Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Van itt olyan aki lemondással...

Van itt olyan aki lemondással szerelt le a rendőrségről?

Figyelt kérdés
2013. szept. 10. 21:25
 1/10 ZETAS ***** válasza:

Hogyne!

Biztos hemzsegnek itt a volt rendőrök, akik nyilván nem ok nélkül szereltek le, de azért még van idegrendszerük a flémkeltő és piti ügyeket elemző kérdésekre ingyen válaszolni...

2013. szept. 10. 21:40
 2/10 A kérdező kommentje:

Jó lenne ha nem írkálnál hülyeségeket.....

Én is rendőr vagyok és lemondással szeretnék leszerelni csak arra vagyok kíváncsi kit mennyi időn belül engedett el a cég....

2013. szept. 10. 21:43
 3/10 ZETAS ***** válasza:

Jah bocs ecsém :)

Érd be az én válaszommal. 2 hónap

Bővebben:

"Közös megegyezés

54. § A szolgálati viszony - a munkáltatói jogkört gyakorló elöljárónak és a hivatásos állomány tagjának közös megegyezésével - bármikor megszüntethető. A megszüntetést bármelyik fél kezdeményezheti. A megegyezést írásba kell foglalni, amelyben rögzíteni kell a szolgálati viszonyból eredő, a felek egymás iránti jogait és kötelezettségeit is (megtérítési kötelezettség, lakásbérleti jog alakulása stb.). A jogokban és kötelezettségekben való megegyezés nem feltétele a szolgálati viszony közös megegyezéssel történő megszüntetésének.

Lemondás

55. § (1)192 A hivatásos állomány tagja a szolgálati viszonyáról vagy azzal együtt a rendfokozatáról - a szükségállapot vagy rendkívüli állapot idejét, valamint a váratlan támadás időszakát kivéve - lemondhat.

(2) A lemondási idő 2 hónap, a felek ennél rövidebb határidőben is megállapodhatnak.

(3)193 Aki a szolgálati viszonyáról lemondott, a lemondási idő elteltével elveszti a hivatásos szolgálat alapján járó, jogszabályban meghatározott jogait."

2013. szept. 10. 22:44
 4/10 A kérdező kommentje:

Jó ez rendes tőled.....

Erről én is tudok. Én arra lennék kíváncsi, hogy kit mennyi időn belül engedtek el.

2013. szept. 10. 22:50
 5/10 sni ***** válasza:
100%
A kollégám külföldi munkával indokolta az azonnali felmondással leszerelést, nagyjából 3 nap alatt kész volt mindennel!
2013. szept. 11. 06:41
 6/10 anonim ***** válasza:
igaz hogy a rendőrök szaddisták és perverzek?
2013. szept. 11. 06:52
 7/10 sni ***** válasza:
A szadista egy "d"-vel van írva, perverz helyesíró bajnok! :)
2013. szept. 11. 08:28
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ kedves sni.

Ma beadtam a papírt de azt mondták 2 hónap:(

2013. szept. 11. 22:36
 9/10 ZETAS ***** válasza:
2 hónapot bilin ülve is kibírsz...
2013. szept. 12. 09:58
 10/10 sni ***** válasza:
menj le a pszichodokihoz, 90 napra gond nélkül kiírhat betegállományba, ha nem akarsz dolgozni! A 2 hónap visszatartás majdnem gyógyíthatatlan lelki sérüléseket okozott neked! :)
2013. szept. 12. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!