Belekeveredtem egy kissé gázos ügybe, valószínűleg feljelentenek, mit kaphatok érte?
Na figyelj, jogot tanultam!
Csak azért írtam, hogy megértsd!
Azért mert te egy telefonszámot adtál meg valaki másnak a jelen esetben semmi károd nem lesz!
Mert a jogban van ilyen hogy jóhiszeműség elve.
Amikor te megadtad a számot, akkor csak kérték, és konkrétan nem azt mondták, hogy ez egy életveszélyes fenyegetés felhasználásához kell majd!Te megadtad!
Az hogy ezt a számot utána mire használták fel, az nem a te ügyed!
Én azért elbeszélgetnék a tanári karral meg az igazgatóval, hogy legyen már képbe a jogi nyilatkozatok és szabályozások tekintetében, mert alaptalanul senkit sem gyanúsítgatunk, vagy ha igen, akkor elnézés kérés jár érte, minimum.
Ezt meg is mutathatod neki, ha okoskodni akar, vagy szólj a szüleidnek, ők gondolom okosabbak nálad, és majd rendezik az ügyet.
De egy tanács a hátralévő életedre, maradj távol az ilyen emberektől rt ezek nem haverok és barátok!
Semmit nem kapsz, Mmvel a bűnrészességed egyértelműen nem bizonyítható és feltételezhető a jóhiszeműség.
De ettől még a tanárok nem fogják elfelejteni és a lány szülei sem. Jogilag semmit, társadalmilag negatívumokat.
"Na figyelj, jogot tanultam!
Csak azért írtam, hogy megértsd!
Azért mert te egy telefonszámot adtál meg valaki másnak a jelen esetben semmi károd nem lesz! "
na, akkor tanulj még egy kicsit...
a telefonszám személyes adat, azaz eleve nem adhatod csak úgy meg senkinek, csak a tulajdonos engedélyével.
ha mégis megteszi és ezzel valaki visszaél, akkor bizony felelősségre vonható.
szóval kedves Kérdező, igen, ráfaraghatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!