Ha valakit felszólítanak, hogy feküdjön a földre, de nem teszi, akkor mit csinálnak?
képzeld el a történetet a közöld adatok szerint.
mit keres az erdőben 3 férfi, aki nem fatolvaj és nem rabsic, hanem konszolidált jó módú férfiak
és egy vadász telefonál az eset után, de az elfogás 3 óra múlva történik?
és hogy a kérdezőnek is válaszoljak:
ha nem tesz eleget a felszólításnak, akkor testi kényszerrel megoldják ők, de az elkövetett bűncselekmény súlyát figyelembe véve egyéb kényszerítő eszközöket is alkalmazhatnak. de azért, mert valaki ellopott egy kolbászt a sarki boltból, nyilván nem fogják lábon lőni. mint ahogy írtam a lőfegyverhasználatnak komoly korlátozásai, előírásai vannak. pl: g) az emberi élet kioltását szándékosan elkövető elfogására, szökésének megakadályozására; - de ha mondjuk "csak" rálőtt valakire, eldobta a fegyvert és futásnak eredt, akkor már rögtön megszűnik a jogos fegyverhasználat
ezeket a férfiakat csőbe húzták, előre kitervelten börtönbe juttatják. szerintem nem is voltak az erdőben. szerintem csak el akarják venni tőlük a vállalkozásukat, de nem adták ezért kitalálták ezt a sztorit és lecsukják őket, hogy eladják a vállalkozásaikat tized áron. ha nem adják, bezárják őket a gyilkosok közé, hogy megpuhítsák őket.
az is lehet, hogy van nekik termőföldjük és azt akarják megszerezni, mert tudják, hogy autógyár épül rajta
Koszonom szepen mindenki valaszat, meg johetnek :)
Az egyeb kenyszerito eszkozon mit kell ertenem? Gumibot, bilincs?
Ertem, koszonom szepen!
Viszont, ha a fegyvert nem hasznalhatja, csak nagyon indokolt esetben (es ugy latom, hogy akkor is a zsarut veszik elo), akkor a pisztoly miert szamit kenyszerito eszkoznek? Vagy ez mar az a pont, ahol a torveny/eloiras es a gyakorlat szetvalnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!