Ha ellopják a kerékpáromat, amit GPS nyomkövetővel láttam el, gyorsan közbelép a rendőrség?
Miután már a harmadik biciklimet lopják el, úgy döntöttem, a következőt felszerelem egy GPS tracker-rel. Viszont ahogy eddig néztem, ezeknek az akkumulátora körülbelül 3-5 napot bír. Ha lopás esetén feljelentést teszek, van olyan gyors a rendőrség, hogy a koordináták birtokában visszaszerezze nekem még mielőtt lekövethetetlen lesz?
Mert ugye hiába veszem meg drága pénzért a nyomkövetőt, ha mire lépne a rendőrség, már nem tudok koordinátát mondani.
Mi van akkor ha kiszedik/leszedik a nyomkövetőt?
Illetve eddig mivel és hogy lakatoltad le a bringákat?
A sodronyt másodpercek alatt át lehet vágni, sőt egy ollóval sem tart tovább 5 percnél.
Jobban jársz, ha beszerzel egy jó U lakatot.
Használj SpyLamp-ot az készenléti állapotban akár 3 hétig is bírja.
A SpyBike nem tudom, hogy mennyit fejlődött.
Legutóbbi információim alapján még egyelőre jobb a lámpa sokkal pontosabb és megbízhatóbb. De a többi cuccot is fejlesztik.
Ezek a cuccok SMS-ben elküldik, hogy hol vannak.
"Jobban jársz, ha beszerzel egy jó U lakatot."
Az U lakatot egy normális erővágóval úgy vágjak el, mint kés a vajat.
nesze neked U lakat
http://www.youtube.com/watch?v=H9HecLl0yAc
csak a vastag acélhuzal lakat véd (jobban, mint az átlag, de természetesen ez is elvágható néhány perc szenvedés után)
GPS nyomkövető jó dolog, de drága és kitudja mennyire megbizható, de ha tudod hol van az ellopot bringád, szólsz a rendőröknek, hogy ellopták és ezen a címen található, pár órán belűl már elkéne fogniuk a majmokat és gondolom szokás szerint megusszák enyje-benyével és kész...
"GPS nyomkövető jó dolog, de drága és kitudja mennyire megbizható, de ha tudod hol van az ellopot bringád, szólsz a rendőröknek, hogy ellopták és ezen a címen található, pár órán belűl már elkéne fogniuk a majmokat és gondolom szokás szerint megusszák enyje-benyével és kész..."
Jól van látom ész az nincs.
A GPS drága?? Miért egy bicikli nem az?? Komolyan mintha értelmi fogyatékosok járnának ide.
Egy ilyen cuccot egyszer kell megvenni és ha új biciklit vesz valaki, akkor abba is át tudja tenni. Legfeljebb új akku kell hozzá egy idő után.
Mennyire megbízható?? Hát sokkal jobban mint egy lakat. Tekintve, hgoy azonnal SMS-t küld ha mozgatják a bringát, ha meg elindulnak vele, akkor követhető, hogy hol van éppen.
Te nagyeszű, mégis honnan tudja, hogy hol a bringa ha ellopják???
Szerinted a rendőrök meg tényleg annyira hülyék, hogyha valakinél ott a lopott bicikli, akkor azt elengedik??
LOL, rég röhögtem ilyen jót.
Mondtam RENDES U lakatot, azt biza nem viszi az erővágó.
@20:21: Igen, volt egy ilyen modell, vissza is hívták az összeset és ingyen cserélték. Forgalomban már nem lehet kapni és továbbra is kihangsúlyozom, hogy rendes U lakatról beszéltem.
persze, hogy azonnal mennek. Mutatod, hogy hol a bicikli és mennek.
Nekem csak egy rossz biciklimet vitték el 5 perc alatt. A rendőr több mint fél óráig kocsikáztatott a környéken hátha felismerem. Pedig egy 10-est ha ért:-)
Ha ilyesmit szeretnél, akkor van egy sorozat, amit feltétlenül ajánlok, hogy nézd végig. A nyomkövetőkről is sokat tudsz meg és arról is, hogy a rendőrök mikor, milyen esetekben tudnak hatékonyan fellépni. Sőt még egész apró, de fontos dolgokról is tudomást szerezhetsz, hogy pl mindig kamera alá helyezd el a bicót, stb
Köszönöm a válaszokat! :)
Lassan aktuális lesz a bicikli pótlása, mert olcsóbb és gyorsabb is, mint a bkv.
Természetesen veszek hozzá U-lakatot, plusz talán hagyományos sodronyzárat is. Azt olvastam nem rég, hogy általában csak egyféle zárra specializálódnak a tolvajok és nem kockáztatnak, ha több zárral van lezárva, vagy ha bármiért körülményes a lopás. Plusz beregisztrálom a bikesafe.hu oldalra, hogy valami nyoma legyen, hogy az enyém, meg valami egyedi jelzést is teszek rá, amit csak én ismerek fel.
Talán így már biztosnak mondható. A legutóbbi biciklimet a Műegyetem belterületéről lopták el, az előadó terem előtti tárolóból. Betekerek órára, de haza már gyalog kell mennem. Nagyszerű. És még csak nem is egy késői óra volt, dél környékén volt az eset, olyankor csomóan vannak ott. Mondjuk elég jól kinéző kerékpár volt, és csak egy sodronyzár védte, de hát a fene gondolta, hogy ilyen forgalmas helyen is meglovasítják egy előadásnyi idő alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!