Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Rendőrautó vezetéséhez milyen...

Rendőrautó vezetéséhez milyen papír (ok) kell (enek)?

Figyelt kérdés
Elég a B kategória?

2013. ápr. 21. 18:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%
B kat és PÁV I is kell szerintem.
2013. ápr. 21. 18:04
 2/11 anonim ***** válasza:
56%
Megkülönböztető jelzésű gépjárműhöz kell PÁV 1-es vizsga is. Az összeshez.
2013. ápr. 21. 18:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hallottam már olyan urban legendet, hogy nincs minden rendőrnek PÁV I-e. Mi igaz belőle, azt nem tudom .
2013. ápr. 21. 18:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy kell PÁV,de olyat is hallottam én is hogy nagyon sok rendőrnek nincs. Érdekes.
2013. ápr. 21. 18:12
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom hogy a rendőröknek nem kell PÁV, mert ők házi vizsgákkal oldják meg, csak hát fene a pofáját az is kék-villogóst vezet mint szerencsétlen mentős vagy tűzoltó, és őnekik meg kell.
2013. ápr. 21. 18:18
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz, hogy valaki rendőr legyen, kell a B kategóriás jogosítvány. Ezután a kinevezést követően önkéntesen lehet letenni az ún ügyintézői-t, ami egy egynapos tanfolyam + vizsga. Ezzel lehet vezetni a civil szolgálati kocsikat, de a villógósokat is akár. Viszont ahhoz, hogy egy rendőr használhassa a megkülönböztető jelzéseket, kell a PÁV is. Más kérdés, hogy van olyan kapitányság, ahol a járőrök 90%-ának csak az ügyintézői van meg és mégis használják a villógós kocsikat, adott helyzetben akár a kéket is, ha kell.
2013. ápr. 21. 18:55
 7/11 anonim ***** válasza:
B kategóriás vezetői engedély, illetve ügyintézői igazolvány.
2013. ápr. 21. 21:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem lévő hozzászóló jól leírta. A megkülönböztető fényt lehet használni, az együttes fény és hang használathoz kell a PÁV. Ezt a vezetők annyira leszarják, hogy annak van PÁV aki régi motoros és bent csücsül, a közterületi állománynak meg nincs senkinek (nálunk).
2013. ápr. 21. 22:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Viszont indokolt esetben engedélyezi az arra jogosult vezető, hogy használható a megkülönböztető jelzés, ha van PAV, ha nincs. Szép is lenne ha pl személyi sérüléses balesethez nem lehetne sietni, vagy lakástűzhöz, mert épp nincs meg a PAV valakinek, csak B kat jogsi és ügyintézői.
2013. ápr. 24. 07:04
 10/11 anonim ***** válasza:

" Szép is lenne ha pl személyi sérüléses balesethez nem lehetne sietni, vagy lakástűzhöz, mert épp nincs meg a PAV valakinek, csak B kat jogsi és ügyintézői."

Erre csak két dolgot tudok mondani. Ha én PÁV nélkül vezetném a kamiont és ez egy ellenőrzésnél kiderülne, az nekem sok lóvémba kerülne és ha jól tudom ugrana a jogsim is, pedig én csak normálisan közlekedek.

Azért a szirénázva esethez sietés már megköveteli, hogy nem egy átlagos sofőr vezesse azt a qrva autót, mert lehet arra már nem alkalmas. Ezt szűrné ki a PÁV I, ezért kell minden mentősnek és tűzoltónak, hogy ne esethez rohanás közben derüljön ki, hogy a sofőr erre alkalmatlan és esetleg több kárt csináljon, mint ami már van.

Ilyen alapon az én főnököm is engedélyezhetné, hogy páv nélküli sofőr vezesse a kamiont, mert a sajttal sietni kell, időre kell menni. Vagy épp a garázssofőr is felülhetne a Budapest-Eger expressjáratra, mert annak sietni kell és épp nincs más. Ezért ennek nagyon nem így kellene működnie.

Elég nagy szerv a rendőrség, "kibérli" egy hétre a NKH pályaalkalmasság vizsgáló intézetét és mindenki mehet PÁV I-ezni. Akinek nem sikerül, nem vezet rendőrautót.

Nem véletlenül vannak ilyen alapszabályok. Mondok egy ugyanilyen, de sarkos példát. Ha nálam ellenőrzésnél kiderül, hogy a gumik nem megfelelőek, nyerek egy szép csekket + ugrik a forgalmi. Ha balesetet okozok, ahol ez közrejátszik és minden rosszul sül el, akkor talán még le is csuknak. Amikor a motoros rendőr kimegy közlekedésre alkalmatlan motorral az M1-re és meghal, akkor belőle nemzeti hőst csinálnak. Pedig azzal a motorral neki ki sem lehetett volna menni a forgalomba és ha jól emlékszem ezt ő jelezte, de azt mondták jó az, menjen. Ha másból nem, legalább ebből illett volna tanulni,nem pedig folytatni az ilyen hülyeségeket, hogy PÁV nélküli rendőr rohangál szirénázó autóval...

2013. ápr. 24. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!