Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ki dönti el mennyit ér a bicikli?

Ki dönti el mennyit ér a bicikli?

Figyelt kérdés
Mert ugye van ilyen összeg határ ami felett szabálysértés nem bűncselekmény (lehet rosszul tudom). Ki dönti el, hol van ez az összeghatár? Ha én pl meghirdetem a bicikimet 1millió forintért, holott ér kb 10-et akkor mondhatom, hogy az nekem 1 Milliót ér nem? És akkor már bűncselekmény. Vagy egy teljesen hülye példa, hogy pl a vázon belül elrejtek egy gyémántott ami több milliót ér, ugye a tolvaj nem gondolja, hogy az annyit ér, de akkor már bűncselekménynek számít az is, vagy ez hogy van?

2014. márc. 22. 11:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
85%
Engem amikor kiraboltak, bemondásos alapon vették fel a jegyzőkönyvbe az elvett tárgyak értékét. Bár ez más, mert a rablás akkor is bűncselekmény, ha csak 100Ft-ot vesznek el tőled.
2014. márc. 23. 12:25
 12/13 Andizsuzsi ***** válasza:

"A tolvajnak nem kell tudni, hogy mit lop el. A te állításod szerint, ha ellop valaki egy széfet, akkor nem felel a benne lévő pénzért, mert nem tudta, hogy benne van? Ez hülyeség. Ugyan így van a tolvajkergetőknél, ha belerakok egy 20eFt-os kerékpárba egy 40eFt-os jeladót, az már bcs."

Majd talán egy jogász válaszol rá.

De. Ha ellopsz egy széfet, akkor azt a benne levő értékért lopod. Ha egy bicajt, akkor azt nem azért, mert hátha a nyereg alatt van a családi vagyon. Ha biciklit tuningolod, az persze, hogy az értékét növeli.

De kérdem én: hogy bizonyítod te, mint tulajdonos, hogy a gyémántod a bicikliben volt, amikor azt ellopták???

2014. márc. 24. 08:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Miért foglalkozol ilyen részletesen egy 10 éves gyerek fantáziálásával?

Ki az a hülye, aki egy porszemnyi gyémántot is a kerékpárjában tárol?

Eleve a lopás miatti eljárás, csak egy büntető procedúra, amiért maximum magasabb büntetést kap az elkövető, ha meglesz. A kerékpár, illetve a gyémánt ára egy polgárjogi eljárás, ahol a kártérítésért külön eljárás indul.

2014. márc. 24. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!