Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mostanában miért van olyan...

Mostanában miért van olyan sok rablás a "nemzeti dohányboltokban"?

Figyelt kérdés

Állandóan kirabolnak egyet ,kettőt minden héten.

Ez hogyhogy divat most,talán valami betegség?

Azt hiszik azok a pancser rablók,hogy milliók vannak egy dohányboltban és kockáztatja a börtönt,hogy vagy elkapják vagy nem? Miért van ez,és miért csámcsog a kölyök?

[link]

2013. szept. 6. 17:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Több szempontból is tökéletes célpont rabláshoz:

- Mivel kötelező a fóliázás, ezért nem lehet belátni, tehát az utcáról nem látják a rablást az arra járók

- Az üzlet általában kis helyiség, ezért max 2 perc alatt meg lehet csinálni a balhét, tehát amíg az egyik rabló benn tevékenykedik a szerencsétlen eladóval, addig a másik kinn áll és valami kamu dumával (rögtön jön az eladó, túl sokan vannak benn, stb) eltereli a járókelők figyelmét

- Többnyire fiatal hölgyek dolgoznak ott, akik nem jelentenek hatalmas kihívást a legtöbb rablónak

- Hatalmas pénzösszegek nincsenek ott, de azért kb 50-100.000 forint (bevétel + váltópénz) szinte mindben van, ezenkívül ott van a fekete piacon is sokat érő és könnyen továbbadható cigi

- Több településen is szinte egymás mellett sok trafik helyezkedik el, így akár fél óra alatt 3-4 trafik is kirabolható, amivel azért már jó kis zsákmányt tud szerezni a csibész

- Mivel 18 alatti nem léphet be a trafikba, ezért a kiskorú áldozat kizárt, ami egyébként súlyosbítaná magát a büntetést is lebukás esetén

- Biztonsági őr a legtöbb trafikban nincs, csak az egyetlen eladólányka

Ezeken kívül is biztos vannak még indokok, amiért a rablóknak könnyű célpont lehet egy trafik, most csak hirtelen felsoroltam néhányat, ami épp eszembe jutott, de ezekből is látszik, hogy miért annyira közkedvelt célpontok.

Fenti felsorolásommal senkit nem kívánok meggyőzni arról, hogy trafikot raboljon ki, vagy törjön be oda, csupán felkívánom hívni a trafiktulajok figyelmét, hogy min kellene változtatniuk ahhoz, hogy csökkenjenek az ilyen jellegű bűncselekmények.

Remélem a legtöbb csibész kézre kerül és a szerencsétlen eladóknak nem esik bántódásuk!

2013. szept. 6. 22:28
 12/14 Komplikato ***** válasza:

"- Mivel kötelező a fóliázás, ezért nem lehet belátni, ..."

Az oké, de elvileg a biztonsági kamerák is kötelezőek bele, nem? És a hírekben nem nagyon láttam egy felvételt se, pedig esemény volt bőven ...

Nekem csak nemrég esett le mekkora érték van kis helyen, elkaptak valami trafik rablót és valami 400.000 forintnyi cigi volt nála, pedig csak azt kapta fel amit elbírt hirtelen. Könnyebb elsózni, mint lopott műszaki cuccot és nem őrzik annyira mint egy ékszer boltot.

2013. szept. 6. 23:56
 13/14 anonim ***** válasza:

11-es válaszoló vagyok.

Igen, valóban sok helyen van biztonsági kamera (azt nem tudom, h kötelező-e, de nincs kizárva, mert eddig az összes trafikban láttam), de azért annak nincs nagy visszatartó ereje.

Csak annyi elég, h a rabló eltakarja az arcát valamivel és máris felismerhetetlenné válik. Vagy, ami pár hete is volt a hírekben, két srác egy robogóval mentek oda az üzlethez és sisakban mentek be, ami az egész fejet takarta.

Másrészről, amiknek a felvételeit bemutatják a hírekben, azok nagy része jó minőségű kamerával, esetleg HD kamerával ellátott üzletek, de a legtöbb üzletben olyan vacak kamerák vannak, hogy a felvételekből semmi sem vehető ki még szakértő segítségével sem.

Tehát nem rossz a kamera, de nincs komoly visszatartó ereje sajna, mert a vérbeli rabló/betörő tudni fogja a módját, hogy hogyan játssza ki. Persze sok piti pancser könnyen bebukik a kamerákkal ez tény, úgyhogy, mint említettem, nem rossz, de önmagában kevés a védekezéshez.

2013. szept. 7. 18:10
 14/14 anonim ***** válasza:
politikai okok miatt.
2013. szept. 12. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!