Az ilyen hívásokat tudná kezelni a rendőrség?
Tegyük fel, a maffia egyszer csak betör a lakásomba éjnek idején nagy, 250 táras sorozatlövő iszonyatokkal, hogy erőszakot vegyen rajtam, fosszon és gyilkoljon - minthogy másra nem képes.
Én azonban szemfüles vagyok, és sikerül elbújnom - mondjuk egy csapóajtó alá -, ráadásul sikerül gyorsan magammal vigyem a vezeték nélküli telefonomat.
Így tudom tárcsázni a rendőrséget, viszont beszélni nem merek, még suttogni sem, mert előttem vannak a gyalogsátán maffiatagok a pokolgépezeteikkel, és azt meghallanák.
A kérdés, hogy ha ilyenkor sikerrel tudom tárcsárzni a rendőrséget, beszélni viszont nincs lehetőségem, akkor meg fogja-e érteni az operátor, a morse kódokkal kopogtatom le a telefonon a legfontosabb infókat - pl.: hol vagyok, melyik város, utca, házszám, betört hozzám a maffia, stb? (tegyük fel persze, hogy ilyen helyzetekre flottul megtanultam a morse ABC-t és folyékonyan tudok betűhiba nélkül jelezni azzal)

Naaa.... én csak érdeklődésképp tettem fel a kérdést! Miért kell máris paranoiásnak megjelölni?! :/
Amúgy meg engedély nélkül meg se fogom tudni venni az éles lőfegyvereket, az egész már itt megrekedt...

"Eleve lehetetlen eset lett felvázolva"
Ugyan már. A magyar szervezett bűnözéstől minden kitelik.

1. A kopogást jobban meghallják mint a suttogást.
2. Ha nem tudtál úgy elbújni, hogy ne találjanak meg akkor mire kiér valaki, hogy megmentsen addigra te rég hulla leszel.
3. Élsz még?

Na ugye.
Amúgy felesleges tagadni a magyar maffiát, főleg civilként. Maffia sajnos Magyarországon is van, méghozzá kiemelkedően kegyetlen fajta.
Bár, aki tudatlanságból tagadja, érthető. A szerencsés nagy többség egy szót se hall róla az élete során. Ezzel szemben vannak azok a szerencsétlenek, akik akarva/akaratlanul (van, hogy utóbbi) belekerültek. És vannak azok, akik meg ismerik azokat, akik ebbe belekerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!