Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Össze tudná nekem valaki...

Össze tudná nekem valaki foglalni, hogy mi az a Nemzetőrség?

Figyelt kérdés
Hogy lehet valakiből nemzetőr, milyen jogaik vannak, van-e fegyverük...... minden érdekel, semmit se találni róluk a neten
2013. okt. 2. 22:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Össze.

Néhány alapvető kitétele van, a jelentkezőnek az ezernyolcszázas évek közepére be kell töltenie a huszadik életévét, de fiatalabbnak kell lennie ötvennél

Legalább 200 forint értékü házzal -

illetve évi 100 pengő jövedelemmel kell rendelkeznie

alapvető emberi jogaik

van

"semmit se találni róluk a neten"

Ez így ebben a formában nem igaz, én sem a kisujjamból szoptam ki:

[link]

2013. okt. 2. 23:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Köztársasági Őrezredre gondolsz?
2013. okt. 3. 06:26
 3/4 A kérdező kommentje:
2013. okt. 3. 18:22
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem a történelmi (1848-ban alakult) szervezetre gondolsz.

Ma mit jelent? Tőmondatban: semmit.

Részletesebben: Különböző önjelölt militáns csoportok, akik társadalmi szervezetként bejegyeztetik magukat, hangzatos célokat fogalmaznak meg. Általában egymással is össze vannak veszve. Amikor az egyik csoportban nem az lesz a főnök aki szeretne enni, akkor alakít egy másik nemzetőrséget, és nagyon utálja az előzőt. Hivatalos szervezeti felépítésük, ruházatuk felszerelésük nincs, mindenki azt fogalmaz meg amit akar, azonban amíg törvénytelenséget nemkövetnek el addig a csoport működhet (a legtöbbjük magától megszűnik vagy kiürül).

2013. okt. 3. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!