Mit kaphat ezért az ember pontosan?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nos lenne egy kérdésem hozzátok. Múlthéten barátoméknál tartottunk egy kis bográcsozást. Miközben ott voltunk megittunk fejenként úgy 1-2 maximum 3 sört. Ezután valakinek (már nemtudom ki volt az) támadt az ötlete hogy menjünk le a kukoricásba. Gondoltuk miért ne? ( Ekkor még azt hittük a ház tulajdonosé a kukorica). Lementünk, én hülyeségből elfutottam bent a többiek elől míg ők a kukoricát ütötték, azonban később a végére picit én is becsatlakoztam. Ma kaptam a behívót valószínüleg eme ügyben. Milyen bírságra lehet számítani?2013. szept. 25. 12:48
1/9 anonim válasza:
Ha behívót kaptál akkor semmilyenre. Csak a sorkatonai szolgálatod kell letölteni.
2/9 anonim válasza:
Bírságra? Nem (csak) pénzbüntetés lesz valószínűleg.
3/9 tomala válasza:
Ha például gyorsan megtérítitek a sértett kárát, és bocsánatot kérve eléritek, hogy megfelelő magánokiratban megbocsásson, akkor komoly eséllyel nem lesz semmi.
4/9 A kérdező kommentje:
közben kiderült nem is ezért kaptam a beidézést, mert a beidéző lap már 1 nappal az incidens elött elkészült. Akkor halvány lila gőzöm sincs miért kaptam :O :D Na erre kiváncsi vagyok
2013. szept. 25. 20:44
5/9 tomala válasza:
Az nem derül ki, hogy tanúként idéznek-e meg? És hgy pontosan milyen szerv?
Egyébként a rendőrségnél rendszeres, hogy küldenek egy idézést X. napra, ami X+1. napon érkezik meg, és odaírják, hogy "az üggyel kapcsolatos minden bizonyítékot, okiratot hozzon magával", csak azt nem írják meg, hogy mi az ügy.
6/9 A kérdező kommentje:
Tulajdon elleni erőszak vagy micsoda tanuként. Nem tudom mi történhetett O_o
2013. szept. 26. 01:14
7/9 sni válasza:
lehet, hogy a tulaj már előre tudta, hogy ezt fogjátok csinálni! ilyenek ezek a látnokok! :)
8/9 sni válasza:
De ha tanú vagy, akkor normál esetben neked nem lesz semmi gáz belőle!
9/9 tomala válasza:
Nem éppen.
Minden hatóság alapvető trükkje, hogy - ha nincs helye őrizetbe vételnek - tanúként idéz meg, és csak aztán csinál belőled gyanúsítottat. Két okból: egyrészt így valószínű, hogy elmész, másrészt a tanúnak igazmondási kötelezettsége van, míg a gyanúsítottnak nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!