Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Szerintetek mit tesz majd a...

Szerintetek mit tesz majd a rendőrség?

Figyelt kérdés

Nagymamámékat kirabolták, ameddig 2 óráig nem voltak otthon. Semmi nem volt felforgatva, és ami még érdekesebb, csak pénzt, és egy, kb. 10, 15 e forintot érő fényképezőt vittek el. Sem az xboxom nem kellett, sem a gépem, pedig mindegyik látható helyen volt. Az ajtó pedig nem volt felfeszítve. Szerintetek közeli ismerős, netán rokon volt? És mit fog tenni a rendőrség? Aki volt már hasonló helyzetben, tud valami tanácsot adni?

Előre is köszönöm

15/f

2014. ápr. 15. 19:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem rablás, hanem lopás minősített esete. A köznépi megfogalmazása betöréses lopás.

Az általad leírt adatok alapján nem buta cigányok voltak az elkövetők, azok befeszítik, felforgatnak mindent, és amit találnak azt viszik. Ez egy régóta működő banda lesz, mivel értenek a zárakhoz, ebből gondolom, hogy ujjlenyomatot sem hagytak, kesztyűben tevékenykedtek.

Több verzió is lehetséges a sikeres felderítésre.

- a szemtanúk pontos információval rendelkeznek (adatgyűjtés)

- információvásárlás (minden nyomozónak van 1-2 bennfentes informátora, aki az arra fenntartott pénzből 10-20eFt-ért információt ad. Nem kell magánnyomozókra gondolni, általában buta cigány, akinek valamelyik ismerőse kikotyogja, ő pedig kis pénzt kap ha feladja.)

- ha ilyen módszerrel törtek be, akkor valószínűleg sokat elkövettek már, egyszer a számok alapján meglesznek, mert ők is tévednek.

Azzal gondolom tisztában vagy, hogy a rendőrség nyomoz, felderít, és elfog. A bíróság előtt pedig bizonyítani kell mindent, amiért kap elméletileg valami ítéletet. A pénz már most sehol sincs, nagy valószínűséggel már elköltötték.

Itt is leírom, még ha nem is tetszik mindenkinek az igazság. A rendőrség egy bűnmegelőző, és bűnüldöző szerv. Az értékeid megóvása a TE, és mindenki feladata. Mindenki maga dönti el, hogy mit fizet, és mit tesz meg a vagyon, és személybiztonsága érdekében. Erre szolgálnak a vagyonvédelmi cégek, a biztonságtechnikával foglalkozó cégek, és a te otthon tartott védelmi eszközeid. Rendőr vagyok, de az ördög soha nem alszik, nekem megér 3eFt-ot havonta az, hogy ha a ház beriaszt, akkor 5 percen belül jön a biztonsági cég járőre. A családom biztonsága érdekében kutya az udvaron, mozgásérzékelős riasztók a házban, illetve egyéb legális önvédelmi eszközök.

Tudom utólag könnyű okosnak lenni, de ezt az esetet nálatok is tanulópénznek kell tekinteni. Bármi lesz az ügyből, tegyetek meg mindent, hogy legközelebb ne fordulhasson elő.

Egyébként a felénk elkövetett rablások elkövetői mind meglettek az elmúlt 5 évben biztos. A lopások már más tészta, ott általában 50%, hogy meglesz előbb-utóbb.

Ha be van kamerázva, vagy riasztózva a lakás, akkor 80%-ot adtam volna rá, hogy nem tűnik el semmi, mert elpucolnak, vagy utána beazonosítják őket.

2014. ápr. 16. 08:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Az előttem lévő hozzászóló, és a te reagálásodra kérdező!

Az, hogy felfüggesztik, az nem azt jelenti, hogy nem nyomoztak benne, és onnantól kezdve leszarják.

Aki sorozatosan követ el betöréseket, az egyszer majd fennakad, és a nyakába lehet varrni az elkövetett tetteit. Úgy ahogyan most neked sincs elképzelésed, hogy ki lehetett, főleg, hogy nem is hagyott hátra nyomot, úgy a rendőrségnek sincs. Most! Lehet, hogy 1 hónap, vagy fél év után meg meglesz. Nincsenek 100%-os pontossággal működő látnokok, vagy félistenek a rendőrségnél sem. Felénk azért működik jól a felderítés, mert nagyon sokan alkalmazzák a biztonsági cégeket. Ha van egy felvételed, máris van miből kiindulni, látod mit fog meg, merről jön, merre megy, milyen a mozgása, testalkata, hányan vannak stb.

Az ügy felfüggesztése nem egyenlő egy leszarom papírral, feltéve ha erre gondoltatok.

2014. ápr. 16. 08:31
 13/16 anonim ***** válasza:

de kb egyenlo, nalunk, bele ittak, majd ottoagytak a piat, azt hittem modern korba vagyunk, hat nem, ujlenyomat dns csak ncis be er vmit.

Az értékeid

megóvása a TE, és mindenki feladata, ja ha bejon raengedem a kutyam, azt akarjak elaltani, ha fejbeverem vascsovel engem visznek be, me beledoglott...

vagy kerjem meg h nyujcsa ide a labat mert fejre nem uthetek, hiaba tort be.

szoval ezt hagyjuk...

kb 2 eve jott a papir, azota se jott semmi.

2014. ápr. 16. 13:58
 14/16 A kérdező kommentje:
Bucsek: köszi szépen, hogy leírtad ezeket, és köszi a segítséget. Sokszor mondtam nagyimnak, hogy kell riasztó, vagy valami biztonsági rendszer, de mindig azt mondta, hogy nem jön ide senki, és hogy nincsenek ilyen gonosz emberek. Én tudtam, hogy vannak, de nagyon makacs volt nagyim, ezért inkább lemondtam róla.
2014. ápr. 16. 14:53
 15/16 A kérdező kommentje:
Még annyit szeretnék, hogy ha a kamera azonosító számát megtaláltam, akkor azzal tudnak kezdeni valamit a rendőrök?
2014. ápr. 16. 14:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Igen, azt be kell vinni feljelentéskor, vagy akár utólag is.
2014. ápr. 16. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!