Ha rám támad egy veszett kóborkutya és én védekezés közben megölöm, akkor azt jelentenem kell a rendőrségen? Mi a legjobb védekezés ha ránk támad egy kóborkutya?
Viszek magammal paprika és gáz sprayt meg viszek magammal kést meg pisztolyt meg petárdákat még karót is a hátamon aztán irány a futás aztán majd csodálkozok, hogy rám ragad a Rambó becenév B-)
Viccen kívül szerintem veszek egy paprikasprayt.
A sokkoló az engedélyhez kötött?
"Viszek magammal paprika és gáz sprayt"
Az ugyan az. Illetve a paprika spray egy olyan gázspray, aminek kapszaicin a hatóanyaga.
A sokkoló haszontalan, felejtsd el. Egyébként ugyan olyan kkve, mint a paprika spray vagy a 8 centisnél nagyobb kés.
Az esetek döntő többségében EGY kutyát le lehet szerelni.
Akkor van tényleg az igazi baj, ha FALKÁBAN támadnak. Akkor aztán hadonászhatsz a karóval vagy a késeddel. Ilyen esetben talán még mindig a spray a legjobb.
A kérdésnek egyik részére azonban még nem érkezett válasz: hogy mi a helyzet a VESZETT kóbor kutyával. Nos, ha tényleg veszett, azt KÖTELES vagy jelenteni a hatósági állatorvosnak!
Azért követnek mert az embertől kaját remélnek. Másrészt mert veled van a kutyád is, őt akarják megszagolni, sajnos velem is előfordult hogy sétáltatás közben a kutyámra támadt kóbor kutya, de sohasem rám és erélyesen kiállva/kiabálva el lehet zavarni az ilyeneket.
Vigyél nekik kaját. Így jobban fognak ezentúl követni, de biztos nem támadnak. :)
Megölheted.
Bejelenteni azért érdemes mert ha van benne chip akkor megtalálják az idióta gazdáját.
Léteznek riasztó sípok (kicsi mint egy könnygáz spray) amik elzavarják a kutyát.
Az ember elleni könnygáz egyébként hatástalan rájuk.
Ha fizika kontaktusba kerülsz vele akkor nagyon gyorsnak és határozottnak kell lenned.
Én szüleim kaukázusi-németjuhász keverékével (több volt mint 60 kiló) kerültem durva összetűzésbe. Kitalálta hogy ő a főnök és rám támadt.
A nyakát át tudtam fogni. Addig szorítottam míg meg nem tört a tekintete (ez több volt mint egy perc). Óvatosan elengedtem, de kellett neki pár perc míg fel tudott állni. Soha többé nem próbálkozott.
A gerincük egyébként olyan mint egy kéttámaszú tartó. Ha elég nagyot tudsz ütni rá akkor sérül.
"Az ember elleni könnygáz egyébként hatástalan rájuk. "
CS-ről beszélsz? Az sem hatástalan, de tény, hogy a pepper hatásosabb. Emberre is meg kutyára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!