Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mikor jutunk el oda, hogy ha...

Mikor jutunk el oda, hogy ha egy rendőr keményebben intézkedik, akkor nem őt hurcolják meg?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy egy rendőr, ha már a pisztolytáskát kikapcsolja, azt is hónapokig vizsgálgatják. Kérem, jussunk már el oda, hogy azért vette elő a stukkert, mert rendőr, s mert ő így ítélte meg a helyzetet. Legyenek már eszközeik szerencsétleneknek. Mindenki beléjük törli a lábát, miközben nincsenek azzal tisztában az emberek, hogy laposra verné ő a kedves kisbbségit amikor elkapja ezért azért, de őt cincálják meg érte.
2013. ápr. 29. 13:55
1 2
 11/15 sni ***** válasza:
9-es! Ez még Gergényi idején volt, akkor bárkit felfüggesztettek, csak van akinek van esze, és átlátja, ha eljárás indul, akkor visszakézből megy egy hamis vád plusz kártérítési per!
2013. ápr. 29. 15:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Egy biztos, én a rendőröknek szurkolok! Én szeretem, ha rendőrt látok az utcán, gyalog, vagy kocsival járőrözve. Megnyugtat a jelenlétük. Sajnos kevesen vannak, s hát azt is el kell ismerni, a rendőr szakmához kellene a főiskolai végzettség, jó szűrő lenne, mert a nem odavalók is sok kárt okoznak a rendőrség hírnevének! Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 29. 15:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Rossz felén van megfogva a puska. A bűnözők nem a rendőri erélytől félnek, hanem a szabálysértésért/bűncselekményért kiszabott büntetési tételtől. Hogy eközben őket szép szóval, vagy ököllel fogják el, az szinte lényegtelen. Ellenben ha a büntetési tételek elmozdulnak a jelképestől a szigorú irányába, akkor egészen más lesz a bűnözők hozzáállása is. EZ kétélű dolog: egyrészt a piti bűnözők jobban megfontolják, hogy csekélységekért komoly börtönéveket vállaljanak -e, másrészt a komolyabb dolgokban utazók előbb fognak erőszakhoz folyamodni, ha az elfogásukkal megpróbálkoznak(felfegyverkeznek, kiszámíthatatlanná, elszánttá válnak). És az ilyen erőszakos bűnözők elfogásához már kell a rendőri erély. Ok-okozat láncolata miatt fogják engedélyezni az erőteljesebb rendőri fellépést. De ennek ára van.
2013. ápr. 29. 15:56
 14/15 anonim ***** válasza:

Téged kellene száműzni innen gyakori kérdésekről.

Egyrészt igazat adok Sni-nek, és a kérdezőnek is. A gond a létszámhiánynál, és a bürokráciánál kezdődik szerintem. 2 városra, és 4 falura +tanyavilágra ma csak 1 rendőr jutott. Ennek az egy rendőrnek kell bejelentésre menni, közbiztonságot, közlekedést ellenőrizni, betartatni. Mindemellett rengeteg statisztikai, illetve átadás/átvétel, jelentésírás, elővezetés stb munka van.

Budapestet hagyjuk, mert van Magyarország és Budapest. Én azt veszem észre, hogy Pesten minden feladatra van 20 rendőr, meg a készenléti rendőrök 5-en 8-an járnak 1 autóval, mi meg valahogyan el vagyunk felejtve itt vidéken.

Kellene több visszatartó erő, és igazságosabb törvények is, de ezek álmok.

2013. ápr. 29. 21:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Engem tinikoromban (Kádár-korszak) alaposan megruháztak a rendőrök. Ennek ellenére nincs semmi bajom velük, szeretem látni őket az utcán. Azt is el kell viszont ismerni, hogy ők is emberből vannak, és a sok baszogatástól eldurranhat az agyuk. Vagy rosszabb esetben a pisztolyuk. Azt hiszem, sokan vagyunk, akik nehezen bírnánk, hogy alulról is, felülről is csak a csesztetés az osztályrészünk.
2013. máj. 4. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!