A barátnőm szülei életveszélyesen megfenyegettek. Hangfelvételem is van. Mit tudok tenni?
Az rendben van hogy feljelentem őket, van róla legalább 5-6 felvételem amit a párom csinált hogy olyanokat mondanak hogy feljönnek hozzám és megölik a családom meg stb...
A kérdés még annyi hogy mi lenne ennek az egésznek a menete? Bíróság meg ilyenek? Valaki leírná pontosan mi hogy zajlik egy feljelentés után?
Még akkor is gyereklány, otthon a helye, tanuljon.
Egyébként te hány éves vagy?
Hát neked nem lehet bajod belőle. De csodálkozol, hogy fenyegetőznek, mikor felnőtt fejjel egy gyereklánnyal kezdesz? Gondolom neked már vannak bizonyos téren igényeid, amihez ő még gyerek.
Viszont az nem áll jogotokban, hogy nálad aludjon. Mivel a szülei a gyámjai.
Csak fikció, de..
Ha az én 14 éves lányomat kerülgetted volna majd 10 évvel idősebben anno, én nem fenyegettelek volna.
Kiskorú: aki még nem töltötte be a 18. életévét, és FONTOS az a tény is, miszerint az élettársi kapcsolat a kiskorúságot nem szünteti meg.
Sértetti életkor Közösülés Fajtalankodás
12 év alatti, aki védekezésre képtelen Beleegyezéssel is erőszakos közösülés Beleegyezéssel is szemér4m elleni erőszak.
12 – 14 év ha az elkövető 14 év feletti, és erőszakkal, akkor erőszakos közösülés
beleegyezéssel azonban megrontásnak minősül
14 év feletti elkövetővel, akkor erőszakkal -> szemérem elleni erőszak
beleegyezéssel viszont megrontásnak minősül
DE: amennyiben az elkövető a 18. életévét betöltötte, akkor „csak” fajtalankodás 14 év feletti elkövetővel, akkor erőszakkal -> szemérem elleni erőszak
beleegyezéssel viszont megrontásnak minősül
DE: amennyiben az elkövető a 18. életévét betöltötte, akkor „csak” fajtalankodás
14 év feletti erőszakkal, akkor erőszakos közösülés
beleegyezéssel azonban nem bűncselekmény
Ha erőszakkal, akkor szemérem elleni erőszak
Ha beleegyezik a sértett, akkor nem bűncselekmény Ha erőszakkal, akkor szemérem elleni erőszak
Ha beleegyezik a sértett, akkor nem bűncselekmény
Kicsit olvass utána itt: [link]
Vagy ajánlom a könyvtárat, btk (bent a könyvtárban olvasható.)
Jobb ha tisztábban vagy vele hogy ö még a törvény elött kiskorúnak /fiatalkorúnak számit. Mivel te elmúltál 18, igy te már felnöt vagy azaz nagykorú. igy téged akár a szülei fel is jelenthetnének kiskorú megrontásáért. Örülj annak hogy csak fenyegetöznek, én már a torkod el vágtam volna...
ja ezt se árt el olvasni... [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!