Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Köteles vagyok válaszolni az...

Köteles vagyok válaszolni az osztrák rendőrnek, mikor azt kérdezi, mit csinálok Ausztriában?

Figyelt kérdés
Ha pl vásárolni vagy dolgozni járok ki, és megállít, jogában áll rákérdezni, mit csinálok ott kint? Szerintem ez eszméletlen pofátlanság, magyartól ilyet még sohasem hallottam, hogy mit csinálok a környéken stb. Van, akit az osztrák rendőr le is ellenőriz, hogy tényleg dolgozik-e. Mi közük ehhez úgy mégis?
2013. márc. 6. 10:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A 80-as években hallottam utoljára ilyen kérdést rendőrtől.

Nyilván semmi köze nincs hozzá.

2013. márc. 6. 10:06
 2/13 anonim ***** válasza:
7%

Igen. De nem így kérdezi meg elvileg hanem elkéri a személyidet és gyorsan végfutattja a rendszeren, biztos ami biztos.

A gazdagabb országokban a szegényebb országból érkezővel szemben mindig gyankvóak. Nálunk is a románt, albánt tuti megkérdezik...

2013. márc. 6. 10:07
 3/13 A kérdező kommentje:
Tőlünk már többször is kérdezték meg, az egyik kint dolgozó ismerősünket pedig lenyomozták a papírjai alapján, hogy vajon tényleg az állított cégnél dolgozik-e. Csak azt tudnám, mi közük hozzá. És ha épp k*rvázni jár át valaki?! A páromtóé az utóbbi 2 hónapban kétszer is megkérdezték, mit keres Ausztriában...
2013. márc. 6. 10:09
 4/13 anonim ***** válasza:

"És ha épp k*rvázni jár át valaki?"

Köteles vagy válaszolni, de nem vagy köteles igazat mondani :D

"Vásárolok Herr Policáj bitte!" Mindegy a személyidet elkérheti, mivel zsaru. És ugye az unijóba a személyi = útlevél szóval ha nem mutatod meg baj lesz.

2013. márc. 6. 10:10
 5/13 A kérdező kommentje:
Az igazoltatás önmagában nem gond, ilyet itthon is csinálnak néha, na de amikor elkezdte a páromat faggatni, hogy hol volt, mit csinált stb.?! Ez azért több a soknál. Jó, hogy nem még arra is kiváncsi, mit vásároltunk.
2013. márc. 6. 10:15
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj, ha a párdod egy 2 méter magas, tetkós, bőrkabátos, gyanús hátizsákos valaki akkor tuti megkérdik tőle mit csinál... Ez a dolguk. Vagy csak random szúrnak ki 1-1 külföldit és a csávód mindig belefut. Pech.

Tudom mert engem is igazoltattak már rendőrök (csúnya nagy fekete télikabát/bőrkabát, gyanús nagy hátizsák...)

2013. márc. 6. 10:24
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Végezte a dolgát. Lehet, hogy alaposabban, mint nálunk. Lehet, hogy oka volt rá. Lehet, hogy volt már tapasztalata.

Ezért köteles vagy válaszolni, és lehetőséged van kérdezni. Kellően kulturált modorban majd csak összehozzátok. Vagy ha nem, hát előállít, ő van otthon.

2013. márc. 6. 10:25
 8/13 kovpet ***** válasza:

"magyartól ilyet még sohasem hallottam"

Én már igen. Van, hogy megkérdezik.

Nem vagy köteles válaszolni (itthon, kint nem tudom) de mi értelme szívózni? Megkérdezi, válaszolsz.

Te is megkérdezheted tőle, hogy meddig tart a munkaideje és neki sem kötelező válaszolnia.

2013. márc. 6. 11:04
 9/13 bumbi02 ***** válasza:
52%

Mi bajod származik abból ha elmondod hogy vásárolni vagy? ha nincs takargatni valód, nyugodtan válaszolhatsz. Sose értettem ezt a "Van-e joga, mert ha nem akkor nem vagyok köteles..."... Érdekes az emberek mindig a jogokat veszik számba, a kötelességeket ritkábban.. Kivéve ha másokéról beszélnek... Ott fordítva..

Mikor jöttem ki Ausztriába dolgozni, megkérdezték hogy mi járatban vagyunk itt, elmondtam hogy jövök ki dolgozni, és bólintottak, ennyi. Nem haltam meg, nem éreztem magam megalázva. Legközelebb a pincért is szidd le az étterembe, ha megkérdezi hogy ízlett-e a vacsora.. Hisz "mi köze van hozzá"....

2013. márc. 6. 18:17
 10/13 anonim ***** válasza:
47%

Én a határon dolgoztam, ott pl. a harmadik országbeli állampolgárt visszaküldtem, ha nem tudta megmondani, hogy hova szeretne menni, hiszen a schengen kódex alapján megtagadható a beléptetés például ennél a szituációnál.

Van hozzá köze. Nem azért faggatja, mert unatkozik, hanem mert információt gyűjt. Azért ellenőrzik, hogy hova mégy, mert a feketemunka ott is tilos. Meg persze vannak tranzitbűnözők is, akik kijárnak bűnözni külföldre.

Gyakorlattal rendelkezem, nem a válasz a lényeg. Azt nagyon jól tudom, hogy mikor hazudik valaki. Lehet flegmáskodni is a rendőrrel, csak nem éri meg... Hidd el.

Azt nem értem, hogy ha az internetnek elárulod az úti célod, akkor a rendőrnek ez miért esik nehezedre?

Neked mi közöd ahhoz, hogy a rendőrnek mihez van köze ?! :)

2013. márc. 7. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!