Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrsztorik, azaz volt már...

Rendőrsztorik, azaz volt már olyan eseted a rend őreivel, amikor egyértelműen nagyot hibáztak?

Figyelt kérdés

Kezdem én. Még nyár elején próbálkozott betörni hozzánk valaki, a szokásos módszerrel: becsönget, ha nincs otthon senki, próbálkozik. Viszont otthon voltam, csak a kádban, így nem mentem ki. Már felöltöztem, amikor hallom, hogy valaki próbálgatja a kilincset a bejárati ajtónál. Utána hátrament, és a terasz ajtajával próbálkozott. Végül elment oldalra, és nekiesett az ablaknak pajszerral, ekkor leptem meg, elfutott.

Kihívtam a rendőröket, hiszen naív módon azt hittem, majd tesznek valamit. Bő 35 perccel később(rendőrség autóval 2 percnyire) jöttek is ketten. Felvették a vallomásom(amiben külön kiemeltem, hogy az illető a kilincseket megfogta, ahogy talán az ablaküveget is), az adataim, majd szépen készültek elmenni. Megkérdeztem, szintén nagy naívságról tanúbizonyságot téve, hogy nem nézik meg a helyet, ahol be akart az illető törni? Csak EKKOR ment hátra nagy nehezen, nézegette a sértetlen ablakot 1 percig, majd tájékoztatott, hogy nem tehetnek semmit, majd többet járőröznek erre pár napig.

Se ujjlenyomat keresés, se a szomszéd kamerafelvételeinek elkérése(van nekik 3 a kertben, láthattak valamit), se a szomszéd kertészének kikérdezése, aki pont akkor nyírt ott füvet, semmi.

Kikérdezés közben még én éreztem magam vád alatt, úgy kérdezgettek, mintha én találtam volna ki az egészet.

Tanulságos volt.

2009. nov. 12. 20:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%

Hát igen, az ilyen eseteknél akadok ki, amikor rám 13 éves koromban kihívták a rendőröket, mert a barátnőimmel vizibombát dobáltunk a FŰRE. 5 percen belül kijöttek.

Azóta sem értem a logikájukat. Az egész ház fel volt háborodva, hogy 4 13 éves lány miatt 5 perc alatt kijönnek, de ha a szomszédban ölik egymást le se szarják.

2009. nov. 12. 21:00
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Kedves kérdező, szerinted a nyom keresés, az ujjlenyomat vétel, a teljes terep felmérése, a járőrök dolga??? Elszomorítalak, nem az ő dolguk. Nem történt semmiféle, betörés, csak próbálkozott. Bár bocsi, de az ilyen piti ügyekkel mit lehet kezdeni? Megmondom, semmit. Ha lett volna, valamiféle behatolás is már, akkor persze jöttek volna a helyszínelők is, és felvették volna a nyomokat és körbe néztek volna mindenhol, így a szomszédokba is jártak volna. De mivel nem volt, így szerinted ha kihívják a helyszínelőket, hogy vegyenek nyomot, kb téged is meg a rendőr párost is totál butusnak nézték volna. Sajnos ez a helyzet manapság, így működnek a dolgok, még ha hihetetlen is.
2009. nov. 12. 21:18
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Az első válaszolónak plusz még annyit írnék, hogy ez meg egyszerű túl lihegés, valakinek nem tetszett, és ahelyett, hogy ő szolt volna, szólt a rendőröknek, akik hidd el ugyan úgy örültek mint ti amikor rátok szóltak, hogy fejezzétek be.
2009. nov. 12. 21:22
 4/12 A kérdező kommentje:

Remélem nem azt akarod mondani, hogy az eljárás helyes volt? Talán a betörés nem sikerült, de a megelőzésről nem hallottál még? Azóta ki tudja, hova tört már be, ha extrém akarok lenni, akár meg is ölhetett már valakit.

Mindezt azért, mert a rendőrök csak vonogatták a vállukat. Ha nem az ő dolguk volt, akkor sem küldettek ki senkit.

2009. nov. 12. 21:32
 5/12 anonim ***** válasza:
69%
Nem azt mondom, hogy totálisan helyes volt, mert ha kicsit talpraesettebbek a rendőrök, akkor gyorsabban jöttek volna ki, és akkor esetleg, ha meg is tudtad volna mondani, hogy merre szaladt vagy egy személyleírást is tudtál volna mondani az illetőről akkor lehet, hogy eredményesebben jártak volna el, de mind ez csak ha. A megelőzés természetesen fontos, ha ott nálatok megpróbálta biztos nem az első volt és az utolsó sem. De ahogy leírtad, majdnem 40 perc után jöttek ki. Hát az elkövető ha még ügyetlen is, akkor is eltud bújni bárhová. Szóval jelen helyzetben nem tudtak mit tenni.
2009. nov. 12. 21:39
 6/12 A kérdező kommentje:

Mondjuk adtam személyleírást is, és megmutattam, merre menekült el. Figyelmeztettem őket arra, hogy meg kellene nézni a helyszínt, és hogy megfogta a kilincseket, talán az ablakot is. Elmondtam, hogy a szomszédban vannak kamerák, és hogy az alkalmazott a szomszédban pont azon a vonalon dolgozott, ahol az illető bemászhatott a kertbe.

De ha ezek alapján nem lehet elindulni, nem tudom mi alapján lehet.

2009. nov. 12. 21:42
 7/12 anonim ***** válasza:
61%
Jó oké, ez végül is elég lenne. De érted, bűncselekmény nem történt, esetleg magánlaksértés, de több nem. A kilincset sok ember megfogja, ott értelmes ujjlenyomatot nem találsz, az ablak oké. És csak ismétlem, a nyomfelvételeket a helyszínelők végzik, de ilyenért meg nem hívják ki, ördögi kör sajna. Ha feljelentést is teszel, ha van miért, akkor is ismeretlen a tettes, nem foglalkoznak vele úgy sem. Visszadobják, hogy eredménytelen.
2009. nov. 12. 21:47
 8/12 A kérdező kommentje:
Ez bizony sajnálatos. No mindegy, nem világot akarok megváltani, csak érdekel, hogy ez normál eljárás -e.
2009. nov. 12. 21:49
 9/12 anonim ***** válasza:
62%
Én is sajnálom, hogy ez ilyen, de ez van manapság, én is látok nagyon sok olyan dolgot, régebben többet is, ahol a hajamat téptem, hogy ilyen van? És van igen, volt is meg lesz is.
2009. nov. 12. 21:54
 10/12 anonim ***** válasza:
92%
Tudod kedves kérdező,emiatt nem a rendőröket kéne cseszegetni,hanem a törvényeket,szabályokat,meg azokat akik ezt megírták.Ahhoz pedig a rendőröknek semmi közük.
2009. nov. 12. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!