Mekkora hatalma van felettem egy rendőrnek?
Közlekedési szabálysértést követtem el, el ismerem.
Kérte a papírjaim, odaadtam kiszabta a helyszíni bírságot, aláírtam innentől nála volt a labda kb 20 pece szarakodik a kocsiba miután megkérdezem h. elmehetnék e a cba-ba aminek a bejárata előtt voltunk hogy vegyek egy rágót meg valami innivalót...hisz nála van minden papírom ott áll a motorom is meg sietek is meg én úgyis előbb végzek mint ő hisz nekem ez 2 perces művelet ő meg már majdnem fél órája "eljár" de nem, nem lehet nekem ott kell végig szobroznom...most ennek így kellett lennie h. parancsolhat nekem mint egy kutyának és levegőt sem vehetek vagy csak én vagyok a hülye hogy ezt hagytam...
Kíváncsi vagyok minden válaszra kivéve az agresszív kötekedős stb válaszokra nem. Leginkább a papírforma érdekelne h. mit kell és mit nem kell megtennem.
Mondjuk van még egy kérdésem. Mi lett volna ha csak fogom magam és bemegyek a boltba elintézni a dolgom?
1. Mégmielőtt beérnék az ajtón lábon lőnek.
2.Bemegyek utánam jön(nek) és lesokkolnak a túró rudis pult előtt vagy rámfogják a fegyvert h. feltartott kézzel menjek az autóhoz?
Ha intézkedés alá vonnak, akkor nem mehetsz el a helyszínről. Ha éppen kap egy telefont, hogy riaszt a posta, akkor ő dobja is vissza a papírjaidat, és megy intézkedni. Ezért nem hagyhatod ott az intézkedés közben. Ezt törvény szabályozza, visszatarthat testi kényszerrel is, ha netán elfutnál.
Ha 1 órán át tart az intézkedés, akkor addig, persze szándékosan nem húzhatja az időt, a rendszer frissítése miatt mostanság lefagy a nyilvántartás, ennek tudható be a hosszú intézkedés.
68%! Ezt a 48 órát honnan veszed?
A szabálysértési őrizet 72 óráig tarthat, de köze nincs egy hb kitöltéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!