Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogy lehet kideríteni, hogy...

Hogy lehet kideríteni, hogy lopott-e a termék?

Figyelt kérdés

Van egy gyanúm, hogy az általam vásárolt elektronikai eszköz lopott (nincsenek meg az eredeti kellékei - töltő stb), nem kaptam adásvételit, nem eredeti dobozába hanem, másik hasonló termék dobozába "csomagolva" (beháyva) kaptam.

Nem más kárán akarok én örömködni.

Egy drága (eredeti árán 70 000 Ft-os elektronikai cuccról van szó.

Bemennék én a rendőrségre is érdeklődni, de úgy tudom, hogy ezért engem is elítélnek, ha bizonyosságot nyer, hogy lopott, mert aki lopott holmit vesz, az bűnrészes.

Van neki azonosítója, utána néztem neten, de ott nem volt ilyen bejelentés, hogy eltűnt volna (ettől még nem zártam ki, hogy nem lopott).

Valami más ötlet?

2014. ápr. 2. 10:29
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Szerintem teljesen jogos, hogy visszaadom a gazdájának! Tudom milyen amikor meglopják az embert. Azért kezdtem el kutatni a neten, hogy hátha itt fent van, mert ha ráakadnék ilyen bejelentésre, akkor visszaadnám az eredeti tulajdonosának én magam.

Nekem ez a legkevesebb. Legalább visszakerül ahhoz akié jog szerint. Hiszen ő vette anno az eredeti áron és lehet, hogy a szívéhez nőtt a gép.

Sokkal nyugodtabban aludnék ha tudnám, hogy

vagy nem lopott és jog szerint az enyém lett

vagy lopott és visszakerül az eredeti tulajdonoshoz.

Bár nem tudom akkor mi van, ha a rendőrség nem jut semmire? Akkor mi lesz a géppel?

2014. ápr. 3. 09:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha nem szerepel körözésben, akkor te vagy a tulajdonosa.
2014. ápr. 3. 11:20
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ és a segítséget!
2014. ápr. 4. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!