Van itt olyan aki lemondással szerelt le a rendőrségről?
Hogyne!
Biztos hemzsegnek itt a volt rendőrök, akik nyilván nem ok nélkül szereltek le, de azért még van idegrendszerük a flémkeltő és piti ügyeket elemző kérdésekre ingyen válaszolni...
Jó lenne ha nem írkálnál hülyeségeket.....
Én is rendőr vagyok és lemondással szeretnék leszerelni csak arra vagyok kíváncsi kit mennyi időn belül engedett el a cég....
Jah bocs ecsém :)
Érd be az én válaszommal. 2 hónap
Bővebben:
"Közös megegyezés
54. § A szolgálati viszony - a munkáltatói jogkört gyakorló elöljárónak és a hivatásos állomány tagjának közös megegyezésével - bármikor megszüntethető. A megszüntetést bármelyik fél kezdeményezheti. A megegyezést írásba kell foglalni, amelyben rögzíteni kell a szolgálati viszonyból eredő, a felek egymás iránti jogait és kötelezettségeit is (megtérítési kötelezettség, lakásbérleti jog alakulása stb.). A jogokban és kötelezettségekben való megegyezés nem feltétele a szolgálati viszony közös megegyezéssel történő megszüntetésének.
Lemondás
55. § (1)192 A hivatásos állomány tagja a szolgálati viszonyáról vagy azzal együtt a rendfokozatáról - a szükségállapot vagy rendkívüli állapot idejét, valamint a váratlan támadás időszakát kivéve - lemondhat.
(2) A lemondási idő 2 hónap, a felek ennél rövidebb határidőben is megállapodhatnak.
(3)193 Aki a szolgálati viszonyáról lemondott, a lemondási idő elteltével elveszti a hivatásos szolgálat alapján járó, jogszabályban meghatározott jogait."
Jó ez rendes tőled.....
Erről én is tudok. Én arra lennék kíváncsi, hogy kit mennyi időn belül engedtek el.
Köszönöm szépen a választ kedves sni.
Ma beadtam a papírt de azt mondták 2 hónap:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!