Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha rám támad egy veszett...

Ha rám támad egy veszett kóborkutya és én védekezés közben megölöm, akkor azt jelentenem kell a rendőrségen? Mi a legjobb védekezés ha ránk támad egy kóborkutya?

Figyelt kérdés
Mostanában sokat járok futni és többször találkoztam már kóborkutyákkal. Még eddig nem volt gond, de ha rám támadna egy, akkor az gondolom jogos önvédelemnek számít ha védekezés közben megölöm. Félre értés ne essék, állat barát vagyok, kutyámmal járok futni is, de ha véletlen úgy adódik, hogy rám támad és megölöm a kóborkutyát akkor jelentem a rendőrségen és le is zárult az ügy vagy mit csinálna ilyen esetben a rendőrség? Remélem soha, de soha nem kerül sor ilyenre mert nem tudnék ártani még a légynek se, de őszintén szólva félek ezektől a vadkutyáktól. Egyszer már követtek minket, de akkor nem volt semmi probléma, de félek, hogy legközelebb vagy valamikor már ránk is támadnak.

2013. júl. 12. 10:35
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Viszek magammal paprika és gáz sprayt meg viszek magammal kést meg pisztolyt meg petárdákat még karót is a hátamon aztán irány a futás aztán majd csodálkozok, hogy rám ragad a Rambó becenév B-)

Viccen kívül szerintem veszek egy paprikasprayt.

A sokkoló az engedélyhez kötött?

2013. júl. 12. 11:34
 12/28 anonim ***** válasza:
79%
Nem, a karóval nem ütni kell...
2013. júl. 12. 11:37
 13/28 kovpet ***** válasza:

"Viszek magammal paprika és gáz sprayt"

Az ugyan az. Illetve a paprika spray egy olyan gázspray, aminek kapszaicin a hatóanyaga.

A sokkoló haszontalan, felejtsd el. Egyébként ugyan olyan kkve, mint a paprika spray vagy a 8 centisnél nagyobb kés.

2013. júl. 12. 12:04
 14/28 anonim ***** válasza:
42%

Az esetek döntő többségében EGY kutyát le lehet szerelni.

Akkor van tényleg az igazi baj, ha FALKÁBAN támadnak. Akkor aztán hadonászhatsz a karóval vagy a késeddel. Ilyen esetben talán még mindig a spray a legjobb.

A kérdésnek egyik részére azonban még nem érkezett válasz: hogy mi a helyzet a VESZETT kóbor kutyával. Nos, ha tényleg veszett, azt KÖTELES vagy jelenteni a hatósági állatorvosnak!

2013. júl. 12. 12:18
 15/28 anonim válasza:
Ha egy kóborkutya neked ámad ne sikíts ne ordíts ne fuss el. Lassan szépen hátrál isszafelé és ne nézz a kutya szemébe.
2013. júl. 12. 12:24
 16/28 EagleHUN ***** válasza:

Azért követnek mert az embertől kaját remélnek. Másrészt mert veled van a kutyád is, őt akarják megszagolni, sajnos velem is előfordult hogy sétáltatás közben a kutyámra támadt kóbor kutya, de sohasem rám és erélyesen kiállva/kiabálva el lehet zavarni az ilyeneket.

Vigyél nekik kaját. Így jobban fognak ezentúl követni, de biztos nem támadnak. :)

2013. júl. 12. 12:25
 17/28 anonim ***** válasza:
51%

Megölheted.

Bejelenteni azért érdemes mert ha van benne chip akkor megtalálják az idióta gazdáját.

Léteznek riasztó sípok (kicsi mint egy könnygáz spray) amik elzavarják a kutyát.

Az ember elleni könnygáz egyébként hatástalan rájuk.

Ha fizika kontaktusba kerülsz vele akkor nagyon gyorsnak és határozottnak kell lenned.

Én szüleim kaukázusi-németjuhász keverékével (több volt mint 60 kiló) kerültem durva összetűzésbe. Kitalálta hogy ő a főnök és rám támadt.

A nyakát át tudtam fogni. Addig szorítottam míg meg nem tört a tekintete (ez több volt mint egy perc). Óvatosan elengedtem, de kellett neki pár perc míg fel tudott állni. Soha többé nem próbálkozott.

A gerincük egyébként olyan mint egy kéttámaszú tartó. Ha elég nagyot tudsz ütni rá akkor sérül.

2013. júl. 12. 13:04
 18/28 kovpet ***** válasza:

"Az ember elleni könnygáz egyébként hatástalan rájuk. "

CS-ről beszélsz? Az sem hatástalan, de tény, hogy a pepper hatásosabb. Emberre is meg kutyára is.

2013. júl. 12. 13:33
 19/28 anonim ***** válasza:
Igen a CN hatásosabb volt. CS -nél sokszor csak a hangjától ijedtek meg.
2013. júl. 12. 14:15
 20/28 anonim ***** válasza:
Legjobb pedig a szalmiákszesz. Elég macerás a kezelése (lezárt kis 5 ml -es fecskendő) de ütős.
2013. júl. 12. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!