Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hova tudok fordulni, ha a...

Hova tudok fordulni, ha a Rendorseggel van problemam?

Figyelt kérdés
Hazkutatast tartottak nalam teljesen szabalytalan papirokkal (cim/datum nem egyezett), es elvittek szinte mindent (szamitogepek/telefon/ipad/stb.). Arrol nem voltak hajlandoak semmit sem mondani hogy mivel gyanusitanak. Hatosagi tanut nem engedtek, mert 'minek tatsa a szajat itt a szomszed'.
2014. ápr. 1. 09:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Édes mindegy, hogy volt e parancsuk vagy sem. A magyar törvények alapján un. halaszthatatlan cselekmény miatt tarthatnak házkutatást a rendőrök akinél a keresett dolgot feltételezik. Elvihetnek bármit ami a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható.

Én inkább attól tartanék, hogy miért is voltak kint, mert ártatlan nem vagy az biztos.

2014. ápr. 1. 15:16
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Számomra több sebből is vérzik ez a történet:

- a határozat indokolásában benne kellett, hogy legyen, miért tartanak házkutatást

- egyáltalán milyen papírt írtál alá (ha aláírtál)

- megbilincselnek házkuti előtt, majd bevisznek, aláíratják a papírokat (ha jól értem), majd elengednek anélkül, hogy kihallgatnának

- 60 napra biztos nem zárnak be, mert az előzetes is csak 30 nap alapvetően, és azt is a bíróság rendeli el

- a házkutatást lefolytatónak nem az a dolga, hogy megkülönböztesse a számítógépet az iPad-tól, ha le kell foglalni, le kell foglalni, pont.

- az meg egy dolog, hogy mit keresnek, de ha további, feltehetőleg bűncselekmény elkövetéséből származó, vagy ahhoz használt tárgyat találnak, azt ugyanúgy elvihetik, és nem fognak mérlegelni, hogy az éppen a sajátod vagy sem

- a számla abszolút nem érdekes, mert lehet, hogy nem is az érdekli őket, hogy kié

- a cuccaidat akkor adják majd vissza, ha már nem kell nekik

Egyébként meg, neked lehet, hogy a házkutatás szabálytalanságával van bajod, nekem (illetve másoknak is) meg azzal, hogy nem mondasz el mindent. Így meg nem tudom, mi a fenét vársz...

2014. ápr. 1. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!