástalannak, mert nem értünk hozzá! :)

2015. jan. 30. 15:13
 12/25 anonim ***** válasza:
49%
Tényleg úgy gondolod, hogy a mondanivalóddal volt a gond, nem pedig a stílusoddal? Na meg a "Minigun-os" befejezéssel? :) Vagy ez csak műhiszti?
2015. jan. 30. 15:20
 13/25 anonim ***** válasza:
33%

Igen, tényleg. Főleg úgy hogy személyes tapasztalatokat is megírtam, konkrét példát, nem a vakvilágba köpkölődtem hogy "MÖRRBÖRRHÖRR fújrendőrség". A jogrendszerrel kapcsolatban szintén azt írtam le, amit tapasztalok. Mindamellett a törvényhozók a kényelmes hermetikusan elzárt irodából hozzák meg a bölcs rendelkezéseiket, az ötszázezer fős testőrgárda biztos fedezékéből, nem pedig kint a kemény terepen, ahol azokat alkalmazni kell. Kíváncsi vagyok, a mondandóm melyik része ütközött a szabályzattal - nem reklámoztam, nem gyűlöletkeltettem, nem spammeltem.

Egyszerűbb ha hozzáírják azt is, miszerint "csak a miénkkel megegyező vélemény írható ki, minden mást indoklás nélkül törlünk". Tök röhejes, a trollokat érdekesmód sosem tiltják, ezekszerint azt szabad?

A minigun meg...van jobb ötleted? Nosza hajrá, eddig egyet sem írtál.

2015. jan. 30. 15:26
 14/25 anonim ***** válasza:
59%

Ha tényleg így gondolod, mármint a törlést, tegyél egy próbát. Írd le, hogy nem szereted a rendőröket, rendőrséget, írd le a rossz tapasztalataidat, mellőzve az indulatos stílust, az összeesküvés elméletet, hogy a nem tetsző hozzászólásokat törlik, és a "Minigun-os" befejezést. Vajon akkor is törlik? Szerintem nem fogják! ;) És akkor esetleg reagálni is tudunk rá. Bár a hozzászólásod ismerős volt, szerintem már többször leírtad itt. :)

Megjegyzem, ahogy írtam, rendőr vagyok, ergó sok ember véleményével ellentétes a véleményem, vagy legalábbis szóvá teszem, hogy nem tetszik. Szerinted erre hogy szoktak reagálni? Ha tehetnék, engem is törölnének, de még a regisztrációmat is. :) Csak igyekszem mindig normális stílusban írni. Nem feltétlen kell mindenhova összeesküvést látni. Lehet elegendő lenne belegondolni, te mit szólnál, ha neked címeznének egy olyat hozzászólást, hogy téged (mint problémát) Minigunnal kéne megoldani.

2015. jan. 30. 15:49
 15/25 anonim ***** válasza:
33%

"Ha tényleg így gondolod, mármint a törlést, tegyél egy próbát. Írd le, hogy nem szereted a rendőröket, rendőrséget, írd le a rossz tapasztalataidat..."

Megtettem, abszolút tárgyilagosan nyilatkoztam a rendőrökről. Tudod senki nem úgy születik hogy zsigerből utálja a karhatalmat. Leírtam a magam tapasztalatait, említettem a Tolvajkergetőket is, de elmesélhetném azt az esetet is, amikor a szomszéd betörőt észlelt, a rendőrök nem akartak kijönni, és mikor a szomszéd bejelentette hogy lelőtte a betörőt, fél percen belül ott szorongott a fél őrs a háza előtt. Mellesleg rendszeresen veszem a Zsaru magazint, van 3 évre visszamenőleg rengeteg példányom, szóval abból is okosodok amit te írtok. Ezek után ha tagadtok, SZVSZ saját magatoknak mondtok ellent.

"mellőzve az indulatos stílust, az összeesküvés elméletet"

Semmi indulat és konteó nem volt a bejegyzésemben, ezt maximum te látod bele. Értő olvasás, értő olvasás...

"Bár a hozzászólásod ismerős volt, szerintem már többször leírtad itt."

Kemény 1 napja regisztráltam. Ezekszerint ez nem csak az én véleményem? Hm...és még én vagyok a konteós :D

"Megjegyzem, ahogy írtam, rendőr vagyok, ergó sok ember véleményével ellentétes a véleményem, vagy legalábbis szóvá teszem, hogy nem tetszik."

Valahogy éreztem hogy érdekből, és nem meggyőződésből véded a mundér becsületét...

"te mit szólnál, ha neked címeznének egy olyat hozzászólást, hogy téged (mint problémát) Minigunnal kéne megoldani."

Én nem vagyok probléma, amit meg kellene oldani, ez az egyik. Ha az itteni közönség ennyire nem bírja a kritikát, kaphatok még sok ilyet, ne félj. És ki fogom bírni anélkül hogy hisztizni menjek a moderátorokhoz csak mert az ő véleményük ellentétes az enyémmel. De hogy elvonatkoztassunk a miniguntól, felsoroltam számos tapasztalatot és érvet, egyikre sem érkezett érdemi cáfolat, a lepontozás pedig minden csak nem érv, az nekem is megy. Mindegy, azóta is várom a helyzet lehetséges megoldását, mert ez a jelenlegi huszonkettes csapdája minden, csak nem megoldás.

Ja, és "két hét alatt rend lesz".

2015. jan. 30. 16:03
 16/25 anonim ***** válasza:
50%

Nno, ha valóban egy napja regisztráltál, akkor esetleg próbáljuk meg újra! :)

Sajnos ezen a fórumon nem ismerjük meg egymást rendesen, pedig jó lenne, akkor tudnád például, hogy a mundér becsülete az utolsó, amit védenék... :) Az persze más, hogy bizonyos dolgok miatt szót emelek.

Egyébként írtam egy szép hosszú hozzászólást, abban azért diszkréten leírtam egy-két dologról a véleményemet, egyben jelezve a problémát, ha figyelmesen olvasol, megtalálod. A konkrét véleményemet és javaslataimat így nyíltan nem fogom leírni. Viszont igen, érdekel, hogy mások, főleg civilek mit gondolnak erről az egészről, főleg ugye a rendőrségről, ami engem is érint. Azt azárt zárójelben megjegyzem, én sem írtam, hogy minden király, sőt, az hogy kíváncsi vagyok a véleményekre, valahol azt jelenti, hogy egyetértek. Lásd első hozzászólásom legelső mondata. Ennél kevésbé diszkérebben nem tudom leírni! Így is vékony jég, amin járok. ;)

A 7-es válaszolótól arra kíváncsi lennék, hogy hol van leírva, hogy ha "nincs keret az elfogásra", akkor neki se kezdünk. A fizetésem fix, nem attól függ, hogy egy hónapban hány embert gyanúsítok meg. Erre szoktam mondani, hogy úgy tűnik, két rendőrség működik Magyarországon. :) Bár írja a válaszoló, hogy "húszezer", gondolom itt a szabálysértési értékhatárra gondol, ami ötvenezer. De ez ugye valahol megint a tudatlanság netovábbja. 700 Forintos lopásból is lehet bűncselekmény, ha... üzletszerűen követik el (azaz legalább háromszor), dolog elleni erőszakkal követik el (pl. betörés), erőszakkal követik el (rablás), stb.

zoligyerek!

Talán rosszul fogalmaztam, ez nem csak a mi munkánkra vonatkozik. Az élet minden területére igaz, szerintem mindannyian tapasztaltuk már ezt. Példa:

- állsz a pénztár előtt a sorban, de látot, hogy nem halad, a pénztáros csak ül és vár/telefonál. Mit csinálunk? Elkezdünk morgolódni, hogy h.ü.l.y.e, béna, szőke, stb.

- kórházban vagy egy kisebb baleset után sérült vállízülettel, és másfél órát vársz, hogy bekötözzék. Egyre türelmetlenebb vagy. Kin fogod nagy valószínűség szerint kitölteni? Azon, aki másfél óra után beesik, hogy bekötözzön. (Csak képletesen írom neked, általánosságban írok!)

- vagy fórumokon, történik egy baleset, írnak róla 5 sort, olvasod a kommenteket, és 5 hozzászólás után jönnek az okosok, hogy így meg úgy történt, ez meg az volt a hibás, pedig az ég világon senki nem ismeri a részleteket. Plusz még 5 hozzászólás és már jön a politika is. :)

Amiért írtam, hogy az emberek olyanról alkotnak véleményt, amit nem ismernek, hogy...

- nem gondol bele, hogy talán tényleg nem a pénztáros a hülye, hanem a gép, amin dolgozik;

- hogy az a kötöző, aki másfél óra után bekötöz téged, az előtte egy balesetes sérültet tologatott, mert nincs rá más ember;

- hogy az a baleset nem is úgy történt, nem is annak a hibája, akiről a hozzászólók váltig állítják.

És igen, igaz ez a rendőrségre is. Sokat látnak az emberek, sok rosszat, valóban, de sok minden van, amit nem látnak, nem ismernek. Nem feltétlen gond ez, ez szerintem mindenhol (sok helyen) megvan, de talán az se lenne rossz, ha látnák, értenék. Mert ahogy mondani szokás, egy kutya kölykei vagyunk, nem kellene, hogy ellenségek legyünk.

Sokszor olvasni itt a gyík-on a történeteket, hogy ez történt meg az történt, feljelentést tett, de a rendőrség megszüntette a nyomozást. Erre csuklóból jön, hogy persze, mert nem csinálunk semmit. De állítom, ha ismernék részletesen ezeket a történeteket (amit ugye sose szoktak leírni rendesen), az 50%-ában kiderülne, hogy talán nem is a rendőrök a hülyék.

Gyakori probléma, amikor írja valaki, hogy dehát ő még meg is nevezte a rendőröknek, hogy ki az elkövető. Ez már valahol unalmas közhely, de mégse értik meg még mindig sokan, hogy az, hogy ő meg a rendőr tudja, hogy ki az elkövető, ha nem tudnak ellene érdemi bizonyítékot felmutatni, akkor nem hogy vádat nem emelnek ellene, de meg se gyanúsítják. Mert ez a törvény. Hiába tudja ő is, meg a rendőr is, hogy ki volt, ha nincs bizonyíték, úgy elhajt az ügyész is, meg a bíró is, hogy öröm nézni. Bár utóbbihoz el se jut, de legalább jönni fog egy "kedves" ügyészi levél, hogy talán nem kéne bizonyíték nélkül gyanúsítani. Sokszor elmondom, varázsgömb még mindig nincs rendszeresítve nálunk, pedig jó lenne. :)

Bocs, megint hosszú lettem, de csak így van esélyem megértetni, hogy nem a mundért védem, vagy nem olyan értelemben, ahogy gondoljátok, és legfőképp nem azt akarom sugalni, hogy minden király. :)

2015. jan. 30. 21:54
 17/25 anonim ***** válasza:
61%

Na ezt szeretem, amikor érvelni is tudnak (innen gondolom hogy nem vagy troll...hogy én nem vagyok azt ÉN biztosan tudom). A politika azért jön szervesen a témákhoz, mert fejétől bűzlik a hal, gondolom érted a párhuzamot. Nem azért "keverjük bele" a politikát hogy zsidózhassunk egy jóízűt, hanem mert ez az aktuális kúrmány felelőssége. Az uralkodás első szabálya: mindenért TE vagy a felelős. Rosszak a gépek egy állami tulajdonú üzletben, a pénztáros nem tud haladni ~~> a befizetett adó nem korszerűsítésre megy el, hanem zsebredugják, ennyi a magyarázat. A kórházban 15 éves várólisták vannak szervátültetésnél ~~~> az adót nem az egészségügyre fordítják (sőt, ellenkezőleg, zárják be egymásután a kórházakat). Ami pedig a baleseteket illeti, ha nem a jó öreg emberi hülyeség okán történt, akkor az utak állapotának is lehet hozzá köze. És megint visszaérkeztünk a starthoz...

(ha valaki mattrészegen vezet és százhatvannal telibe bombázza a vasúti töltést, az más téma)

Én személy szerint olyanról alkotok véleményt amit tapasztalok. Írtam hogy dupla videókamerás megfigyelés alól vitték el a kerékpáromat. Felmerülhet a kérdés: akkor mire jók a videókamerák? Nem ez a térfigyelő rendszer lényege? Mégis akkor hogy képzelik a nyomozást? A tettes besétál kezeit tördelve hogy "én voltam, én tettem, tartóztassanak le"? Ezért szoktam a traffipaxot felhozni, annak a felvételeit érdekes módon minden esetben külön gondossággal elemzik. Ezekszerint a gyorshajtás sokkal inkább üldözendő, mint a kerékpár/autó/bármiegyéb lopása?

Arra szintén nem volt még magyarázat, hogy a húszforintos csokilopás elkövetőjét büntetik, a napi 80 milliárdot sikkasztót pedig nem, kivéve azokat akikre már nincs szükség - "outlived his usefulness" - és odadobják mint bűnbakot.

2015. jan. 30. 22:15
 18/25 anonim ***** válasza:
50%

Király! Örülök, hogy sikerült megtalálni a közös hullámhosszot. :)

Egyébként nagyon jól látszik a hozzászólásodból, hogy ugyanarról beszélünk, csak két oldalról, és így gyakran elmegyünk egymás mellett! A felelősség kérdése egy kicsit mélyebb gondolkodást igényel, de sokan csak addig jutnak, hogy "k.cs.g pénztáros", "k.cs.g orvosok" és persze "k.cs.g rendőrök". Na ezért szoktam én bátorkodni tollat... illetve billentyűt ragadni. Nem mondom azt, hogy minden rendben működik (mert nem), nem mondom, hogy minden rendőr odavaló (mert nem), ez egyszerűen hazugság lenne. De az is hazugság, hogy minden rendőr korrupt, és sz.r.k bele mindenbe, nem foglalkozik az emberek problémájával. Elhiszem, hogy vannak rossz tapasztalatok, és hogy sokszor valóban nem látják/értik az emberek a "mit-miért"-eket, de pont ezért szoktam olvasni a gyík-ot és írni is néha. Nem tudom és nem akarom elfogadni, hogy ennyire "ellenségek" legyünk... :) Na jó, a szóf.s.sból ennyit...

A térfigyelő kamerákról is megvan a véleményem, de nem írom le... A politikába meg inkább ne is menjünk bele! Mindkettőnek megvan az oka... :)

Viszont olvasva a hozzászólásodat, egy érdekes dilemma fogalmazódott meg bennem. A rendőrségnek ugyebár különböző szintjei vannak. Van az, ahol a "20 Ft-os csokilopásokkal", tartás elmulasztásokkal, ittas vezetésekkel, kocsmai verekedésekkel stb. foglalkoznak, és van az, ahol a 80 milliárdos sikkasztással. Akkor most az előbbi szinten lévő rendőr ne vagy csak kevésbé foglalkozzon a saját területén előfodruló elkövetőkkel, csak mert esetleg egy másik szinten nem foglalkoznak a 80 milliárdos sikkasztókkal?

2015. febr. 1. 16:03
 19/25 anonim ***** válasza:
7%

Magyarországon ha mész egy autó mögött és megnézed mennyivel mész és az sok és megállítod akkor:

1- kiröhög,

2- nem tudod megbüntetni, mert nincs hitelesített traffi

3- beperel,

4- kirúgat

5- tényleg nem kellett volna megállítani egyéb okok miatt....

Na külföldön ugyanez:

Megállít a rendőr és közli, hogy ő 80-al jött mögötted és ennyi meg annyi lesz azért a büntetés. Ja és ha nem fizetsz akkor marad a kocsi.... Pereled? nem... Kétségbe vonod? eszedbe se jut. Ha perelnéd? ki tudja, vehetnél fel hitelt, hogy kifizesd, mert neki van igaza.

folyománya:

beviszed a betörőt és fel vagy jelentve bántalmazásért, erőszakolásért, jogtalan fogvatartásért, amúgy aki beviszel ott sem volt, hanem tulajdonképpen te a házába mentél be míg ő békésen aludt és kiráncigáltad onnan és még csúnán is beszéltél vele...

Tessék leszűrni a konzekvenciát

2015. febr. 1. 18:04
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
Ne haragudjatok kiemelném a megállítás tényét: ja... megáll ha sz...r autója van. De ha X65000 BMW akkor vissza 2 padló gáz se, mert elég a fél gáz is... és pápá 1.6 opel sose kop el.... és pápá 1.4 VW vagy skoda vagy ford... amiből jó ha nem lóg a váltó és mázli ha van még rajta futófelület....
2015. febr. 1. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!