Sok ember miért nem szereti vagy fél a rendőröktől?
Haverokkal vagyok akkor valaki meglátja őket zaklatott lesz, meg "jaj rendőrök" stb. - Sok embertől hallottam már ezt.
Ha meglátom őket biztonságban érzem magam.
Engem életemben egyszer igazoltatott rendőr, akkor még volt Budapest parádé.
Épp munkából mentem haza, és a nyugati metróba akartam lemenni. Erre kiszedett a rendőr a tömegből.
Mellettem a buszt üres pezsgős üveggel dobálták.
Mikor rákérdeztem, hogy miért nem azokat igazoltatja, akik a buszt dobálják?
Ők visszakérdezett, hogy van-e kedvem 72 órára bevonulni?
Ezek után kapott egy telefont, felvette, és arréb ment vagy 40 méter. A személyim nála volt, mehettem utána, majd visszakérdezett, miért követem.
Na ez a rendőr.
Segíteni nem tud, kötekedni igen.
"a rendőr a pártállam elnyomó apparátusának az egyik közvetlen végrehajtója."
Ez ma sincs másképp,csak már küldetéstudatot is neveltek beléjük.
A rendőr típikusan a gyengébet keresi, éltem külföldön 5 évet, Írország és Angliában. Ott a rendőr csak akkor csinál veled valamit, ha te is teszel. Ott sose kötekedtek.És ott ha valaki csinál valamit, teljesen mindegy hányan vannak, vagy milyen a bőrszínűk. Nem félnek, és teszik a dolgukat.
Nem mondta senki, hogy jobban csinálná, viszont tőlünk nyugatabra, kicsit normálisabbak.
5 év alatt egyszer se igazoltattak, pedig látszott, hogy nem helyi vagyok, ittasam mentem haza többször. Bajt nem csináltam, így nem is állítottak meg.
2 éve mióta hazajöttem, többször sikeült összefutnom velük, mindig kiderült, hogy semmi dolguk velem. Csak belém egyszerébb belém kötni, és mint a nagy kancigányba. Többször állítottak félre minket, bezzeg, aki 200 elmelt melletünk a bmw-ben, cigó, azt nem állították meg.
Apósom kocsijáról a parkolóban leszedték a katalizátort, 6 óra múlva jöttek ki, majd közölték, hogy értesítenek. Na pont úgy értesítettek, ahogy téged.
Biztos vannak rendesek, de nem találkoztam velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!