Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a teendő ilyen esetben?...

Mi a teendő ilyen esetben? Többi lent.

Figyelt kérdés
Kb másfél hónapja ellopták anyum telefonját és 50.000Ft-ját a szomszéd srácra gondoltunk, mert csak ő volt itt nálunk. Jelentettük a rendőrségen de nem tettünk feljelentést. Azóta engem is behívtak kihallgatásra és a srácot is. Ma kaptam egy fülest, fényképpel együtt amin a srác van anyum telefonjával. Hogy mondhatnám el a rendőröknek úgy h aki csinálta a fényképet annak fel se merüljön a neve? Mivel a családja jó kapcsolatban van a srác családjával és nem akarnak balhét.

2013. aug. 9. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:

"Ma kaptam egy fülest, fényképpel együtt amin a srác van anyum telefonjával."

És mi bizonyítja, hogy az épp anyád eltűnt telefonja? Pont az IMAI szám van megjelenítve a kijelzőjén?

2013. aug. 9. 17:00
 2/7 A kérdező kommentje:
egy egy nagyon kicsi falu, a telefont már nem lehet kapni bolti forgalomban sőt van egy M betű az aksiján amit még én írtam rá nehogy összekeverjük a két telefon aksiját, mivel nekem is régen olyan telefonom volt.
2013. aug. 9. 17:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha jó fej a rendőr megfog érteni, ha nem akkor mond, hogy ismeretlen küldte a képet akármi, legyél kreatív.
2013. aug. 9. 17:10
 4/7 A kérdező kommentje:
épp ezért írtam ide a kérdést mivel semmi használható ötletem nem volt...remélem jó fej lesz a rendőr és megérti a dolgot, de ez az ismeretlen személy se rossz...köszi a tippet.
2013. aug. 9. 17:18
 5/7 Szaszekk ***** válasza:

Egyszerű. A telefonoknak van IMEI, és nem IMAI száma, ami a telefon egyedi azonosítója. Ha a telefonba ezt a kódot beütöd: +#06# akkor ki is írja. Miért is nem tettél feljelentést? Akkor IMEI szám alapján köröznék a telót. Amúgy meg nem vagy köteles elmondani, hogy honnan kaptad a fényképet, amin a lopott telefonos elkövető telefonál. Jelentsd be a Rendőrségen, hogy feltehetően nála van, és vidd a gyári papírjait is, amin rajta van az IMEI szám. (Amúgy ha nem teszel feljelentést-ismeretlen személy ellen is tehetsz-akkor nem körözik a mobilt. Tedd meg a feljelentést, és ha látod a srácot, hogy az utcán használja, hát hívd fel a rendőrséget, hogy most látod a telefonodat, meg az elkövetőt is. Jönniük kell. Az egyetlen probléma az lehet, hogy a kis faluba mikor ér ki a közeg. Amúgy meg cellainfó alapján be lehet métni, hogy milyen telószámról használja valaki...

Ha további hasonló kérdésed lenne, keresd fel a policesecurity fórumot, és reggelj be oda.

2013. aug. 22. 08:19
 6/7 A kérdező kommentje:
tegnap visszahozták a telót a rendőrök. Be van törve a kijelzője, eltört a teteje. Igaz nem mostani teló kb 5 éves de nem lehetett megmondani rajta h annyi idős mivel mindig tokban volt és anyum nagyon vigyázott rá. Lejött a srác bocsánatot kérni és mondta h ad 20ezret csak ne jelentsük fel. Elvitt közel 50ezret pluszba gajra vágta a telót és azt hiszi ennyivel el lehet intézni. Egye meg amit főzött, volt rá közel két hónapja h visszaadja amit ellopott.
2013. aug. 23. 08:37
 7/7 anonim válasza:
Ezek szerint a srác meg akar téged vesztegetni!
2014. febr. 23. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!