Egy rab tartása napi 8000 Ft?
Figyelt kérdés
Már több helyen olvastam ezt, de nme tudom elhinni. Az havonta 240.000 Ft lenne! Igaz ez?2013. nov. 29. 20:06
1/6 anonim válasza:
Igaz. Ha mindent összeadunk, és leosztjuk a fogvatartottak számával. Ha csak a rabra költött költséget nézzük, az alig több ezernél. Drága az aparátus.
2/6 anonim válasza:
Ebben az összegben benne van a börtön fenntartása (fűtés, világítás stb) és a börtönőrök fizetése is. Nem ennyit költenek egy rabra.
3/6 A kérdező kommentje:
A börtön fenntartása az a rabra költött pénz. Minimálbérből kéne lakni valahol, rezsit fizetni és kajálni. A rabok ennek a háromszorosából élnek. Persze börtönőrt átlag polgár nem fizet magának, de vannak neki is plusz kiadásai, pl. ruhák, utazás, ami a raboknak nincs. Nekem ez aránytalanul soknak tűnik.
2013. nov. 29. 20:56
4/6 anonim válasza:
Amiből havi kétszáztízezer elmegy olyan költségekre amit akkor is ki kell perkálni, amikor egy rab sincsen benn a cellákban. Tehát a börtön drága, a rab nemigazán.
Az apparátus fenntartása pedig az intézmény létezése óta ráfizetéses, mindenhol. Mert ha a rabok jogait a szokásjog és nemzetközi megállapodások tömkelege válogatta hogy mennyire, a börtön személyzetének megfelelő munkakörülményeit azért ötezer éve, meg ma is kellett, sőt kell is biztosítani.
5/6 anonim válasza:
Igen, egyáltalán nem sok ez egyébként. Azaz ahhoz képest, hogy milyen piszlicsáré ügyek miatt is be lehet kerülni, nyilván az, de ezt a pénzt nem a fogvatartottak kezébe nyomják hónap elején, megnyugodhatsz. Fentebb már elmagyarázták, mire is megy pontosan.
6/6 anonim válasza:
Aki nem volt börtönben, azoknak járna ez a pénz támogatásként az államtól, hiszen megspórolta a pénzt az államnak, hogy becsületes élete volt. jaaa és ha mégis bekerül a börtönbe, vissza kéne fizetni. nekem pl, azért is járna 2 millió, mert nem volt szívműtétem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!