Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Üdv. Elég hosszú a kérdés így...

Üdv. Elég hosszú a kérdés így lentébb fejtettem ki. szívás nem igaz?

Figyelt kérdés
Üdv. másfél évvel ezelőtt cseréltem valamit amit most el szerettem volna adni... de a hirdetésre jelentkezők közül előkerült egy illető aki alá tudta támasztani hogy amit el akarok adni azt őtőle lopták el. Akivel én cseréltem ő azt mondta hogy miskolci piacon vette ami az én nálam jelentkező illető meséje alapján igaz és úgy tűnik tényleg az övé. Az illető visszakövetelheti tőlem? Tőle úgy tulajdonították el hogy elküldte postán de nem fizették ki neki. Meg van neki az átverő hamis feladási pappírja hogy elküldte a pénzt a neve meg minden illetve az én eladásra kínált dolgom pappírjais készülék sorozatszáma illetve képek hogy az ő tulajdonában volt... Ha nem adom vissza de a rendőrséghez fordul velem kapcsolatban mit tehetnek? adjam vissza neki és én is szívjam meg hogy ez idek erült hozzám? vélemények?
2014. febr. 21. 01:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miről van szó(nem mindegy, hogy szabálysértési értékkategória, mert mondjuk egy doboz bonbonról van szó, vagy bűncselekmény, mert mondjuk egy laptopról), de én visszaadnám és büntetőpert indítanék a rendőrségen az ellopó(ha tudom a nevét, akkor névvel, ha nem, akkor ismeretlen tettes ) ellen. Személyleírás ha van, az rengeteget segíthet, az alapján készülhet pl. fantomkép is.
2014. febr. 21. 06:42
 2/14 anonim ***** válasza:
24%
Önszántadból nehogy vissza add. Mert akkor "elismerted" a bűnrészességed.
2014. febr. 21. 06:53
 3/14 anonim ***** válasza:

1. cseréltem valamit. jó esetben szerződés jelleggel, tehát eredetet igazolva, kitől, minek a fejében kicsoda (hát én).

2. meg akarok tőle válni, _állítólag_ lopott. a minimum, hogy igazolja az illető a tulajdonjogot, ami alapján kifejezetten a nálam lévő példány az övé. pl. vett egy mp4 lejátszót, ha normálisan kitöltötték a számlát/jótállásit neki, rajta a sorozatszám, ami a készüléken. ekkor még csak egyről beszélünk, de nem bizonyított, hogy nem vált meg a dologtól korábban. kell a megállapodása, miszerint ő az illetővel megegyezett, de a másik nem fizetett. tett feljelentést akkor, hogy a tárgy a hivatalos világba (jog) pl. lopottként bekerüljön?

magyarán egy jogilag nem lopott tárgyat nem adok csak úgy oda, hanem kérek igazolásokat.

2014. febr. 21. 08:18
 4/14 anonim ***** válasza:
57%

"ha tudom a nevét, akkor névvel, ha nem, akkor ismeretlen tettes"

SOHA nem jelentünk fel névvel. Ha biztosan tudom, ki a tettes, akkor is beüthet, hogy hoppá, mégis tévedtem, és akkor te fizeted majd a komoly pénzbüntetést rágalmazásért.

Na most, ahogy kell: MINDIG ismeretlen tettest jelentünk fel, ÉS a rendőrségen azt mondjuk, hogy "de viszont gyanakodom erre és erre", és pontos személyleírást adsz, ezenkívül az olyan infókat is átadod, ami miatt úgy gondolod, hogy ő a tettes. Na így kell feljelenteni valakit, így a feljelentőt nem lehet megcumiztatni.

2014. febr. 21. 08:26
 5/14 anonim ***** válasza:

ahogyan írták ha tudja igazolni, hogy AZ a cucc ami nálad van a lopott ÉS tett feljelentést annó amikor ellopták AKKOR vissza kell adnod, olyan esetben a veszteség a tiéd.

ha nem, akkor úgy tekinthető, hogy ő azt a terméket eladta, hiszen semmivel sem tudja igazolni, hogy átverték. vicces is lenne, ha megtartanám a számlákat, majd az összes vaterán eladott cuccomat visszakövetelném.

2014. febr. 21. 09:21
 6/14 Agent Cooper ***** válasza:

Behemót, amit említettél, az nem rágalmazás, hanem hamis vád!

A kérdésekre válaszolva:

"Az illető visszakövetelheti tőlem?"

Miután ő a jogos tulajdonos, ezért visszakövetelheti. Ha nem történik önkéntes teljesítés, akkor jogi úton érvényesítheti az igényét, és költségei megtérítésére is igényt tarthat.

"Ha nem adom vissza de a rendőrséghez fordul velem kapcsolatban mit tehetnek?"

Orgazdaság miatt eljárást indítanak, a tárgyat pedig lefoglalják.

"adjam vissza neki és én is szívjam meg hogy ez idek erült hozzám?"

Így vagy úgy mindenképpen vissza kell adni a tárgyat. Azzal szemben, akitől vásárolta, kártérítési igénnyel élhet (amennyiben elérhető).

2014. febr. 21. 09:41
 7/14 anonim ***** válasza:

"Behemót, amit említettél, az nem rágalmazás, hanem hamis vád! "

Azóta rájöttem, hogy elírtam. Azért köszi! :)

2014. febr. 21. 12:51
 8/14 anonim ***** válasza:
Behemót, ha hülye vagy a témához, akkor maradj csendben, szerintem.
2014. febr. 21. 16:43
 9/14 A kérdező kommentje:
most úgy áll a dolog hogy neki nincs feljelentése mikor ez történt de mondja hogy vannak bizonyítékai ellenem mind például hogy tudják hol lakom és hogyan került hozzám... illetve ahol meghírdettem ott írta ki rólam hogy lopott cuccokkal kereskedek meg ienek... szóval ennyiből rám tud szállni rendőrségen keresztül hogy tudja hol lakom hogyan került hozzám attól aki őt átvágta? illetve hozzátartozik hogy őt úgy cseszte át hogy ő előre elküldte a cuccot azaz 2 darab pioner cdj100as lejátszót és várta hogy utána küldjék neki postán a pénzt... azt mondta a postás a hibás mert ő utánvételbe akarta küldeni de a postás hibázott... beszéltük munkatársamékkal hogy ez az ő hülyesége.... illetve írta hogy 1 hetem van neki eljuttatni a lejátszókat külömben rendőrségre viszi... de úgy tudom én ha akkor nem volt feljelentés és jegyzőkönyv írva most hiába jelenti be nem tud mit csinálni... szóval most ez hogy tudja hol lakom meg az átverőjétől hogy került hozzám a 2 lejátszó el tudja koboztatni tőlem? mert sajnos fészen üzenetek közt mikor rámírt hogy mi a sorszáma meg ienek igazoltam hogy igen az a sorszáma mert nem tudtam miről van szó... egyébként köszönöm szépen hogy segítettek
2014. febr. 22. 18:07
 10/14 Agent Cooper ***** válasza:
Elévülési időn belül bármikor tehető feljelentés bűncselekmény miatt, nem kell közvetlenül a bűncselekmény után feljelentést tenni. Ha a rendőrség megindítja a nyomozást, akkor a lopott dolgokat lefoglalja (és nem elkobozza), és kiadja a jogos tulajdonosának. Amennyiben a jogos tulajdonos kérte dolgai visszaadását, és ezt Ön megtagadta, abban az esetben orgazdaság miatt vonhatják felelősségre.
2014. febr. 24. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!