Hová tűntek az idősebb járőrök?
Akárhová nézek, csak fiatal rendőrjárőröket látok. Az utolsó árvíznél beosztottak (bár nem vízügyesként), ott is rengeteg fiatal rendőrrel találkoztunk, egy Kmb-stől meg is kérdeztem, mi a helyzet. Azt mondta, elüldözték az idősebb zsarukat. Erről valami vélemény esetleg? Vagy ők maguk menekültek el a cégtől?
Dél-Bácsban lakom, sokat bringázok határ környékén, folyton látom a határőröket, szintén csak fiatal arcok mindenhol.
"Kíváncsi lennék, hogy a 40 éves rendőr hogyan fut egy 17 èves bűnöző után."
Úgy mint egy húsz éves. Én is negyven vagyok rendszeresen járok futni de semmilyen teljesítményromlást nem tapasztaltam magamon. Amire te gondolsz az 50-55 körül kezdődik.
Pont azért nincs idős rendőr, mert a korengedményes nyugdíjat eltörölték, és most jelenleg 57 évesen lehet nyugdíjba menni. Aki tehette, leszerelt, elment külföldre, vagy a civil szférába dolgozni, ahol nem eszik meg ennyi ideget.
Azért milyen érdekes nem? A korengedményes nyugdíjat azért szüntette meg a kormány, hogy maradjanak az idősebb járőrök. De akkor ezek szerint már nem csak a rendőröknek tűnik fel, hogy pont az ellenkezője teljesült.
Nem csak az idősek mennek, a frissen végzettek 15-20%-a is leszerel pár hónapon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!