Van-e a rendőrségnek különleges alakulata?
Nem igazán értem a kérdésed.
Különleges alakulat = különleges kiképzésben részesitett alakulat = Kommandó. Swat, TEK, GROM(habár ez inkább katonai) GSG-9 stb...
Kemény kiképzésük van és megállják a helyüket szorultabb helyzetben ezt már számos alkalommal bebizonyitották. (na nem a TEK, az még nem igazán bizonyitott semmit)
A spetsnaz, SEALs, stb. katonai alakulatok. Nem rendőrök közül kerülnek ki, hanem a hadseregből kell oda jelentkezni.
Első
Úgy értettem hogy ilyen elit alakulata. Egy speciálisan bevethető egység amit a legszorultabb helyzetekben vethetnek be. Mint a Delta Force vagy a SEAL aki likvidálta Bin Ladent. De gondolom ha olyan a helyzet akkor a sereg lép úgyis közbe, más esetekben meg a kommandó nem? De a kommandónak csak annyi a megnevezése hogy kommandó? Vagy azon belül is vannak jobbak-rosszabbak? És a kiképzés keménységét katonai alakulatokhoz képest értettem. Mivel úgy tudom hogy általában a rendőrök nagyon hasonló kiképzést kapnak mint a katonák azt leszámitva hogy más területekre orientálódnak ugye.
Te hol hallottál ilyet?
Mert ha te azt hiszed hogy hasonló a katonák meg a rendőrök kiképzése akkor marhára tévedsz.
Saját magamról nyilatkozok akkor most:
az NKE-HHK-n az első félév tehát aug végétől december középig kiképzésen voltunk szentendrén. Az NKE-RTK-soknak azaz a rendőrtanoncoknak a kiképzése 1 hónap volt.
Az erőnléti kiképzések a közelébe sincsenek a rendőröknek a katonákéhoz.
Szóval nagyon nagy tévedésben éltél eddig, nemtom hol hallottál ilyen baromságot.
A kommandó az kommandó. Ezen belül vannak a nevek minden országnak külön. PL: TEK, GROM, GSG-9, SWAT stbstbstb...
kiképzésileg biztosan vannak jobbak-rosszabbak.
Ha pedig nagyon súlyos a helyzet valószinü a hadsereget vetik be, de általában nincs ilyen.
A sima hadsereghez képest egy kommandó képzése már elég hasonló.
Van. De nem a rendőrsulikban megy a kiképzés. az egyetemen is egy nulla. Ha bekerülsz majd ott kapod a kiképzést. Régen ilyen volt a TESZ. Azután jött a TEK.
De az NNI-nek is igen jó egységei voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!