„Jogában áll hallgatni. Bármi, amit mond, felhasználható Ön ellen a bíróságon. Joga van egy ügyvéddel beszélni. Ha nem tud ügyvédet fogadni, az állam fog kijelölni egyet Önnek. Megértette ezeket a jogokat, ahogy felolvastuk őket?”
Válasz: „Nem”
2013. aug. 22. 17:27
1/6 anonim válasza:
Ne nézz ennyi tévét, a Miranda-jogok csak az USA-ban érvényesek.
2013. aug. 22. 17:36
2/6 anonim válasza:
Akkor hülyének nyilvánítanak mert ezt egy gyerek megérti.
2013. aug. 22. 17:52
3/6 A kérdező kommentje:
Jó van offold szét.
Nem azt kérdeztem, hogy hol sorolják fel a jogaimat hanem azt, hogy mit csinálnak a rendőrök ha azt felelem, hogy nem?
Akkor megáll a tudomány vagy addig sorolja jogaimat amíg azt nem mondom, hogy "Igen, megértettem!"
2013. aug. 22. 22:43
4/6 ConnectCare válasza:
Jó kérdés! :)
Egyébként nem csak az USA-ban van, itthon is. Nálunk az a szöveg kb., hogy "Figyelmeztetem, hogy nem köteles vallomást tenni, a vallomástételt bármikor megtagadhatja, amit mond azonban bizonyítékként értékelhető. A vallomástétel megtagadásával az eljárás lefolytatását nem akadályozza, a védekezés ezen módjáról viszont lemond."
Szerintem ezt azért még meg lehet érteni :). De nem tudom mi van, ha valaki azt mondja, hogy nem érti huszadszorra sem.
2013. aug. 23. 09:17
5/6 anonim válasza:
A MIRANDA-szabály(jogok...) nem csak az USA-ban érvényesek. Magyarországon is létezik a MIRANDA-szabály. Sőt minden jogállamban létezik! A lényege: a terhelt nem köteles vallomást tenni, a vallomás tételét, ill. az egyes kérdesekre történő válaszadást bármikor megtagadhatja, ha megtagadta a vallomástételt, akkor ezt követően bármikor dönthet úgy, hogy vallomást tesz, illetve ha a vallomást tesz, vagy valamilyen bizonyítékot a hatóság rendelkezésére bocsájt az bizonyítékként felhasználható. Ezek a Miranda-szabályok, ezeket kiegészítő szabályok, hogy joga van a védelemhez, illetve, hogy a védelmét egy szakképzett jogász (védőügyvéd) lássa el. Hogy érted azt, hogy nem érted a jogaidat? Hát akkor elmagyarázzák neked. Ahogy azt is, hogy mi a hamis vád, hamis tanúzás amikor tanúnak idéznek be. Ha ezek után nem érted meg, hogy mit magyaráznak meg neked elemi iskola 4-ik osztályos szinten, akkor valószínűleg vagy általános iskola 3-ik osztályos vagy, vagy nem vagy beszámítható. Akkor meg úgyis mindegy, hogy érted-e mivel nem vagy büntethető.
2013. aug. 23. 11:42
6/6 anonim válasza:
Hmmm, a rendor tuti veletlenul neki fpgja bszni a fejed a kocsihoz, hidd el, nem erdemes szivozni, amugy ez affele koltoi kerdes, mert inkabb ez a jogaid felsorolasa, elmondjak, ezt tudja tanusitani a mellette allo rendor akar rendorok. Es ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!