Garázdaságért mire számíthatunk?
2013. aug. 2. 17:36
Nem értek egyet az első hozzászólóval. Mivel visszaeső vagy nagy valószínűséggel halál büntetést fognak kiszabni rád a barátnőd pedig munkatáborba küldik.
2013. aug. 2. 17:38
Kitől kaptál levelet? Milyen tárgyalásról van szó? Az, hogy hajnali 1-2 óra körül sétáltál szülő nélkül a városban, miért számít ügynek? Nem kekeckedni akarok, csak úgy tűnik, mintha inkább csak rátok akarnának ijeszteni, hogy máskor ilyet ne csináljatok. A garázdaság azért ennél sokkal súlyosabb cselekmény.
2013. aug. 2. 17:40
4/17 A kérdező kommentje:
Értelmes válaszokat szeretnék...
5/17 A kérdező kommentje:
Utolsónak:a hajnali sétálásnál meglátott minket egy járőrőáros és hazavittek aztán meg pár nap múlva kijöttek a gyerekvédelmisek is.Most pedig a rendőrség küldött egy nyilatkozatot nekem és a szüleimnek,hogy x időpontban jelenjünk meg a rendőrségen,és ha nem megyünk el elővezetnek...
Akkor a felügyelet nélküli kimaradás bűncselekményét követtétek el. Ezért három év letöltendő fegyházbüntetés jár, de mivel garázdálkodtatok is visszaesőként így jóra ne számítsatok.
2013. aug. 2. 17:51
7/17 A kérdező kommentje:
Ne beszélj már baromságokat!Tényleg érdekel,hogy vajon mi lesz,mert egy rendelet szerint a garázdaság 3 évig terjedő szabadságvesztéssel,közmunkával vagy pénzbüntetéssel sújtandó.Mivel mi nem követtünk el nagy vétséget gondolom ezek közül a pénzbírság lesz,de az mégis mennyi lesz?
Hát, hogy ebbe a történetbe hogy jön a garázdaság, azt nem tudom...
A bűncselekményi alakzat főleg, de garázdaság szabálysértés se hiszem, hogy nagyon megvalósulna azzal, hogy felmásztok a yard tetejére.
Egyáltalán milyen eljárásban idéznek? Szabálysértési vagy büntető? Milyen minőségben? Tanú? Gyanúsított? (Bár gondolom gyanúsított/eljárás alá vont, mert a tanú idézésben nem szokás megjelölni a bűncselekményt, szabs.-ot nem tudom.)
Büntetés meg gyíkf*ng, max. pénz, bár arra se vennék mérget...
2013. aug. 2. 18:32
Én egyszer finoman rászóltam valakire, aki tiltott helyen dohányzott (aluljáróban), majd amikor durván visszaszólt leöntöttem kávéval. Garázdaságért feljelentés, majd 50ezer forintos pénzbüntetés lett a jussom.
(Azt, hogy mit fogsz kapni nem tudom, de a garázdaság szerintem kb ilyen pénzbüntetős kategória lehet.)
2013. aug. 2. 18:35
A garázdaságot már lassan minden sz*rra ráhúzzák... :/
2013. aug. 2. 18:36
Kapcsolódó kérdések: