Mikor jutunk el oda, hogy ha egy rendőr keményebben intézkedik, akkor nem őt hurcolják meg?
Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy egy rendőr, ha már a pisztolytáskát kikapcsolja, azt is hónapokig vizsgálgatják. Kérem, jussunk már el oda, hogy azért vette elő a stukkert, mert rendőr, s mert ő így ítélte meg a helyzetet. Legyenek már eszközeik szerencsétleneknek. Mindenki beléjük törli a lábát, miközben nincsenek azzal tisztában az emberek, hogy laposra verné ő a kedves kisbbségit amikor elkapja ezért azért, de őt cincálják meg érte.2013. ápr. 29. 13:55
11/15 sni válasza:
9-es! Ez még Gergényi idején volt, akkor bárkit felfüggesztettek, csak van akinek van esze, és átlátja, ha eljárás indul, akkor visszakézből megy egy hamis vád plusz kártérítési per!
12/15 A kérdező kommentje:
Egy biztos, én a rendőröknek szurkolok! Én szeretem, ha rendőrt látok az utcán, gyalog, vagy kocsival járőrözve. Megnyugtat a jelenlétük. Sajnos kevesen vannak, s hát azt is el kell ismerni, a rendőr szakmához kellene a főiskolai végzettség, jó szűrő lenne, mert a nem odavalók is sok kárt okoznak a rendőrség hírnevének! Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 29. 15:43
13/15 anonim válasza:
Rossz felén van megfogva a puska. A bűnözők nem a rendőri erélytől félnek, hanem a szabálysértésért/bűncselekményért kiszabott büntetési tételtől. Hogy eközben őket szép szóval, vagy ököllel fogják el, az szinte lényegtelen. Ellenben ha a büntetési tételek elmozdulnak a jelképestől a szigorú irányába, akkor egészen más lesz a bűnözők hozzáállása is. EZ kétélű dolog: egyrészt a piti bűnözők jobban megfontolják, hogy csekélységekért komoly börtönéveket vállaljanak -e, másrészt a komolyabb dolgokban utazók előbb fognak erőszakhoz folyamodni, ha az elfogásukkal megpróbálkoznak(felfegyverkeznek, kiszámíthatatlanná, elszánttá válnak). És az ilyen erőszakos bűnözők elfogásához már kell a rendőri erély. Ok-okozat láncolata miatt fogják engedélyezni az erőteljesebb rendőri fellépést. De ennek ára van.
14/15 anonim válasza:
Téged kellene száműzni innen gyakori kérdésekről.
Egyrészt igazat adok Sni-nek, és a kérdezőnek is. A gond a létszámhiánynál, és a bürokráciánál kezdődik szerintem. 2 városra, és 4 falura +tanyavilágra ma csak 1 rendőr jutott. Ennek az egy rendőrnek kell bejelentésre menni, közbiztonságot, közlekedést ellenőrizni, betartatni. Mindemellett rengeteg statisztikai, illetve átadás/átvétel, jelentésírás, elővezetés stb munka van.
Budapestet hagyjuk, mert van Magyarország és Budapest. Én azt veszem észre, hogy Pesten minden feladatra van 20 rendőr, meg a készenléti rendőrök 5-en 8-an járnak 1 autóval, mi meg valahogyan el vagyunk felejtve itt vidéken.
Kellene több visszatartó erő, és igazságosabb törvények is, de ezek álmok.
15/15 anonim válasza:
Engem tinikoromban (Kádár-korszak) alaposan megruháztak a rendőrök. Ennek ellenére nincs semmi bajom velük, szeretem látni őket az utcán. Azt is el kell viszont ismerni, hogy ők is emberből vannak, és a sok baszogatástól eldurranhat az agyuk. Vagy rosszabb esetben a pisztolyuk. Azt hiszem, sokan vagyunk, akik nehezen bírnánk, hogy alulról is, felülről is csak a csesztetés az osztályrészünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!