Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Garázdaságért mire számíthatunk?

Garázdaságért mire számíthatunk?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel egy héttel ezelőtt felmásztunk a rendőrség épületének tetejére,elkaptak és elkérték az adatainkat.Most jött egy levél,hogy garázdaság miatt behívnak tárgyalásra...15 évesek vagyunk,nekem már volt egy kisebb ügyem(hajnali 1-2 óra körül szülő nélkül sétáltunk a városban) de a barátnőmmel eddig nem volt semmi.Milyen büntetésre számíthatunk?
2013. aug. 2. 17:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2013. aug. 2. 18:59
 12/17 anonim ***** válasza:

"Ne beszélj már baromságokat!Tényleg érdekel,hogy vajon mi lesz,mert egy rendelet szerint a garázdaság 3 évig terjedő szabadságvesztéssel,közmunkával vagy pénzbüntetéssel sújtandó."

Így van. De ti visszaeső elkövetők vagytok.

2013. aug. 2. 19:10
 13/17 ConnectCare ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ti szerintem a garázdaság szabálysértési alakzatát valósítottátok meg, amit a 2012. évi II. törvény 170. §-a szabályoz.

Mivel még nagyon fiatalok vagytok és nem súlyos ügyről van szó, szerintem jó eséllyel megúszhatjátok egy figyelmeztetéssel. Ami szerintem rosszabb, hogy bekerültök az SZNYR-nek nevezett szabálysértési nyilvántartásba, amit a büntetés kiszabása előtt meg szoktak nézni és aki benne van, annak figyelembe veszik, hogy már nem "tiszta a lapja", "priorja" van.

Ahol én lakom, ott még második szabálysértésnél is jellemző, hogy a minimum 5000 Ft büntetés van kiszabva, első esetben pedig az esetek meghatározó részénél csak egy figyelmeztetést kap a szabálysértő.

Ami fontos viszont, hogy a büntetést be kell fizetni, mert különben le kell ülni, 5000 Ft 1 nap fogháznak felel meg. Eljárási költséget, ha van, 10 000 Ft felett érdemes befizetni csak, az alatt behajthatatlan, nem kell vele foglalkozni komolyabban.

2013. aug. 2. 21:26
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez garázdaság szabálysértés és 5-300 e ig terjedő pénzbírság,közérdekű munka,esetleg mivel fiatalkorúak vagytok max 45 nap elzárás amit börtönben kell letölteni,ha arra ítélna a bíró/bírósági titkár.
2013. aug. 2. 21:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Yang kivételével mindenki butaságokat ír, vagy rossz büntetési tételeket.
2013. aug. 6. 13:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Mert te írsz még hasznosat igaz?!

Legalább ne néznéd le más válaszát sem.

2013. aug. 7. 21:14
 17/17 anonim ***** válasza:

És de, az én válaszom is igaz,mert a szabálysértési törvényben benne van,hogy 5-150 e-ig büntethető a szabálysértés,elzárással is büntethető szabálysértés esetén akár 300 e-ig is,és ez az ügy sajnos elzárással is büntethető,az egy más tészta,hogy az érintett lehet csak egy figyelmeztetést kap vagy 10 e ft pénzbüntetést,csak egy példát írtam.

[link]

2013. aug. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!