Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tehet így feljelentést?

Tehet így feljelentést?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Közösségi oldalon privát üzenetben irtam egy illetőnek egy harmadik félről. Konkrétan olyasmit hogy beleépítem a betonba. Mielött valaki lehurrogna egy olyan személyről írtam aki nővel szemben legény! De nem is ez a lényeg. Hanem az hogy ez a harmadik fél levél titok sértésel ezt megtudta. És a barom feljelentett ezért. Tehet ő így feljelentést hogy nem neki írtam hanem másnak? Válaszokat előre is köszönöm.
2013. júl. 27. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Tehet feljelentést.

Bűncselekmény gyanúja esetén állampolgársági kötelesség szólni, a levéltitok gyengébb.

2013. júl. 27. 19:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Tehetni tehet, de jah megsértette a levéltitkot is, de ez még szerintem fenyegetésnek sem minősül. Kb lexarják.
2013. júl. 27. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Bár még nem találkoztam ilyennel, de szerintem nem.

Az erőszakos vagy közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatást az követi el, "aki mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget". Tehát vagy azt írod neki, hogy "megöllek", vagy azt mondjuk, hogy "megölöm anyádat!"

Szerintem az, hogy valakinek te azt írod, hogy ezt a harmadik személy "beleépíted a betonba", egyáltalán nem meríti ki a zaklatás tényállását. Már ha persze zaklatás miatt jelentett fel. Más mondjuk nem nagyon jöhet szóba...

2013. júl. 27. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Tudtommal egy közösségi oldalra nem személyi igazolvánnyal regisztrálsz, így megfelelő hitelesítése sincs az adott profil identitásának.

Feljelent? Hagyjuk már, ott se voltál, nem is ismered az oldalt...

2013. júl. 28. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!