Ez normális? Jogállam? Hivatalosan megtehetné ezt?
kapok egy telefont, hogy azonnal menjek be, de kérdésemre se mond semmit, na meg magától se, csak hogy kit keressek, és siessek. A számom persze titkos, de hát ja ..
Na most bent igen agresszíven azt kérdezték, kb 6-8 hete X napon X órában hol is voltam, és közölték, hogy az én érdekem, hogy minél előbb megmondjam, mert addig el nem jövök onnan. És még mindig fogalmam nem volt miről is van szó. Aztán mondtam nekik valamit, megnyugodtak és annyi.
Ennek nem úgy kellene zajlania, hogy
-írásos idézés a megfelelő határidővel
-közölni az idézés okát, milyen ügyben, milyen minőségben akarnak behívni
-és mi az, hogy addig el nem jövök onnan?
Mindenki emlékszik arra hol volt 6 héttel ezelőtt csütörtökön 7 óra körül?
Szóval az ész megáll, de mindig csak erősödik bennem, hogy mi a jó isten folyik itt, és nálunk ezek bármit megtehetnek, xarhatnak magasról minden jogszabályra ...
Szerintetek?
Akkor bocs, ne írj. Segíteni akartam, és nem minden rendőr bunkó, nem szabad általánosítani. De ha csak halogatod az időt elveszik minden bizonyítékod akkor meg forrhatsz a saját levedben és szidhatod itt a sok bunkót, akik sajnos vannak és az ilyenek nem valók rendőrnek. Ha nem teszel semmit sajnos soha nem derülnek ki a jogsértések.
Amúgy én is írhatnám, hogy Nem írok vissza privit mert feldobsz, hogy segített egy rendőr. De mindegy Te tudod.
Üdv
okok, most nemám megsértődsz nekem ...
a másodiknak meg hát igen .... ahogy ezt szokták is sztem
Igen, ügyvéd bölcsen azt mondja, hogy maradjak a fenekemen nyugton és ne lépegessek semerre, mert ez nem budapest, és úgyis kicsinálnak, ha akarnak, és azt mondja, ne hergeljem őket magam ellen, mert itt csak én veszthetek, aztán majd benne találom magam hirtelen egy X bűncselekményben.
És azt hiszem sajnos tök igaza van, csak én sokszor ledöbbenek, lehet h én élek álomvilágban, hogy ez MA nálunk simán megy, sőt mi több, ez a gyakorlat, ahogy írták mások is, tanúból csinálnak gyanúsítottat, ez teljesen általános, de azért iszonyú durva.
Vajon miért van az rengeteg ügyben, hogy "beismerte" aztán meg visszavonta? Ha nem verték volna agyon az elején, nem lett volna beismerés, és így visszavonás sem, ez egy vicc, könyörgöm, aki valóban elkövetett valamit, az miért lenne olyan hülye, hogy bevallja? És erre most megint hozhatnék példákat, egyik ismerősöm első kézből hallotta, mit művelnek ezek ott bent, a szomszéd szobában feljelentést tett valaki, erre: "jó, ez olyan dolog, hogy majd kap két akkorát, hogy leesik a székről, aztán vagy bevallja, vagy ha nem, akkor meg esélytelen, tehát gondolja meg" kb ... de a lényeg ugyan az. Szóval hogy mi ma itt tartunk, ez valami horror komolyan, az ember féljen bemenni a rendőrség épületébe, mert ki tudja mit akarnak és mit húznak rá.
Ja az meg a Be-nek egy kiváló "demokratikus" pontja, hogy lehet ám panaszt tenni az intézkedés elen, és vajon ki bírálja el? Az ész megáll. Ők maguk, szóval még csak nem is az ügyészség (bár ez is mindegy mondjuk), hanem az illető X felettese, azaz .... 1000 esetből talán egyszer adnak igazat a delikvensnek, de ehhez is csoda kell kb. Nyilván nem fogják saját maguk alatt vágni a fát. Nem is vágják. Csak azért egy "jogállamban" a Be-ben ilyet leírni, hogy a panaszt ugyan ahhoz a szervhez kell benyújtani, ez kész vicc.
Egy kérdés: Tanúként viszont nem vihet az ember ügyvédet? Ha így van, akkor kezdek mindent érteni a "beismerő" vallomásokkal kapcsolatban. Hát hiába, az Unió egyik alapelve, hogy "demokratikus" országok szövetsége, na ezek nálunk nem jártak még soha?
Minek vetted fel a telefont ?
Én mondtam volna hogy :
Nem Érteniiii Lenni Kínaiiii
Hong Csiong Hang csang Kong!!!
nálunk ezek bármit megtehetnek, xarhatnak magasról minden jogszabályra ...
Szerintetek?
Pontosan és mindezt addig megteheted te is amíg ők nem tudják az ellenkezőjét ennek bizonyítani!!
Mint ahogy te sem tudod bizonyítani azt hogy ők ezt így tették!!
Ez a jogállam!
Aki nem bűnös az ártatlan!!
Akire nem lehet rábizonyítani hogy bűnös, az nem bűnös!!!
És mégvalami, ha valaki valamit állít de azt nem tudja bizonyítani az rágalmaz!
Ami bűncselekmény vagy szabálysértés (passz) a lényeg hogy bűnös lessz!!
"""""Aki nem bűnös az ártatlan!! """"
Igen, az elmélet valóban ez lenne, csak a gyakorlatban mintha valami egészen más történne sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!