Üdv. Elég hosszú a kérdés így lentébb fejtettem ki. szívás nem igaz?
1. cseréltem valamit. jó esetben szerződés jelleggel, tehát eredetet igazolva, kitől, minek a fejében kicsoda (hát én).
2. meg akarok tőle válni, _állítólag_ lopott. a minimum, hogy igazolja az illető a tulajdonjogot, ami alapján kifejezetten a nálam lévő példány az övé. pl. vett egy mp4 lejátszót, ha normálisan kitöltötték a számlát/jótállásit neki, rajta a sorozatszám, ami a készüléken. ekkor még csak egyről beszélünk, de nem bizonyított, hogy nem vált meg a dologtól korábban. kell a megállapodása, miszerint ő az illetővel megegyezett, de a másik nem fizetett. tett feljelentést akkor, hogy a tárgy a hivatalos világba (jog) pl. lopottként bekerüljön?
magyarán egy jogilag nem lopott tárgyat nem adok csak úgy oda, hanem kérek igazolásokat.
"ha tudom a nevét, akkor névvel, ha nem, akkor ismeretlen tettes"
SOHA nem jelentünk fel névvel. Ha biztosan tudom, ki a tettes, akkor is beüthet, hogy hoppá, mégis tévedtem, és akkor te fizeted majd a komoly pénzbüntetést rágalmazásért.
Na most, ahogy kell: MINDIG ismeretlen tettest jelentünk fel, ÉS a rendőrségen azt mondjuk, hogy "de viszont gyanakodom erre és erre", és pontos személyleírást adsz, ezenkívül az olyan infókat is átadod, ami miatt úgy gondolod, hogy ő a tettes. Na így kell feljelenteni valakit, így a feljelentőt nem lehet megcumiztatni.
ahogyan írták ha tudja igazolni, hogy AZ a cucc ami nálad van a lopott ÉS tett feljelentést annó amikor ellopták AKKOR vissza kell adnod, olyan esetben a veszteség a tiéd.
ha nem, akkor úgy tekinthető, hogy ő azt a terméket eladta, hiszen semmivel sem tudja igazolni, hogy átverték. vicces is lenne, ha megtartanám a számlákat, majd az összes vaterán eladott cuccomat visszakövetelném.
Behemót, amit említettél, az nem rágalmazás, hanem hamis vád!
A kérdésekre válaszolva:
"Az illető visszakövetelheti tőlem?"
Miután ő a jogos tulajdonos, ezért visszakövetelheti. Ha nem történik önkéntes teljesítés, akkor jogi úton érvényesítheti az igényét, és költségei megtérítésére is igényt tarthat.
"Ha nem adom vissza de a rendőrséghez fordul velem kapcsolatban mit tehetnek?"
Orgazdaság miatt eljárást indítanak, a tárgyat pedig lefoglalják.
"adjam vissza neki és én is szívjam meg hogy ez idek erült hozzám?"
Így vagy úgy mindenképpen vissza kell adni a tárgyat. Azzal szemben, akitől vásárolta, kártérítési igénnyel élhet (amennyiben elérhető).
"Behemót, amit említettél, az nem rágalmazás, hanem hamis vád! "
Azóta rájöttem, hogy elírtam. Azért köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!