Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Roma problémák mit tehetek?

Roma problémák mit tehetek?

Figyelt kérdés

Olyan problémám akad hogy egy részeg roma elkezdte a kutyámat a kapun keresztül hergelni. Mondtam neki ne tegye. De csak nem ment el nekiállt randalírozni ,rugdosta a kapum verte a falat én kimentem utána hogy leállítsam. Mikor kimentem nekem fordult és le akart verni. Én meg lefújtam gázzal. Hamarosan jöttek a rokonai és lincs hangulatot teremtettek a házam előtt. -Én nem foglalkoztam velük de rám hívták a rendőrséget mindenféle kitalált hülyeséggel hogy elvertem meg ilyenek. A rendőrség kihalgatott.

Jogos vagy nem jogos vagyonvédelem és önvédelemnek minősül ez??

2013. okt. 6. 19:20
1 2
 11/20 tetro ***** válasza:
10%

20.35

mert vannak törvények még az országban? és azok alapján ha valaki rugdossa a kapudat, azt megtámadni nem önvédelem?

2013. okt. 6. 20:36
 12/20 anonim ***** válasza:
20%
be kellett volna vinni a kutyát a házba
2013. okt. 6. 20:36
 13/20 anonim ***** válasza:
55%

20.36

Nem hiszem. Ha lennének akkor szerintem nem mászkálnának szabadlábon.

2013. okt. 6. 20:38
 14/20 anonim ***** válasza:
18%
és nem hiszem, hogy a cigány passzióból hergelne egy kutyát, tart tőle
2013. okt. 6. 20:42
 15/20 anonim ***** válasza:
92%
Itt nem csak arról van szó, hogy törvényes e a dolog. Képzeljétek el azt a helyzetet, hogy családotok van, és egy ilyen barom szórakozik a kerítéssel, vagy akármivel. Nem gondoljátok, hogy a családotok szemében kicsit gáz, hogy családfőként nem mentek ki és rendezitek le a barmot? Persze a tetro félék biztos inkább meghunyászkodnak, de nem ő a követendő példa.
2013. okt. 6. 20:44
 16/20 anonim ***** válasza:
76%

MEg akart téged ütni, úgyhogy jól tetted, hogy lefújtad. Azt is mondhatod, hogy megijedtél, mert agresszív volt, elfogadja a bíróság.

Habár jobban jártál volna, ha rendőrt hívsz.

2013. okt. 6. 21:20
 17/20 tetro ***** válasza:
0%

20.44

szeretem az olyan értelmes embereket, akiknek a legerősebb érvük a személyeskedés, a másik fél legyávázása. kiemelkedő intellektusra utal mindenképp.

egy szóval sem mondtam, hogy nem értem meg a kérdezőt. habár azt nem értem, hogy az ebben a helyzetben miért releváns, hogy egy roma volt kinn... fordított helyzetben kevésbé lenne jogos? vagy a nemromák nem szoktak berúgni? de mindegy is...

a lényeg, hogy a kérdező kiment közterületre, gázsprayvel. szerintem erre semmilyen vagyonvédelmi törvény (létezik ilyen?) nem érvényes. de az önvédelmet is szinte lehetetlen lesz bizonyítani. hiszen a kérdező ment oda hozzá, és a kérdezőnél volt fegyver. és ha a részeg azt mondja, hogy ő azért támadott, mert megijedt az arcába nyomott gázspraytől? ebből így nehéz lesz jól kijönni. és baromira nem a családját védte meg, maximum a ház előtti tuját. de azt is idióta módon, mert egy részeget, aki annyira kész van, hogy egy kutyával szórakozik, simán arrébb lehet zavarni, vagy bármi mást csinálni vele. ő inkább lefújta...

2013. okt. 6. 22:32
 18/20 A kérdező kommentje:
Ha rugdossa a falat tépi a kerítéstés verekedni akar mindenképp akkor az hogy megverjük az jogos de az nem ha csípi a szer hogy nyugodjon le? Érdekes alternatíváitok vannak. amúgy [link]
2013. okt. 6. 22:42
 19/20 anonim ***** válasza:
45%
Rá kellett volna hagynod. Egy részegemberrel mit akarsz? Én is voltam ilyen helyzetben, a házunk előtt törte össze az üveget egy részeg ember (roma) és utánna verte a kapunkat. Ráhagytam mert részeg, elment, a kapunak nem lett semmi baja, az üveget közterületen törteszét, nem a portámon. De ha kimegyek és odaszólok neki, akkor biztos hogy nem vette volna jószemmel, egy az, részeg, és verekedni akart volna (melyik részek nem agresszív ha odaszólnak?) akkor csináltam volna magamnak egy fölösleges rendőrségi ügyet egy részeg miatt? És én mérjem magam egy részeghez aki megse tudja védeni magát ? Valamikor okosnak kell lenni, és nem menőzni józanan, gázspayel, hanem ráhagyni a g**cibe. Kérdező.. nagy hülyeséget csináltál! Csak akkor lett volna jogod kártenni benne, be ment volna a portádra, nem tett semmi kárt, csak a kerítésed rugdosta, és a kutyádat hergelte. Vszínű ha ráhagytad volna, megunta volna és arrébb biceget volna. Nem foglak sajnálni, hiába cigányal volt incidensed.
2013. okt. 7. 02:15
 20/20 anonim ***** válasza:
Hívtad volna be inkább még egy felesre. :) Arról te meg aztán nem tehettél volna, hogy a beindított láncfűrésszel a kezében menekülni kezd, majd megbotlik és.......
2013. okt. 16. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!