Milyen fegyverek vannak (Bővebben lent)?
Gondolok a fajtákra pl. puska pisztoly stb.
És a típusokra is (a nevükre remélem jót mondok) pl. Makarov
Névre (tehát nem egy fajta hanem ez egy pisztoly mivel nem értek hozzájuk de szeretem és szeretném megizmerni nem csak az alap fegyvereket hanem a komolyabbakat is amit használnak katonaságnál itt-ott képről felismerni ilyenek nem nagyon tudom jobbban megmagyarázni remélem jó példákat hoztam fel) pl.Baretta P50
Mipyen oldalt pdf-et javasoltok ahol többet megtudhatnék.
Válaszokat előre is köszi
Az előzőhöz hozzátennék annyit hogy nem feltétlenül ez a sorrend. Inkább az dönti el a nyelvet hogy milyen fegyverről szeretnél szakirodalmat olvasni. (vadász, hadi, sport) Hadifegyverekről inkább angol és orosz leírások vannak míg vadász és sportfegyverekről inkább a német, bár ott is van bőven orosz. (jelenleg kb: 3000 fegyverről van szakirodalmam, leírásom és robbantott ábrám, ezt erre alapozom) Speciel én csak ezért kezdtem el tanulni az oroszt.
Egyébként én azt javaslom hogy ha szeretnél a fegyverekről tanulni akkor ne egyből a típusismerettel kezd. Nekünk úgy tanították hogy:
Belső ballisztika, külső ballisztika, kísérleti ballisztika->lövészfegyverek rendszertana, lövészfegyverek szerkezettana->típusismeret
Bár az esetedben a ballisztikát el lehet hagyni, viszont a rendszer és szerkezettannal érdemes foglalkozni, mert nagyon jó dolog ha felismersz pl. egy SZVD-t, de ha azt mondom hogy rövid gázdugattyú hátrasiklásos mereven reteszelt félautomata fegyver akkor azt sem fogod tudni hogy hányadikán van elseje.
Illetve ajánlanám Dr. Farkas Tivadar könyveit ebben a témában. Bár ha jól tudom akkor jó néhány könyve nem kapható kereskedelmi forgalomban, szóval azokat csak használtan és szerencsével tudod beszerezni.
Típusismerethez érdemes beszerezni valami bőséges fegyverhatározót. Néhányat már felsoroltak előttem, de egyébként angolul PDF-ben baromi jók vannak. Ajánlanám a Standard Catalog of Firearms-ot, PDF-ben szinte mindegyik torrent oldalon fent van. (azt ne várd hogy most itt minden fegyver fel lesz sorolva :))
Annyiban tudok segíteni hogy milyen fajták vannak amit kérdeztél.
pisztoly: egyértelmű
forgópisztoly: egyértelmű
géppisztoly: pisztoly lőszerrel működő automata fegyver, pl: MP5
karabély: köztes lőszerrel működő vagy rövidített csövű fegyver, pl: SKS, Mosin-Nagant M1938
gépkarabély: köztes lőszerrel működő automata fegyver, pl: AK, M4, AMD-65
golyószóró: köztes lőszerrel működő, nagy tárkapacitású, villalábbal felszerelt, pl: M249, RPK, RPD
puska: egyértelmű
mesterlövész puska: nem összetévesztendő a sima puskával, ergonómiailag jól kialakított, a lövészre van szabva, pl: M24
nagy teljesítményű puska (vagy romboló puska, bár ezt a fogalmat annyira nem szeretik használni) pl: Barrett M82, Sero GM6 Lynx
sörétes puska: egyértelmű
géppuska: Puskalőszerrel működő, automata fegyver, általában (de nem mindig) villalábbal ellátott és nagy tárkapacitású pl: M60, PKM
kézi páncélelhárító gránátvető: pl: M203, GP-30, RPG-7
Az előző válaszolót megkérném hogy ha valamilyen hibát talál az írásomban akkor javítson ki mert jelenleg még én is csak tanulom, de megpróbáltam a jelenlegi tudásomhoz mérten a legjobb választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!