Miért mondják azt, hogy a tolvajkergetőket nem szeretik a rendőrök? Az összes rendőr akit megkérdeztem szimpatizál velük. Vagy ez csak egy Gyik-es tévhit?
"kis erőfeszítéssel"?
Felénk már szinte az összes rendőr leszerelt. Nincs annyi rendőr, mint amennyi tolvajkergető. És nem csak biciklilopás van,nem várhatjuk el hogy a max 2 fő szolgálatos 1 biciklit lessen egész nap.
"A rendőrök a komolyabb bűnözőkkel foglalkoznak, erre nincs kapacitásuk"
Mármint leülnek velük kártyázni, vagy hogyan foglalkoznak velük? Sajnos a "nagyobb" bűnügyek (mik is azok?) felderítéséről is alig esik szó a hírekben. Szerintem éppen akkor látnák az emberek, hogy valóban dolgoznak a rendőrök, ha az ilyen kisstílű lopások (bicikli, tyúk, párezer Ft, telefon és hasonlók) megszűnnének. Nem is az, hogy megtalálják az elkövetőt, hanem hogy ne is legyenek ezek a kicsi, ám annál bosszantóbb esetek.
Csak fent az Olümposzon Pintérék nem szeretik őket.
Mert kiderül, hogy két hét alatt még sem lett rend.Még két év alatt sem...
Természetesen a rendőrök zöme egyetért a kezdeményezéssel, és örömmel fogadja a segítséget, de ezt csak hobbiból lehet csinálni. A közrendvédelmi járőr feladata nagyon összetett.
Aki egy kis faluban, városban teljesít szolgálatot, annak vannak informátorai, akik pár ezer forintért mondanak hasznos információkat. Elég nagy hatékonysággal lehet dolgozni, és szerintem érezhető felénk a bizalom a rendőrségben. Megyén belül a legjobb a statisztikánk.
Arról nem tehetek, hogy pár autónyi készenléti rendőrt kivezényel 1-2 nem normális vezető. Alapesetben a tolvajkergetők is hibáztak pár akciójukban, mikor túllépték a törvényesség keretét. Szerintem, ha megmaradtak volna mindig törvényesek, akkor a rendőri vezetés hozzáállása is jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!