Rendőrautó vezetéséhez milyen papír (ok) kell (enek)?
" Szép is lenne ha pl személyi sérüléses balesethez nem lehetne sietni, vagy lakástűzhöz, mert épp nincs meg a PAV valakinek, csak B kat jogsi és ügyintézői."
Erre csak két dolgot tudok mondani. Ha én PÁV nélkül vezetném a kamiont és ez egy ellenőrzésnél kiderülne, az nekem sok lóvémba kerülne és ha jól tudom ugrana a jogsim is, pedig én csak normálisan közlekedek.
Azért a szirénázva esethez sietés már megköveteli, hogy nem egy átlagos sofőr vezesse azt a qrva autót, mert lehet arra már nem alkalmas. Ezt szűrné ki a PÁV I, ezért kell minden mentősnek és tűzoltónak, hogy ne esethez rohanás közben derüljön ki, hogy a sofőr erre alkalmatlan és esetleg több kárt csináljon, mint ami már van.
Ilyen alapon az én főnököm is engedélyezhetné, hogy páv nélküli sofőr vezesse a kamiont, mert a sajttal sietni kell, időre kell menni. Vagy épp a garázssofőr is felülhetne a Budapest-Eger expressjáratra, mert annak sietni kell és épp nincs más. Ezért ennek nagyon nem így kellene működnie.
Elég nagy szerv a rendőrség, "kibérli" egy hétre a NKH pályaalkalmasság vizsgáló intézetét és mindenki mehet PÁV I-ezni. Akinek nem sikerül, nem vezet rendőrautót.
Nem véletlenül vannak ilyen alapszabályok. Mondok egy ugyanilyen, de sarkos példát. Ha nálam ellenőrzésnél kiderül, hogy a gumik nem megfelelőek, nyerek egy szép csekket + ugrik a forgalmi. Ha balesetet okozok, ahol ez közrejátszik és minden rosszul sül el, akkor talán még le is csuknak. Amikor a motoros rendőr kimegy közlekedésre alkalmatlan motorral az M1-re és meghal, akkor belőle nemzeti hőst csinálnak. Pedig azzal a motorral neki ki sem lehetett volna menni a forgalomba és ha jól emlékszem ezt ő jelezte, de azt mondták jó az, menjen. Ha másból nem, legalább ebből illett volna tanulni,nem pedig folytatni az ilyen hülyeségeket, hogy PÁV nélküli rendőr rohangál szirénázó autóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!