Mert egész nap csak a seggüket meresztik a traffipaxos kocsiban. De ha ellopták a biciklimet akkor csesznek kijönni helyszínelni és jegyzőkönyvet felvenni, nekem kell bemenni a rendőrkapitányságra feljelentést tenni (aminek semmi értelme, mert úgy se találják meg a biciklit).
A másik fajta rendőr aki akarna dolgozni tisztességesen, de nem lehet, mert a hülye jogszabályok teljesen korlátozzák.
Jó példa erre ez a videó:
http://www.youtube.com/watch?v=-qKJOVmlg-E
Nem mernek bemenni a gettóba.
Mert úgy akarják biztonságosabbá tenni az utakat, hogy elbújnak és megbüntetik a gyorshajtókat ahelyett, hogy látható helyen lennének és akkor senki nem menne gyorsan.
Mert a szemük elött is történhet a bűncselekmény, semmit sem csinálnak.
Mert miközben megkéne védjenek minket, még magukat sem tudják.
...
...
...
Általában vagy irígyek rájuk vagy tudatlanul mondják azt amit. Sokaknak az a mondóka maradt a fejében, hogy "mindenki rendőrnek születik csak van aki továbbtanul". Pedig az egyik legnehdzebb iskola az országban a tiszti. Nem beszélve arról, hogy rengeteg járőrnek van civil diplomája. Ezeket a dolgokat a nagy többség nem akarja elfogadni és inkább szidja őket.
Nekem is van diplomám mégis alig keresek. Az állami szférában dolgozók, mint egy járőr is tizenezer ft-okat kap csak azért, mert van diplomája vagy nyelvvizsgája.
Ezek a mai rendőrök már nem olyanok mint a régiek, persze mindig akad kivétel.
"ahelyett,
hogy látható helyen lennének és
akkor senki nem menne gyorsan."
igen, én is csak azon a 10 méteren lassítanék. Ezért jó ha nem látják őket
Mert ezt akarják látni. kb. a legtöbb ember kínlódik, alig kap fizetést és a legtöbbje inkább lenne rendőr a biztos hely és a fizetés miatt.
Szerintem valahol tudat alatt éppen irígykednek rájuk, hiszen úgy látják kívülről, hogy nem csinálnak semmit és kapják a pénzt. Én is szívesebben lennék rendőr, mint művezető. Habár ne is várjunk sok segítséget, ha mindenki csak cseszteti őket.
Lehet mert irígyek, hogy ők még rendőröknek is kevesek.
Manapság én is inkább rendőr lennék. Sok az idióta az országban. Orbán rajtuk röhög, hogy a rendőröket szidják, holott parancsot teljesítenek, ami tőle indul ki. A jobbik meg ezeket az embereket próbálja bekebelezni, mert irányíthatóak. Pedig az ők kormányzásuk alatt is keményen büntetnének, mert kell a pénz.
Mert haszontalanok.
Semmi tekintélyük, és jogkörük sincs. Sokan (és tényleg sokan) a kisujjukat sem mozdítják semmiért, mert "ők nem tehetnek semmit". Ismerősömékhez betörtek, kijöttek a rendőrök, jegyzőkönyvet írtak, és elmentek. Ennyi. Azóta sem történt semmi, az elkövetőt szerintem nem is keresték. Én speciel nem értek egyet azzal a felfogással, hogy csak akkor jönnek ki, amikor már a vér folyik. Arra bezzeg van idejük, hogy egész nap traffipaxoljanak, és az átlag embert boldogítsák, míg a cigány kirámol 3 házat, de ők "nem tudnak semmit sem tenni".
Hiába szidják a szocializmust, ott legalább volt a rendőrnek (és csendőrnek) tekintélye. Ha egy cigány lopott, lekevert neki 4 nagy maflást, és tudta, ki az úr. Most meg szinte az elkövetőket védik az áldozattal szemben. Vannak segítőkészek, ez tény. De a mai formája a rendőrségnek hasznavehetetlen az esetek többségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!