Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrnek ehhez van joga...

Rendőrnek ehhez van joga igazoltatásnál?

Figyelt kérdés
tegyük fel gyalogosan mész valamerre, rendőr megállít igazoltatni, ha olyanokat kérdez hogy merre megy mit csinál stb, ezekre kell válaszolni? mert szerintem ehhez semmi köze hogy ki mikor hova megy mit csinál amíg nem követ el semmi szabálytalanságot, ilyenért panaszt lehet ellene tenni az igazoltatás zaklató jellege miatt?

2014. máj. 26. 18:08
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

7. 8. 9. ti csak szimlpán retardáltak vagytok vagy szedtek valamit? orvos látott már titeket?

a kihalgatásnak semmi köze egy igazoltatáshoz ti id**ták az ember magánéletéhez meg semmi köze nincs a rendőrnek amíg nem követtél el semmi törvénytelen! az meg hogy mi látszik az arcodon.. ha valami furcsát lát talán 5 évnyi börtönnel súlytható vagy mivan? ne legyetek már ekkora kre**nek

2014. máj. 26. 21:34
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Csak szerinted zaklató jellegű a jog szerint nem. Ez is a dolga a rendőrnek. Ők ezt szaknyelven tájékozódásnak, bűnügyi szemléletnek nevezik, ami kötelező is nekik folyamatosan.
2014. máj. 26. 21:43
 13/33 A kérdező kommentje:
akkor én meg tájékoztatom őket hogy magánügy azt szevasz
2014. máj. 26. 21:50
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Kb igen. Mondhatod azt. Csak ezzel gyanússá válsz és kész
2014. máj. 26. 21:51
 15/33 A kérdező kommentje:
az engem nem zavar de akkor sem fogok nekik beszámolni arról hogy hova megyek mit csinálok, legközelebb mi lesz nyújtsak be 1 héttel előre útvonaltervet vagy mi?
2014. máj. 26. 21:53
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
valoszinüleg okuk van megkérdezni, engem nem szoktak.
2014. máj. 26. 21:54
 17/33 anonim ***** válasza:
És miért nem tudod azt mondani, hogy: haza. Nem lenne így sokkal egyszerűbb?
2014. máj. 26. 22:01
 18/33 anonim ***** válasza:
Még szép, hogy van joga. Arról nem is beszélve, ha így válaszolsz nekik tuti megbüntetnek valamire:-)
2014. máj. 27. 09:36
 19/33 anonim ***** válasza:

A rendőrnek az a feladata, hogy ügyeljen a rendre, ha pedig nincs, akkor rendet csináljon, illetve hogy fenntartsa az állampolgárok biztonságérzetét.

Ha pl. egy bizonyos környéken konkrét dolog miatt járőröznek, mert egy lehetséges gyanúsítottat arrafelé keresnek, akkor nagyobb eséllyel előfordulhat, hogy téged, mint egyszerű járókelőt megállítanak igazoltatni és kérdeznek pár dolgot. De ezzel nincs semmi baj, szerintem simán, normális, emberi hangnemben kell válaszolni és ennyi.

Engem futás közben késő este már megállítottak , de teljesen normálisak voltak és hogy őszinte legyek még örültem is, hogy ott vannak a környéken, mert így sokkal inkább biztonságban érzem magam.

2014. máj. 27. 11:10
 20/33 anonim ***** válasza:
35%

Neked s jogod van visszaköszönni a rendőrnek, bár ezt páran meg szokták tagadni.

Ez egy teljesen értelmetlen kérdés. Arra sem szoktál válaszolni a boltban, ha megkérdezik, hogy adhatok-e még valamit? Semmi köze nincs hozzá, igaz?

Szerintem jelentsük fel az összes turistát, aki megkérdezi, hogy merre van a ...., az orvost, aki megkérdezi, hogy mit ettél, semmi köze hozzá, vagy a nagymamákat, mert megkérdezik, hogy hogy vagy!?

"...ilyenért panaszt lehet ellene tenni az igazoltatás zaklató jellege miatt?"

Ez nagyon tetszik. Te nem szoktál kérdezni a rendőrtől? Tőlem nagyon sokat kérdeznek, és szívesen válaszolok, akár a KRESZ akár a pontos idő, vagy útbaigazítást kér. Én is jelentsem fel őket álláspontod szerint a zaklató magatartás miatt? Egyszerűen nem értem a gyerekes gondolatmenetét itt pár embernek.

2014. máj. 29. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!