Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Idézés szabálysértésben, mi...

Idézés szabálysértésben, mi lesz a következmény?

Figyelt kérdés

Beidéztek szabálysértés miatt,ugyanis kb 1 hónapja eladtam egy telefont ami nem felelt meg a vevőnek mert roszabb állapotban volt mint a hirdetésben,és ő ezért feljelentett..

Mi lesz ezekután ha kikérdeztek és elmondtam a sztorit.. lehet belőle bírósági ügy vagy valami?

2014. márc. 6. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Bíróság nem nagyon lesz, mert szabálysértés. majd kapsz egy büntetést és kész.
2014. márc. 6. 13:50
 2/7 A kérdező kommentje:

és milyen büntetésre számíthatok,vagy hogy lesz ez?

miért kapnék büntetést?

2014. márc. 6. 13:51
 3/7 A kérdező kommentje:

amugy tanúként idéztek be ismeretlen személy tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt..

ezt nemannyira értem,ez lehet az az ügy? de akkor miért így irják? :D

2014. márc. 6. 13:53
 4/7 A kérdező kommentje:
illetve annyi még,hogy feljelentett még azelőtt,hogy megvárta volna amíg visszaírok neki a problémájára,és meg is fenyegetett,hogy lejön a barátaival meg stb.. igaz utánna bocsánatot kért,de akkoris.. ezt is elmondhatom a rendőrségen? vagy mit lenne célszerű elmondani hogy jól jöjjek ki ebből a dologból?
2014. márc. 6. 14:23
 5/7 anonim ***** válasza:

ha te hirdetsz valamit és azt eladod, de nem olyan állapotban stb, mint ahogy hirdeted akkor az csalás.

Mivel kis értékű a telefon ezért csak szabálysértés és nem bűncselekmény. Kérdés, hogy miben volt rosszabb stb, szándékosan hazudtál vagy nem stb. Ha egy jó állapotú telefont hirdettél és lényegesen rosszabbat küldtél akkor viszont baj van. De a legjobb ha elmondod, hogy te jelezted milyen a telefon de hajlandó vagy kártalanítani. Adja vissza a telót és visszaadod a pénzt.

2014. márc. 6. 14:40
 6/7 anonim válasza:
Tanúként idéztek be? Akkor csak meghallgatnak. Bevallottad, hogy szándékosan tévesztetted meg a vevőt? Az már neccesebb. Lehet bizonyítani, hogy nem az elmúlt egy hónapban lett rosszabb a telefon állapota? Nem lesz belőle büntetői szakasz, mert nem sorozatban és szándékosan tetted, nem üzletszerűen és csak egy ember jelentett fel... (reméljük-reméld)
2014. márc. 6. 17:01
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát konkrétan karcosabb állapotban van,mint a képeken..

És a típusa nem pont az ahogyan hirdettem, de erről nem tudtam !! énis úgy vettem ahogy a hirdetésben a típusa volt..

hát az meg hogy karcosabb mint ahogy a leírás.. azt mondhatom a rendőrségen,hogy rosszul emlékeztem az állapotára,vagy hogy véleményem szerint nincs sokkal rosszabb állapotban?!

illetve bizonyítani honnan tudná a vevő hogy egyátalán az a telefon az amit megvett.. gondolom feljelentéshez nem vitte vagy nemtudom.. ?!

2014. márc. 9. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!