Garázdaságért mire számíthatunk?
"Ne beszélj már baromságokat!Tényleg érdekel,hogy vajon mi lesz,mert egy rendelet szerint a garázdaság 3 évig terjedő szabadságvesztéssel,közmunkával vagy pénzbüntetéssel sújtandó."
Így van. De ti visszaeső elkövetők vagytok.
Kedves kérdező!
Ti szerintem a garázdaság szabálysértési alakzatát valósítottátok meg, amit a 2012. évi II. törvény 170. §-a szabályoz.
Mivel még nagyon fiatalok vagytok és nem súlyos ügyről van szó, szerintem jó eséllyel megúszhatjátok egy figyelmeztetéssel. Ami szerintem rosszabb, hogy bekerültök az SZNYR-nek nevezett szabálysértési nyilvántartásba, amit a büntetés kiszabása előtt meg szoktak nézni és aki benne van, annak figyelembe veszik, hogy már nem "tiszta a lapja", "priorja" van.
Ahol én lakom, ott még második szabálysértésnél is jellemző, hogy a minimum 5000 Ft büntetés van kiszabva, első esetben pedig az esetek meghatározó részénél csak egy figyelmeztetést kap a szabálysértő.
Ami fontos viszont, hogy a büntetést be kell fizetni, mert különben le kell ülni, 5000 Ft 1 nap fogháznak felel meg. Eljárási költséget, ha van, 10 000 Ft felett érdemes befizetni csak, az alatt behajthatatlan, nem kell vele foglalkozni komolyabban.
Mert te írsz még hasznosat igaz?!
Legalább ne néznéd le más válaszát sem.
És de, az én válaszom is igaz,mert a szabálysértési törvényben benne van,hogy 5-150 e-ig büntethető a szabálysértés,elzárással is büntethető szabálysértés esetén akár 300 e-ig is,és ez az ügy sajnos elzárással is büntethető,az egy más tészta,hogy az érintett lehet csak egy figyelmeztetést kap vagy 10 e ft pénzbüntetést,csak egy példát írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!